13 juni 2018

By Terry Baume de Rose Crystalline

By Terry Baume de Rose Crystalline

Dat de tijd vliegt, werd mij bij het schrijven van deze review wel duidelijk. Dik drie jaar geleden al (!) reviewde ik de 'originele' By Terry Baume de Rose. Het klinkt bijna oneerbiedig om dit een simpele lipbalsem te noemen, want het is een all-in-one verzorgende balsem-met-cultstatus. En zoals wel vaker, staat cultstatus gelijk aan een aanslag op de portefeuille.

Ik was in elk geval erg te spreken over de Baume de Rose - je kan er de hele review op nalezen, maar in het kort: het is een fantastische en intensieve formule met rozenwas, bloemenoliën, ceramiden en UV-filters, die je lippen gegarandeerd in topconditie krijgt. Alleen de prijs, tsja... die was toch wel hoog voor "een lipbalsem" en dus heb ik de Baume de Rose nooit meer gekocht.

Flashback naar begin mei, toen ik een weekend in Londen was - check de vlog hier! Ik weet niet hoe het komt, maar mijn lippen kregen het in Londen zwaar te verduren. Ze werden erg droog, zeker aan de rand, rondom de liplijn en ik had het gevoel dat ik ze niet gehydrateerd kreeg. De enige mogelijke oorzaak is volgens mij het kraantjeswater, maar helemaal zeker ben ik niet.

Ik had een potje L'Occitane lipbalsem ingepakt voor onze trip, maar die lag nog op de hotelkamer en in mijn handtas zaten enkel lipsticks en glossjes. Gelukkig passeerden we onderweg een Space NK en kon ik mijn lippen de nodige verlossing bieden.

Mijn focus lag vooral op iets dat handig was voor onderweg en in de handtas. Als vanzelf kom je dan uit bij een tube: compact qua formaat en tegelijk eenvoudig en snel qua applicatie.  De fantastische ervaring met de originele Baume de Rose was natuurlijk alleen maar de spreekwoordelijke druppel en dus ging ik naar buiten met de By Terry Baume de Rose Crystalline!

By Terry Baume de Rose Crystalline

De By Terry Baume de Rose Crystalline (ook gekend onder de namen Baume de Rose Flaconette of Baume de Rose Gloss) is in essentie de travel-friendly variant van de originele Baume de Rose uit het potje.

Kortom, een formule die je lippen voedt, herstelt, hydrateert en beschermt, maar dan met een iets luchtigere textuur, zodat deze beter werkt met de tubeverpakking. Kenmerkend voor de Baume de Rose is - zoals de naam suggereert - zijn rozengeur. De geur is subtiel en luxueus, maar zal mogelijks toch wat te prominent aanwezig zijn voor zij die een afkeer hebben van rozen :-)

Net zoals grote zus Baume de Rose, is ook Baume de Rose Crystalline zeer verzorgend: essentiële rozenwas verzacht de lippen; wede-olie stimuleert de celvernieuwing; karitéboter voedt en verzacht de lippen; het By Terry Hydroskin Complex zorgt voor een egale finish; lipiden bieden hydratatie; ceramiden verstevigen en egaliseren de huid; vitamine E beschermt de lippen tegen veroudering en tot slot bevat deze balsem een SPF 15 als zonnefilter. Met andere woorden: méér dan een simpele lipbalsem!

De applicatie is in elk geval zeer gemakkelijk: er hangt genoeg product aan de sponsapplicator om je lippen onder te dompelen in een deftig laagje balsem. De creamy formule is niet plakkerig, maar geeft je lippen wel een glansje en een instant oppepper. Als je wat dikker smeert, kan je het ook als een soort van lipmasker gebruiken en een hele nacht laten inwerken.

Voor mij bracht By Terry Baume de Rose Crystalline in elk geval de nodige soelaas: ik merkte meteen bij het aanbrengen al een verschil, dit goedje heeft mijn droge lippen gered! Ik blijf wel bij mijn eerder standpunt: ondanks zijn fantastische formule blijft het een prijzige lipverzorging. Daarom geen absolute musthave, maar misschien wel interessant om te kopen als er nog eens een kortingsactie is in jouw parfumerie.

By Terry Baume de Rose Crystalline - 7 ml voor € 39,00 bij Cosmeticary of Ici Paris XL

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

5 opmerkingen

 1. Reacties
  1. Heel gemakkelijk om te dragen! Beetje transparant glossy, maar met ballerinaroze toets.

   Verwijderen
 2. Ik gebruik als lipverzorging Forever Aloë Lips van Aloë Vera. Hydrateert goed, plakt niet en geeft een glansje en kost ca. 10 euro, maar wel geen ballerinaroze toets 😜

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aloë vera is inderdaad ook zeer verzorgend! Ook goed als je in de zon hebt gezeten.

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig