11 juni 2018

Tatcha Silken Pore Perfecting Sunscreen SPF 35

Tatcha Silken Pore Perfecting Sunscreen

Bijna een jaar geleden (ween! Ik wil terug!) kocht ik in NYC deze Tatcha Silken Pore Perfecting Sunscreen SPF 35. Geen zorgen, ik begon hem pas onlangs te gebruiken - al die tijd zat hij netjes verzegeld in mijn skincarestash.

Tatcha behoort ongetwijfeld tot het luxe skincaresegment. De verpakkingen zijn uitgedacht tot in het kleinste detail en de ingrediënten worden met de grootste zorg geselecteerd. Dat vertaalt zich - jammer genoeg - ook wel in een hoger prijskaartje. Tot nu toe had ik uitstekende ervaringen met Tatcha, uitgezonderd met hun The Deep Cleanse, die ik niet superbijzonder vond - maar weldra meer daarover in een opgemaakt-filmpje!

Bon, terug naar de Silken Pore Perfecting Sunscreen SPF 35! Ik draag natuurlijk graag make-up, maar als je de deur uitgaat, blijkt een goede SPF onmisbaar. Tegenwoordig verkopen enkele merken handige face sprays waarmee je door de dag je zonnebescherming kan bijwerken, ook over make-up.  Met deze Tatcha Silken probeerde ik een goede basis te vinden, om van daaruit dan te vertrekken - dus een basis vóór de make-up!

Tatcha belooft met de Silken Sunscreen een lichte, anti-ageing minerale zonnebescherming, die een wordt met de huid (geen witte waas!) en een matte finish heeft die je poriën helpt blurren. Voor mij is een SPF 35 zeker niet slecht, maar voor een dag in volle zon, prefereer ik toch eerder een SPF 50 - bleekscheet problems.

De textuur is initieel vrij dik - een beetje het typische zonneproduct, inclusief de geur. Máár, het moet gezegd: van zodra je dit begint uit te smeren, wordt de Silken Sunscreen effectief gemakkelijk en zonder witte waas opgenomen door de huid en neemt het de vorm aan van een hydraterende dagcrème - dit dankzij de toegevoegde verzorgende ingrediënten: zijde-extract, Japanse roos en mispelblad.

Mijn gemengde huid is niet helemaal overtuigd van de beloofde matte finish (eerder naturel-satijnfinish) en ook mijn poriën zijn niet helemaal verdwenen, maar het legt wel een fijne basis voor de make-up en is absoluut niet vettig. Ik heb verschillende foundations gebruikt en geen enkele gaf enig probleem bij het inwerken, dus wat dat betreft, is de Tatcha Silken Sunscreen een solide basis om op voort te bouwen en werkt 'ie prima als primer!

Als high end zonnebescherming voldoet Tatcha aan alle vereisten, omdat het zich niet beperkt tot een dikke, vettige crème en naast een zonnebescherming ook een werkelijke meerwaarde (verzorging! Primer!) biedt. Prijsgewijs kan het echter een pak beter en zet ik de zoektocht naar een waardig alternatief verder. Tot die tijd blijf ik deze Tatcha Silken Sunscreen echter met veel plezier gebruiken!

Tatcha Silken Pore Perfecting Sunscreen SPF 35 - 59 ml voor $ 65,00 via Sephora.com

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

 1. Dat klinkt zo goed en ik zou er net zo zuinig op zijn.....

  Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, dat is ook mijn natuurlijke reactie, maar dat moet dus net niet. Goede hoeveelheid SPF gebruiken, anders heeft het nooit de beschermende waarde die het stelt :D

   Verwijderen
 2. Als je er 100% tevreden over bent en geen witte waas achterlaat is het mss zijn prijs wel waard. In het ander geval ben je mss ook al heel wat geld kwijt om een gelij'kwaardig' product te vinden, maar dat mag altijd, alleen als je het met ons deelt 😜

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig