14 mei 2018

Paula's Choice CLINICAL Ceramide-Enriched Firming Moisturizer

Paula's Choice Clinical Ceramide-Enriched Firming Moisturizer

Wie al eens online skincare reviews en informatie over ingrediënten zoekt, komt vanzelf uit op Paula Begoun aka The Cosmetics Cop en de oprichtster van recensiewebsite Beautypedia. Als skincare-experte met miljoenen verkochte boeken, was het ergens niet meer dan logisch dat ze ooit zelf met een skincarelijn op de proppen zou komen.

Haar skincarelijn Paula's Choice staat al sedert 1995 voor effectieve huidverzorgingsproducten die doen wat ze beloven en steeds zijn opgebouwd rond eerlijkheid, transparantie, wetenschappelijk bewezen actieve ingrediënten en zich vertalen naar no-nonsense, hygiënische verpakkingen en formules die niet zijn getest op dieren.

Mijn eerste lijfelijke kennismaking met Paula's Choice is meteen de nieuwste crème: Paula's Choice CLINICAL Ceramide-Enriched Firming Moisturizer. Zoals de naam verklapt, zijn ceramiden hét sleutelingrediënt in deze crème.

Ceramiden zijn lipiden, vetten zeg maar, die van nature uit al voorkomen in de huid. Het is een olieachtige was die zich rond en tussen onze cellen bevindt en als het ware fungeert als een soort van cement om de cellen bij elkaar houden. Onze huid bestaat voor 50% uit ceramiden en ze vormen een 'waterproof' bescherming (lees: beschermende laag om vochtverlies tegen te gaan) in de bovenste huidlagen. Op die manier zorgen ze van binnenuit voor een beschermende barrière die tracht de schade van buitenaf te beperken en je huid soepel houdt.

Helaas (zoals wel met meer dingen) neemt de eigen cermideproductie af met de jaren, zowel in kwantiteit als in kwaliteit. De verminderde huidbarrière heeft dan tot gevolg dat de huid minder mooi (lees: droog, ruw, rood of geïrriteerd) wordt. Skincare met ceramiden kan dan de huideigen reserves aanvullen - omdat het een huideigen bestanddeel is, blijkt het vaak geschikt voor meerdere huidtypes, is het ook geschikt voor de zone rond de ogen en staat je lijf toe dat de ceramiden via de skincare gemakkelijk en diep in de huid dringen zodat de natuurlijke barrière terug kan aansterken en de huid in betere conditie is.

Paula's Choice CLINICAL Ceramide-Enriched Firming Moisturizer bevat een cocktail met onder meer vijf verschillende ceramiden (verstevigen en versoepelen de huid), retinol (verstevigt de huid), vitamine C (laat de doffe huid weer stralen), anti-oxidanten (beschermen de huid tegen irriterende invloeden van buitenaf en verminderen roodheid), glycerine en squalaan (verzachten en plumpen de huid).

Om de anti-ageingcocktails zo stabiel en effectief mogelijk te houden, zit deze crème in een luchtdichte pompflacon - je vindt dus geen gewone potjes met open deksels bij een merk als Paula's Choice! Wel merk ik dat ik best wat pompjes moet nemen voor ik voldoende product heb om mijn gezicht en hals in te smeren.

Op basis van de beschrijving en ingrediënten had ik een vrij rijke anti-ageingcrème verwacht. De textuur is echter zeer licht, bijna serumachtig te noemen - een verrassing van formaat! Voor mijn gemengde huid is dat prima, vooral ook omdat ik mijn crème steeds vooraf laat gaan door een serum, maar ik kan me voorstellen dat een drogere huid meer nodig heeft dan enkel deze CLINICAL ceramidecrème. Ook zou het kunnen dat de formule met vitamine C en retinol toch enige irritatie of roodheid uitlokt, maar dat hangt natuurlijk van persoon tot persoon af.

Hoe dan ook, Paula's Choice CLINICAL Ceramide-Enriched Firming Moisturizer combineert heel wat anti-ageing heroes in een en dezelfde crème, wat maakt dat dit in se gericht is op de meer mature huid die al die goodness in dank zal afnemen. Voor mij eerder een nachtbehandeling, maar kan ook perfect overdag, mits je nadien de nodige SPF voorziet. Ik gebruik de crème nu al een dikke maand en mijn huid heeft op geen enkel ogenblik tegengestrubbeld of irritatie vertoond. Ondanks de lichte serumachtige textuur, blijft mijn huid goed gehydrateerd, al heeft dat zeker ook wel te maken met mijn huidtype. Ik heb het gevoel dat de CLINICAL Moisturizer een solide basis vormt waarop ik kan vertrouwen, en dat is net wat ceramiden doen voor je huid.

Omdat je huid en bijgevolg ook je huidverzorging niet zomaar aan je hals stopt, is er eveneens een Daily Replenishing Body Cream - mét ceramiden, maar ook met karitéboter en anti-oxidanten. Deze body crème is vooral bedoeld om dagelijks te hydrateren en verzorgen en dat ongeacht je leeftijd of huidtype. Een beetje een degelijke, basic body crème, die zeer neutraal ruikt en in een zachte knijptube zit waarmee je gemakkelijk kan doseren. De structuur is iets rijker dan de eerste de beste body lotion, maar niet vettig, wat maakt dat 'ie best snel intrekt zodat je onmiddellijk verder kan.

So far, so good - mijn eerste ervaring met Paula's Choice is toch wel dat dit solide producten zijn die doen wat ze beloven. Het merk wordt ook echt gedragen door de producten en ingrediënten, dus verwacht je niet aan fancy verpakkingen of luxueuze geuren (integendeel, de CLINICAL Moisturizer heeft wat gewenning nodig), maar aan no-nonsense tubes met een rechttoe rechtaan beschrijving.

Paula's Choice Clinical Ceramide-Enriched Firming Moisturizer - 50 ml voor € 62,00
Paula's Choice Daily Replenishing Body Cream - 210 ml voor € 25,00
via www.paulaschoice.nl

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt goed 5 anti-agening heroes en het doet wat ze beloven! 👏🔝
  Ga je in de toekomst (denk je) nog iets testen van PC?
  Ik gebruik momenteel van PC:
  - resist perfectly balanced foaming cleanser (30ml)
  - skin perfecting 2% BHA lotion (exfoliant) (100 ml
  - resist hyaluronic ACID Booster (with ceramides) (20ml)
  - resist youth-extending daily mattifying fluid SPF 50 (dagcrème) (15 ml)
  - resist anti-aging clear skin hydrator (nachtcrème) (10ml)
  Ik reageer er goed op. In februari was mijn huid onrustig. Waarschijnlijk door antibiotica + cortisone. Nu is mijn huid terug in balans. Om te testen heb ik eerst wat mini's aangeschaft. Mijn reiniger is nu zo goed als op. Vervolgens denk ik te starten met DHC cleanser 🙂 Ik kan al bijna niet meer wachten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die BHA lotion is mij al door meerdere mensen aangeraden, dus ik denk dat ik deze in mijn mentaal boodschappenlijstje opsla :D
   Benieuwd naar jouw ervaringen met de DHC cleanser!

   Verwijderen
 3. De body cream lijkt me precies ook heel fijn! Misschien iets voor de toekomst 😘

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig