14 augustus 2018

Rimmel Stay Matte Liquid Lip Colour

Rimmel Stay Matte Liquid Lip Colour

Omdat ieders versie van nude lipstick anders is, vandaag vier tinten van de Rimmel Stay Matte Liquid Lip Colour! Nude wil in mijn ogen niet zeggen dat je per se voor een (lijk)bleke lipstick moet gaan, maar dat je kiest voor een kleur die goed aansluit bij jouw eigen lip- en huidskleur, ook wel gekend als my lips but better. Alleszins, dat is mijn visie op de zaak :-)

De Rimmel Stay Matte Liquid Lip Colour lijn bestaat uit een dertiental kleuren, van licht naar donker, in allerlei nude varianten. Op de foto hierboven zie je van links naar rechts de huidige Summer Nudes, een kleine zomercollectie binnen de Stay Matte-lijn: Love Bite - Troublemaker - Urban Affair - Raw Embrace. Het is zijn duidelijk niet de kleuren die voor mezelf onder de categorie nude vallen wegens te licht en te donker, noch associeer ik deze kleuren met de zomer, maar het zijn wel neutrale kleuren die voor iemand anders een nude tint kunnen zijn.

De transparante matte flacon gunt je al een blik op de inhoud - gemakkelijk! - en de sponsapplicator is langwerpig en loopt uit in een platte zijde met punt, wat het aanbrengen vergemakkelijkt. De Stay Matte lipsticks beloven kleurintensiteit, dekking van bij de eerste laag en een lange houdbaarheid die alles doorstaat - kissproof, waterproof en touchproof, zeg maar alles-proof.

Rimmel Stay Matte Liquid Lip Colour
Swatches Rimmel Stay Matte: Raw Embrace - Urban Affair - Troublemaker - Love Bite

Kenmerkend voor de Stay Matte-lijn is de fluweelmatte finish en de licht mousse-achtige textuur. Het voordeel is dat de lipstick, hoewel hij uiteindelijk droogt, nog steeds die fluwelige finish behoudt en comfortabel blijft aanvoelen. Nog door z'n zachte finish worden lijntjes of velletjes op je lippen minder geaccentueerd.

Het nadeel zit hem echter in de applicatie: de moussetextuur bemoeilijkt de zaak omdat je niet onbeperkt kunt blijven swipen en aanbrengen. Je veegt daarmee de eerder aangebrachte laag lichtjes en weg en loopt een reëel risico dat de kleur oneven en zelfs lichtjes vlekkerig is eens de formule effectief droog is. Het devies is dus om snel en doelgericht te werken en vooral niet te veel laagjes te willen aanbrengen. Het hangt ook een beetje van de kleur af, de ene heeft er wat meer last van dan de ander en ik denk dat de kwaliteit daarom jammer genoeg niet consistent is doorheen de hele Stay Matte-lijn.

Rimmel Stay Matte Liquid Lip Colour Summer Nudes - 5,5 ml voor € 10,99 bij de drogisterij

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

 1. SUPER verrast door deze! Heb er zelf twee (troublemaker & love bite) aangekocht en ben echt volledig verkocht!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie kleuren.
  Jammer dat men de eerder aangebrachte laag kan wegvegen.

  Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het varieert een beetje per kleur, sommige hebben er geen of minder last van!

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig