18 augustus 2018

Ici Paris XL PURE Active Charcoal Purifying Mask

Ici Parix XL PURE Active Charcoal Purifying Mask

Op tijd en stond een zuiverend kleimasker, mijn huid wordt daar blij van! Een kleimasker vormt steevast de de eerste stap van mijn skincare pamperroutine, aka wat ik doe in het weekend of aan de vooravond van een feestje of een event.

Een tijdje geleden was ik op een event van Ici Paris XL en werd ik snel enthousiast bij dit PURE Active Charcoal Purifying Mask, een masker op basis van houtskool en witte klei dat een keer per week de grote kuis houdt op je huid.

Ici Paris XL PURE Active Charcoal Purifying Mask

Het PURE masker is perfect geschikt voor de gemengde tot vette huid, voor wanneer je last hebt van onzuiverheden - welke dat dan ook mogen zijn: puistjes, een glimmende huid, mee-eters, vervuiling, ...

Als kleimasker wijkt PURE een beetje af van de norm: het is niet zwart maar grijs (want: gemaakt met witte klei in plaats van zwarte klei en daarom een beetje zachter voor de huid), de formule is een gelcrème die zeer gemakkelijk over de huid glijdt in plaats van een dikkere pasta en het droogt niet dusdanig hardcore op. Ik voel het wel strakker worden, maar andere kleimaskers worden veel droger en zijn daarom soms wat too much voor een gevoeligere huid - niet zo met dit PURE Active Charcoal Purifying Mask. Ingrediëntgewijs neemt houtskool alle onzuiverheden op, zink reguleert de overtollige talgproductie en witte klei absorbeert gifstoffen.

De tubeverpakking is simpel, strak en gemakkelijk te hanteren. Ik breng het masker aan met de vingers, maar als je graag wat netter werkt, kan je ook een klein kwastje gebruiken. Het masker heeft 10 à 15 minuten nodig om in te werken en te drogen, daarna kan je het eenvoudigweg afspoelen met warm water. Instant gratification, want ik zie altijd onmiddellijk resultaat: mijn huid is minder glanzend, mee-eters en poriën zijn wat minder opvallend aanwezig en ik heb het gevoel dat mijn huid helemaal klaar is om alle daaropvolgende skincare grondiger op te slorpen.

Dit PURE Active Charcoal Purifying Mask kan voor mij concurreren met merken zoals Origins en Glamglow en omdat het een huismerk is, komt het budgetgewijs natuurlijk als beste uit de test.

Ici Paris XL PURE Active Charcoal Purifying Mask - 75 ml voor € 10,95 bij Ici Parix XL

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

2 opmerkingen

 1. Mijn clear improvement masker van Origins is nu bijna op. Ik vond Origins veel te droog en inderdaad too much worden. Tijd om eens te veranderen. Nog niet zo lang geleden heb ik mij dit masker van Ici Paris Pure Active aangeschaft. Ik ben nu wel benieuwd. Ook van dit merk gebruik ik regelmatig de tissuemaskers Aqua, Pure en Care. Ik vind dat ze prima hun werk doen voor hun prijs. xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het nieuwe Origins masker (de pot met houtskool en honing) staat nochtans wel op mijn wishlist! Lijkt me iets zachter door de toevoeging van honing.
   Benieuwd wat je van het IPXL masker zal vinden!

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig