14 januari 2018

Vichy Liftactiv Anti-Oxidanten Booster

Vichy Liftactiv

Met deze Vichy Liftactiv Anti-Oxidanten Booster zitten we al in een specifiek gedeelte van de skincare, namelijk de korte boosterkuur. Hij kwam al even kort voorbij in mijn Best of Beauty 2017, vandaag lees je de review.

Een boosterkuur kan soelaas brengen in tijden van nood aka oxidatieve stress - lees: druk op het werk, de shift tussen seizoenen, vervuiling, UV-beschadiging, de aanloop naar belangrijke events, ... in het kort, elk moment waarop je huid het een beetje laat afweten en snel een extra oppepper nodig heeft.

Vichy Liftactiv is zo'n korte en krachtige kuur: eenmaal per dag (ochtend of avond), tien dagen lang, breng je vier à vijf druppeltjes op je huid na de reiniging en volg je met je normale skincareproducten. Het doel: een meer uitgeruste, stralende huid met minder fijne lijntjes. Liftactiv bevat in totaal slechts elf ingrediënten en geen parfum, met als sleutelingrediënten een hoge concentratie (15%) pure vitamine C gecombineerd met gefragmenteerd hyaluronzuur.

Ingrediënten: aqua/water - asorbic acid - alcohol denat. - dipropylene glycol - glycerin - laureth-23 - neohesperidin dihydrochalcone - sodium hydroxide - tocopherol - hydrolyzed hyaluronic acid - pinus pinaster bard/bud extract

Twee aandachtspunten: vermijd de oogconturen én gebruik nadien minstens een SPF 15, want dat is wel nodig.

Vichy Liftactiv

Vichy Liftactiv

Dat de Liftactiv een korte boosterkuur is, kan je al een beetje afleiden uit het mini-flesje. Doseren gaat overigens heel gemakkelijk met het pipetje. De donkergele vloeistof trekt heel snel in de huid en daarmee verdwijnt gelukkig ook meteen de niet zo aangename geur - skincare met een hoge dosis vitamine C ruikt helaas niet naar sinaasappelen maar heeft eerder wat weg van batterijzuur.

Liftactiv kan worden gebruikt door alle huidtypes - de hypoallergene formule werd ook getest op de gevoelige huid - werd verrijkt met het mineraliserend water van Vichy, dat je huid kalmeert, versterkt en regenereert en is vooral gericht op de doelgroep vanaf 40 jaar. Daar kan vitamine C immers een belangrijke rol spelen in het verkrijgen van een gezonde, fris uitziende huid omdat het het natuurlijk herstel van de cellen versnelt, de aanmaak van collageen bevordert en helpt tegen oxidatie.

Nu ben ik zelf nog enkele jaren verwijderd van de doelgroep en dat merk ik wel wanneer ik deze Liftactiv gebruik. De diva in mijn anders zo rustige huid komt naar boven - hetzelfde merkte ik eveneens toen ik de Kiehl's Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate gebruikte, ook een product met een hoge concentratie vitamine C.

Het is dus geen verwijt naar de Liftactiv an sich, maar heeft te maken met het feit dat mijn huid minder goed tegen een hoge dosis vitamine C kan, waarschijnlijk omdat ik nog niet zó hard nodig heb. Liftactiv is namelijk zéér effectief, maar dat impliceert dat de hoge concentratie vitamine C toch wel wat punch bevat. Gebruik ik het langer dan twee à drie dagen na elkaar, dan begint mijn huid te rebelleren: in plaats van een verfijnde huidtextuur, krijg ik her en der op mijn gezicht rode puistjes die vrij lang blijven hangen.

Het lukt mij dus niet om de tiendaagse kuur in één trek vol te houden - gebruik ik het daarentegen occasioneel, blijft mijn huid meer dan happy.

Vichy Liftactiv Anti-Oxidanten Booster - 10 ml voor € 28,95 bij de (para)farmacie

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig