15 augustus 2018

Review & look: Estée Lauder Poppy Sauvage by Violette

Estée Lauder Poppy Sauvage by Violette

Als ware Estée Lauder-fan slaakte ik toch even een gilletje toen de nieuwe Poppy Sauvage-collectie op de deurmat viel. Een limited edition collab tussen Estée Lauder en Violette, influencer en autodidact visagiste én sinds een tijdje Estée Lauders Global Beauty Director.

Violette is erg hands on - en dat mag je letterlijk nemen. Make-up aanbrengen op de achterbank van een New York cab, alles blenden met de vingers en dan nog effortless chic voor de dag komen, dat is zowat haar handelsmerk. Met Poppy Sauvage kon ze haar stempel drukken op enkele Estée Lauder-producten die haar printemps souvenir zijn: Franse attitude-met-pit in een make-uplook met als rode draad (jawel) de vuurrode Zuid-Franse klaproos.

Die klaproos komt ook terug op de verpakking - weliswaar in abstracte versie. Alles behoudt de Estée Lauder-identiteit - gouden accenten, donkerblauwe achtergrond - maar Violette kan er merkbaar haar stempel op drukken. De Poppy Sauvage-collectie werd eerder op het jaar al gelanceerd in de VS, maar komt nu pas België binnenwaaien. Violette zelf toonde al de veelzijdigheid van haar collectie in drie verschillende looks: GourmandiseChic Nude en Poppy. Ik wilde haar looks niet kopiëren, maar deed wel de nodige inspiratie op!


Estée Lauder Poppy Sauvage by Violette

Estée Lauder Poppy Sauvage by Violette
Swatches: Les Nudes de Soleil - Terre d'Or

Voor de ogen zijn er twee producten: het Pure Color Envy Sculpting Eyeshadow 5-Color Palette in Les Nudes de Soleil en het Deluxe Eye Crayon in Terre d'Or.

Het Pure Color Envy Sculpting Eyeshadow 5-Color Palette in Les Nudes de Soleil bestaat uit vijf kleuren oogschaduw in verschillende finishes. De rozige higlighter bevat shimmer, de koperbruine en koperrode oogschaduw zijn een combinatie van shimmer-glitter en de bruine tinten zijn mat.

Alle kleuren in het palet hebben een mooie pigmentatie, zijn zacht en laten zich zonder veel effort aanbrengen én uitblenden. Nog beter: er is géén fallout van de shimmer/glitter! Dat maakt dit een perfect everyday palet, ongeacht of je veel of weinig tijd hebt om je make-up aan te brengen. Als je de glanzende kleuren nat gebruikt, kan je ze bovendien nog intenser maken.

Het Deluxe Eye Crayon in Terre d'Or is een all-in-one jumbopotlood dat je kan gebruiken als oogschaduw - perfect voor die snelle, smudgy French look - maar ook als liner. De pigmentatie is ook hier aanwezig, de formule glijdt over de huid en blijft niet hangen, blendt gemakkelijk uit en blijft dan - eens 'gezet' - zeer goed zitten. Ik bracht Terre d'Or aan als een oogpotlood aan de onderste wimperrand en kon zeer precies en fijn werken.

Estée Lauder Poppy Sauvage by Violette

Estée Lauder Poppy Sauvage by Violette
Swatches: Soleil Doré - Camélia

Het tweede palet uit de Poppy Sauvage-collectie is een blushpalet: Pure Color Envy Sculpting Blush Duo in Soleil Doré / Camélia. Ik zou dit zeker geen standaard bronzer-blushpalet noemen, daarvoor is de nude blush net wat té licht. Eerder is het een duo blushpalet met een nude/perzik blush die ook werkt als een licht sculpterend poeder en een roze blush die voor frisheid op de wangen zorgt. Als je ze samen gebruikt, zorgen ze voor een sunkissed ombré look, maar uiteraard werken ze ook perfect los van elkaar.

Ik val in herhaling, maar: de kwaliteit van het poeder is top, alles voelt zacht en blendbaar aan en de pigmentatie is onmiskenbaar aanwezig - dus tip: zachtjes aan opbouwen!

Estée Lauder Poppy Sauvage by Violette

Estée Lauder Poppy Sauvage by Violette
La Rosée als basis + glanzende oogschaduw = metallic highlighter

Dit opmerkelijke product is Violette's favoriet: de Soft Glow for Lips & Cheeks in La Rosée is multifunctioneel en is een product waarvan ik denk dat het een reële kans maakt om van de limited edition naar de vaste collectie te springen. Dit kleine ronde potje lijkt namelijk niets speciaals, maar geeft in alle eenvoud een zeer mooi (en soms groots) effect. De zachte gelformule geeft je namelijk de perfect interne gloed, overal waar je het nodig acht.

Voor La Rosée liet Violette zich inspireren op de dauw die 's morgens vroeg op de bloemen hangt: een naturelle, frisse glans die onmiddellijk bijdraagt tot het effortless chic gevoel dat deze collectie opwekt. La Rosée werkt perfect op de jukbeenderen, de binnenste ooghoeken, over je oogschaduw, de neusbrug, de cupidoboog, ... Het doosje is zodanig compact dat het perfect mee te nemen is in de handtas, zodat je overdag een beetje kan bijwerken. En: gebruik La Rosée als basis, breng bovenop een glanzende oogschaduw aan en tover het om tot een killer metallic highlighter - getest én goedgekeurd!

Estée Lauder Poppy Sauvage by Violette

Estée Lauder Poppy Sauvage by Violette

Estée Lauder Poppy Sauvage by Violette
Swatches: Vin Noir - Poésie - Poppy Sauvage

Op elk moment van de week zitten er minstens drie - who am I kidding: vijf! - lipsticks in mijn handtas. Ik begrijp Violette dan ook volledig: waarom je beperken tot één lipstick, als je er meteen drie kan creëren?!

Twee ervan zijn in de Pure Color Envy Sculpting Lipstick-formule: Poésie en Vin Noir. De Pure Color Envy-formule is za-lig! Creamy, gepigmenteerd, glijdt als boter over de lippen maar houdt tegelijk best goed en geeft je lippen een mooie, volle kleur.

Estée Lauder Poppy Sauvage by Violette

Vin Noir lijkt op het eerste gezicht bordeauxrood, maar geeft op de lippen een lichtere, meer gourmande kleur af, alsof er sappig rood fruit in werd geïnjecteerd. Werkt perfect full-on, maar kan je ook op de lippen deppen voor een meer bitten look - of, à la Violette: eerst aanbrengen en dan de lipranden verzachten met een kwastje of je ringvinger, voor die romantische, just kissed look.

Estée Lauder Poppy Sauvage by Violette

Poésie stal mijn hart van bij de eerste aanblik - ja, ik weet dat ik een sucker ben voor dit soort kleurtjes, maar ach... can you blame me?! Nuderoze, maar niet té roze, het type kleur dat nooit clasht, dat is mijn beste beschrijving. Creamy, gepigmenteerd en gemakkelijk!

Estée Lauder Poppy Sauvage by Violette

Een collectie die draait om de rode klaproos kan natuurlijk niet zonder een intens rode lipstick. De Pure Color Envy Paint-On Liquid LipColor in Poppy Sauvage is een matte, liquid lipstick die je lippen coat met de eerste laag en dan blijft zitten als een huis. De formule droogt vrij snel op, maar ligt zodanig comfortabel op de lippen, dat je vergeet dat je lipstick op hebt. De rode kleur is intens, fel en vormt als het ware een statement op zich. Poppy Sauvage slorpt het licht ook op, dus naargelang de belichting lijkt de rode kleur lichter of donkerder - de perfecte day to night rode lipstick.

Ik moet eerlijk toegeven: voor Poppy Sauvage was Violette voor mij een volslagen onbekende, maar door deze collectie ben ik wel danig onder de indruk. Het is moeilijk om uit deze compacte collectie slechts één favoriet product te kiezen, dus ga ik voor zowel het oogschaduwpalet in Les Nudes de Soleil als de lipstick in Poésie. Want eentje is geentje, toch?

Estée Lauder x Violette Poppy Sauvage - exclusief verkrijgbaar bij Planet Parfum en op www.esteelauder.be
Pure Color Envy Sculpting Lipstick € 31,00
Pure Color Envy Paint-On Liquid LipColor € 31,00
Deluxe Eye Crayon € 21,50
Pure Color Envy Sculpting EyeShadow 5-Color Palette € 50,50
Soft Glow For Lips & Cheeks € 27,00 
Pure Color Envy Sculpting Blush Duo € 38,50

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

14 opmerkingen

  1. wauw die laatste is echt PRACHTIG! en wat een mooie foto's heb je gemaakt zeg

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De lipstick poesie en t oogschaduw palette zijn mijn favos.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze collectie is echt mooi. Ik zou er wel een paar dingen van durven kopen. Poésie en Vin Noir zijn echt prachtige kleuren. Jammer dat ze limited edition zijn. Estée Lauder is - na Dior - een van mijn favoriete high end beauty merken :-).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, geen idee ook hoelang ze beschikbaar zijn. Ik probeer me niet te veel te hechten aan producten uit limited editions, want opnieuw kopen is moeilijk :-)

      Verwijderen
  4. Hoe leuk zijn trouwens het mandje en het sjaaltje :D <3

    Een geslaagde collectie, hé?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Absoluut! Een bucket bag mét riet, helemaal mee met de trends.

      Verwijderen
  5. Wauw, wat een prachtige collectie!
    Hoe lang doe je ongeveer met 1 flesje van de Estée Lauder Double Wear foundation? En geeft deze foundation een matte finish?
    Liefs,
    Yara

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wel, ik gebruik vooral Double Wear, maar ik wissel regelmatig af met andere foundations en ik moet een keer per jaar een nieuw flesje kopen. Als je enkel Double Wear gebruikt, denk ik dat je 4 à 6 maanden toekomt, afhankelijk van hoeveel je gebruikt. Jawel, matte finish!

      Verwijderen
  6. Wat een prachtige collectie! Echt wauw! Het oogschaduwpallet en de lipstick Poésie zie ik mezelf misschien wel kopen. Deze zijn super mooi! Alleen jammer dat het limited is. Lucky you! En het sjaaltje is ook mooi. Je kan het rond je staart binden. Is vrij chique! Ik heb de filmpjes van Violette ook bekeken. Jammer genoeg heb ik in galerie Lafayette Parijs niet erop gelet of deze collectie erbij lag. Je keek daar echt je ogen uit :) Jammer dat ze daar onmiddellijk bij je stonden en mijn Frans is maar vrij beperkt ;) Hopelijk is deze collectie vlug te zien in Planet Parfum en niet alleen in grootsteden.
    Je hebt er heel mooie foto's van gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Limited edition is soms ook jammer genoeg snel uitverkocht. Normaal gezien zou het nu bij de Planet moeten liggen!

      Verwijderen
  7. Jaaaa, dadde! Wat is Poésie een mooie kleur! Mooie collectie hé zeg!

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig