30 juli 2018

By Terry Nude-Expert Duo Stick

By Terry Nude-Expert Duo Stick

Deze review is een heuse avant-première, want de By Terry Nude-Expert Duo Stick komt pas in september op de Belgische markt.

By Terry is een high end beautymerk - en in mijn ogen ook wel een beetje een nichemerk: het is te koop bij de reguliere parfumerie, maar het is niet dusdanig algemeen gekend als enkele andere merken. Nochtans ben ik er zeker van dat je minstens één creatie van oprichtster Terry de Gunzburg kent: ze is immers de bedenker van de iconische YSL Touche Eclat, in de periode dat ze nog voor YSL werkte.

Haar voorliefde voor de healthy, interne glow werd later omgezet in de eigen 'couture' beautylijn By Terry met als handelsmerk een onwaarneembare foundation, perfecte lippen en dikke, gespreide wimpers. Ook onder By Terry werden iconische producten geboren zoals de prachtige Sun Designer Palettes, de Cellularose Brightening CC Serums of cultfavoriet Baume de Rose - onlangs reviewde ik nog de By Terry Baume de Rose Crystalline.

Het is de eerste keer dat ik een By Terry foundation test en de Nude-Expert Duo Stick is meteen haar nieuwste creatie. Ik kreeg de kleur N3 Cream Beige: die is eigenlijk een tikje te donker, maar mits een beetje tweaken met concealer en poeder kan ik hier in de zomer nog net mee wegkomen. Het idee achter deze stick is een dubbele formule: aan de ene zijde een fluweelmatte foundation, aan de andere zijde een luchtige, heldere highlighter. De combinatie van die twee zou moeten zorgen voor een perfecte teint met een filterlike effect - By Terry liet zich duidelijk inspireren door Instagram-lingo, haha.

By Terry Nude-Expert Duo Stick

By Terry Nude-Expert Duo Stick
Swatch: By Terry Nude-Expert Duo Stick in N3 Cream Beige

Die dubbele formule mag je vrij letterlijk nemen: de stick bestaat voor de helft uit foundation en voor de helft uit highlighter. De creamy formule bestaat uit fijne, matterende poeders en micropigmenten die samensmelten met de huid en corrigerende prisma's die het licht opvangen, oneffenheden camoufleren, de huid gladstrijken en de teint egaal maken.

Om je te helpen bij de applicatie, vind je aan de onderzijde van de stick een geïntegreerde, latexvrije schuimapplicator. Deze werkt an sich vrij goed met de creamy formule, maar is minder zacht en bouncy dan bijvoorbeeld een Beautyblender. Het lijkt me ook niet zo evident om de spons te reinigen, je kan hem immers niet van de stick halen.

Ik heb de Nude-Expert Duo Stick ook proberen aanbrengen met een kwast, maar dat was geen succes: het lukte niet om de foundation egaal uit te blenden en je bleef de markeringen van de haartjes op mijn gezicht zien. Met de vingers lukte het dan weer wel!

In theorie kan je de stick op verschillende manieren gebruiken:
  • voor perfecte dekking met een stralend resultaat breng je de stick in z'n geheel aan over het gezicht en werk je uit van binnen naar buiten;
  • om oneffenheden en roodheid te corrigeren gebruik je enkel de matte zijde van de stick;
  • voor een matte & glow contouring breng je de matte zijde aan op de slapen, neusvleugels en voorhoofd en de highlighter op de jukbeenderen, neusrug en kin.
In de praktijk vind ik het moeilijk om de twee zijden van de stick apart te gebruiken. Op de swatchfoto kan je de twee kleuren duidelijk onderscheiden, maar van zodra je de stick in normale vorm op je gezicht gebruikt, vermengen de twee kleuren zich bovenop de stick tot een homogene kleur en is er geen onderscheid meer. Het multifunctionele aspect wordt hiermee een beetje teniet gedaan. Wél glijdt de stick zonder moeite over de huid, het is dus zeker geen stroeve of dikke formule.

By Terry Nude-Expert Duo Stick

By Terry Nude-Expert Duo Stick

Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik persoonlijk nooit fan ben geweest van foundationsticks: ik heb een gemengde huid en ik heb vaak het gevoel dat dit type foundation een beetje op mijn huid blijft drijven en daarom beter matcht met een droge(re) huid. Je ziet het duidelijk op de foto's (zeker als je erop klikt en ze groter openen): op mijn wangen houdt de formule beter, maar in mijn vettere T-zone (in het bijzonder de neus, het stukje boven de lippen en mijn kin) lijkt de formule wat te separeren en echt op de huid te blijven liggen. Hoewel ik de foundation had afgepoederd, werd alles op mijn neusvleugels meteen weggeveegd van zodra ik mijn neus snoot.

Hoewel ik het idee achter de Nude-Expert Duo Stick wel genegen ben - wie wil er nu niet een matte, dekkende foundation met een geïntegreerd filterlike highlightereffect? - denk ik dat de formule gewoon niet gemaakt is voor mijn huidtype en voor mijn wensen. Ik ben beter af met een dekkende, langhoudende foundation, waar ik nadien zelf wat highlighter aan toevoeg op de gewenste punten.

Tot slot nog dit: de By Terry Nude-Epert Duo Stick bevat 8,5 g aan product. Dat wijkt op zich niet af van andere foundationsticks (gemiddeld bevat een foundationstick 6 à 9 g aan product), maar door zijn duoformule krijg je eigenlijk slechts 4,25 g aan foundation - de andere helft is highlighter. Zeker als je de twee zijdes apart zou willen gebruiken en preciezer wilt werken met je highlighter, denk ik dat je zéér snel door je foundation heen bent en dan is deze Nude-Expert Duo Stick in mijn ogen z'n centen niet waard.

By Terry Nude-Expert Duo Stick - 8,5 g voor € 45,00 - exclusief bij Ici Paris XL vanaf september 2018

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig