14 februari 2018

Double cleansing met DHC Mild Soap

DHC Mild Soap

Hoe veel ik ook van make-up houd, op het einde van de dag moet het er toch echt wel af - ik rol pas mijn bedje in na een goede reiniging én huidverzorging.

Oliereinigers zijn daarbij een grote hulp, omdat ze grondig reinigen maar tegelijk superzacht zijn voor je huid. Vorig jaar voegde ik cultproduct DHC Deep Cleansing Oil toe aan mijn favoriete oliereinigers (en in mijn Best of Beauty 2017!) dus wat reiniging betreft, had DHC bij mij al een streepje voor.

Maar wie het helemaal goed wilt doen, gaat gewoon voor een double cleanse oftewel een dubbele reiniging. Het ritueel van de dubbele reiniging is er specifiek op gericht om de opstapeling van talg, onzuiverheden en make-up tegen te gaan, omdat net die opstapeling het natuurlijke evenwicht van je huid kan verstoren en poriën verstoppen. De double cleanse bestaat uit twee stappen: de eerste stap is het ontschminken en het verwijderen van vette onzuiverheden, de tweede stap is een milde reiniging en het verwijderen van de droge onzuiverheden. 

DHC Mild Soap

Bij DHC vertaalt die dubbele reiniging zich in een combinatie van de DHC Deep Cleansing Oil en de nieuwe DHC Mild Soap.

De Deep Cleansing Oil is werkelijk een raspaard - mijn volledige en enthousiaste review lees je hier - maar in het kort komt het er op neer dat dit cultproduct zijn status meer dan waard is. Olijfolie van koude persing wordt verrijkt met essentiële rozemarijnolie en vitamine E en levert een fluweelachtige, okergele reiniger op, rijk aan anti-oxidanten en vitaminen die ook voor een gemengde of vettere huid een zuiverende en balancerende werking voorziet.

Het gebruikscomfort staat hier voorop: twee à drie pompjes geven een luxueuze en grondige massage die je make-up met het grootste gemak afbreekt. Met een beetje water erbij transformeert de olie naar een melkachtige emulsie die met het grootste gemak en zonder enig vettig restje achter te laten, van je gezicht afspoelt.

Als nieuwe aanvulling in het reinigingsritueel zorgt de Mild Soap voor de fameuze double cleanse. Dit blok zeep - om het simpel te benoemen - werd verrijkt met honing en zuivere olijfolie. Waar het de huid enerzijds diepgaand zuivert, heeft het anderzijds ook voor voedende en hydraterende eigenschappen.

Eigenlijk kan je deze Mild Soap zowel 's morgens als 's avonds gebruiken. 's Morgens op zichzelf, met lekker veel koud water om je gezicht een ochtendoppepper te geven, 's avonds na de Deep Cleansing Oil en met lauw water om je huid te laten ontspannen voor het slapen gaan. In tegenstelling tot de Deep Cleansing Oil, maak je voor de Mild Soap je gezicht wél eerst nat. Het stuk zeep laat je in de handen opschuimen en dat schuim masseer je in op de huid om nadien af te spoelen. De combinatie reiniging - voedende elementen zorgt ervoor dat je huid wordt gezuiverd zonder zijn vochtbalans te verliezen. Mijn huid voelt erg proper aan, maar niet squeeky clean of gestript en zal geen overmatige talg aanmaken om dat gestripte, droge gevoel te compenseren. Het is ook een goede basis om van te beginnen met de rest van mijn skincare, die extra goed wordt opgenomen.

Enig minpuntje: verpakkingsgewijs vind ik een blok zeep ietsje minder handig dan een eenvoudige pompflacon. Je kan de Mild Soap thuis natuurlijk wel in z'n kartonnen doos bewaren of er een mooi zeepbakje voor voorzien en ook voor op reis bestaan er zeepbakjes die het transport vergemakkelijken.

DHC Deep Cleansing Oil - 70 / 200 ml voor € 17,90 / 33,50
DHC Mild Soap - 90 g voor € 21,50
Exclusief bij Ici Paris XL

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

  1. Ik pas een sample ontvangen van deze twee producten en wil ze nu heel graag samen eens uitproberen! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nog nooit van gehoord of gezien, terwijl ik bij ICI regelmatig kom 🤔
    Ik ga de volgende keer toch eens een staaltje vragen 😘

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig