4 juli 2018

Urban Decay Beached collection

Urban Decay Beached Collection

Mocht het bestaan, ik zou mij welkom voelen het Urban Decay beach resort. Ik zie het al voor mij: tropische oorden met palmbomen en een azuurblauwe zee, een mens zou van minder gelukkig worden. Niets van dat echter in mijn verlof - het wordt een staycation dit jaar, duim voor mooi weer! - dus ik laat me dan maar leiden door de make-up.

Beached, zo heet de limited edition zomercollectie van Urban Decay: zomers en tropisch en dat etaleert deze collectie meteen al van bij de verpakking met een overvloed aan palmbomen en glanzende accenten.

Urban Decay Beached collection

Urban Decay Beached collection

De Urban Decay Beached Collection is er eentje om jouw inner golden goddess op los te laten! De kleuren zijn dan ook overwegend warm en zijn niet vies van een glansje. Het compacte Beached Eyeshadow Palette laat je toe om die Summer vibes tot lang ná de zomer te doen voelen. Het opent een beetje onconventioneel (verticaal in plaats van horizontaal) en binnenin tref je acht kleuren oogschaduw samen met een grote spiegel. Alle acht de kleuren oogschaduw zijn nieuw, dus als je een Urban Decay-verzamelaar bent, krijg je hiermee toch wel weer iets geheel nieuws op je bord.

Liefhebbers van warme oogschaduw halen hiermee in elk geval hun hart op, want het Beached Eyeshadow Palette heeft het potentieel zeer veelzijdig te zijn. Van een monolook (één oogschaduw over het gehele ooglid) tot een ingewikkelde kleurrijke look: naargelang je eigen creativiteit kan het allemaal.

Urban Decay Beached collection

Swatsches Urban Decay Beached Eyeshadow Palette: Salt - Blaze - Heatwave - Daybreak - 16th St. - Double Dip - Plunge - Wedge

Salt is een lichte, ivoorkleurige oogschaduw met satijnfinish. Boterzacht en de pigmentatie is erg goed - op mijn bleke onderarm lijkt het misschien niet zo, maar op de ogen werkt Salt perfect.
Blaze is een perzikroze champagnekleur met een licht metallic finish. Hij bevat meer glans dan Salt en breng ik graag aan op het bewegend ooglid.
Heatwave gaat nog net een trapje hoger wat metallic finish betreft en imponeert qua pigmentatie. De roestoranje kleur kan dit metallic gehalte best hebben, mooi!
Daybreak is de enige matte oogschaduw uit het palet en werd een diepe terracotta. Geen enkel ander merk doet matte oogschaduw zoals Urban Decay: zacht, egaal en gepigmenteerd, dat kom je echt niet vaak tegen!
Met 16th St. gaan we weer de metallic tour op: dit is een iets neutralere, bronsgouden kleur. De metallic deeltjes zijn hier iets grover en dus geeft 16th St. een beetje fall-out onder de ogen.
Double Dip is de reïncarnatie van een azuurblauwe kust: fel groenblauw waar je met veel plezier je kwast in doopt. Misschien geen kleur voor alledaagse looks, maar op vakantie kan dit zeker wel.
Plunge is een diepere blauwgroene oogschaduw, ook met metallic finish.
Tot slot Wedge: opnieuw metallic, ditmaal in een diepe koperbruine kleur. Het is de diepere versie van 16th St. en lijkt qua structuur en pigmentatie op Heatwave.

Het Urban Decay Beached Palette stelt niet teleur: de kwaliteit is zoals ik van Urban Decay gewend ben en behaalt moeiteloos de gestelde verwachtingen. Een palet dat zeker in de smaak zal vallen voor de verzamelaar of de liefhebber van warme oogschaduw. Ik kan me voorstellen dat het een beetje angst inboezemt met die felblauwe oogschaduw, maar een monolook kan even mooi zijn en dit zonder dat het veel moeite hoeft te kosten.

Urban Decay Beached collection

Urban Decay Comfort Matte Vice Lipstick En Fuego

In dezelfde Beached Collection zijn er drie limited edition Vice lipsticks: Heatwave (metallic roestoranje), Tower 1 (lichte metallic perzikroze) en 100 Degrees (fel koraalroze). Net als de andere producten uit de collectie werd de dop versierd met een palmboomprint. Ik kreeg zelf een Comfort Matte Vice Lipstick in de kleur En Fuego, een van de 30 kleuren uit de vaste collectie - zonder palmboomprint, maar wel in de glanzend metallic huls. De dop lijkt een beetje van dat beslagen metaal en de verpakking werd geïnspireerd op de vorm van een kogel. En Fuego is een matte bordeaux kleur die ik niet full-on draag, maar lichtjes depte op mijn lippen en afwerkte met een glossje.

De naam had niet beter kunnen gekozen zijn: de matte maar creamy formule glijdt zonder moeite over de lippen, is zeer gepigmenteerd, maar voelt tegelijk ook comfortabel aan. In essentie is het een satijnmatte finish in plaats van een uitdrogend matte finish - iets dat ik ten zeerste kan appreciëren. Ze doen mij denken aan de geweldige Givenchy Le Rouge lipsticks, dus qua vergelijking kan dat wel tellen!

Urban Decay Beached collection

Swatches: Urban Decay Comfort Matte Vice Lipstick in En Fuego - Urban Decay Beached Bronzer

Urban Decay Beached collection

Urban Decay Beached collection

Geen zomercollectie zonder bronzer! Ik gebruik bronzer vaak als een duoproduct en probeer zowel wat definitie te geven aan mijn jukbeenderen als mijn teint een beetje op te warmen. De Urban Decay Beached Bronzer bestaat in twee kleuren: Sun-Kissed (light-medium) en Bronzed (medium-dark).

Net als de oogschaduw, is ook de bronzerformule van Urban Decay gewoonweg top. Het poeder is superfijn gemalen, boterzacht en smelt daarom ook zonder problemen in de huid. Er zit geen shimmer in, maar de Beached Bronzer geeft je wel een soort van sunkissed golden glow.

Op de foto's zie je Bronzed, de warmere en diepere bronzer van de twee. Hij is nét een tikje warmer dan de bronzers die ik zo door het jaar gebruik, maar gelukkig wordt hij niet al te oranje op mijn gezicht.

Urban Decay Beached collection

Urban Decay Beached collection

Ik maakte twee looks voor deze blogpost - op twee verschillende dagen welteverstaan, vandaar het verschil in daglicht. Voor de eerste look wilde ik graag de blauwe oogschaduw incorporeren. Ik begon met Blaze op het ooglid, Daybreak net boven de arcadeboog en Double Dip in de arcadeboog. Omdat ik de blauwe kleur wat wilde temperen, blendde ik 16th St. erover en bracht in de buitenste ooghoek Wedge aan. Op de lippen zie je trouwens die Comfort Matte Vice Lipstick in En Fuego, maar dan lichtjes gedept en afgewerkt met een transparante gloss. Zo wordt die diepe bordeauxkleur ineens héél wat draagbaarder!

Urban Decay Beached collection

Urban Decay Beached collection

De tweede maal ging ik voor een warmere look met Blaze over het hele ooglid, Daybreak en Heatwave in de arcadeboog en alweer een beetje van Wedge in de buitenste ooghoek. Salt bracht ik aan zowel onder de wenkbrauw als in het uiterst binnenste ooghoekje, en dat geeft het geheel wat meer lichtheid en luchtigheid.

De Beached Collection van Urban Decay mag er zijn. De collectie draait rond het sterproduct Beached Eyeshadow Palette, maar ook de andere producten kunnen op zichzelf staan. Alles ligt intussen al enkele weken in de winkel bij Ici Paris XL en op de webshop van Urban Decay zelf, maar de producten zijn - heel fijn! - nog niet uitverkocht.

Urban Decay Beached Collection
Beached Eyeshadow Palette - 8 x 1,3 g voor € 39,00
Vice Lipstick - 3,4 g voor € 20,00
Beached Bronzer - 9 g voor € 31,50
Limited edition vanaf juni 2018
Verkrijgbaar bij Ici Paris XL of op urbandecay.be

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

  1. Prachtige look had jij met de mooie make-up producten gemaakt ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heel mooi gedaan. Lijkt me niet makkelijk om de felle kleuren te temperen. Aan het blauw zou ik me niet durven wagen, maar jij hebt dat ontzettend goed en mooi gedaan. Ook de felle lipkleur vind ik op die manier ontzettend goed geslaagd. Ik vind ze beiden mooi, maar mijn favoriete look vind ik de onderste met de warme kleuren.

      Verwijderen
    2. Merci! Het was voor mij ook buiten mijn comfortzone :D

      Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig