25 augustus 2018

ProNails nagel- en handserum

ProNails nagel- en handserum

Ik switch zo'n keer of twee per week van nagellak en probeer mijn nagels daarom in topconditie te houden. Een keer per week komt er iets meer mani-time aan te pas, maar ook op dagelijkse basis smeer ik regelmatig een of andere crème op mijn pollekes. Mocht je mijn nagel- en handverzorgingsroutine hebben gemist, link ik je graag door naar dit artikel met video, waar ik alles stap voor stap uit de doeken doe.

Twee recente toevoegingen daaraan: het ProNails Nail Serum en Deep Defense Hand Serum. Twee keer een serum dus, de ene voor de nagels, de andere voor de handen!

Dat ik een serum op mijn nagels smeer, is geen verrassing. Ik heb al eerder gezegd (lees: geklaagd) dat ik droge en broze nagels heb, dus ik heb die extra hulp echt wel nodig. Het ProNails Nail Serum zit in een 'standaard' nagellakflesje, maar dan met een kleiner en steviger kwastje, waarmee je het serum echt kan inwerken op de nagel.

Eigenlijk is het een voedingskuur van zo'n drie à vier weken, waarbij je jezelf toelegt om het serum tweemaal daags ('s morgens en 's avonds) aan te brengen. Je kan het gerust combineren met nagellak, dus je hoeft geen vier weken met blote nagels te lopen.

Het Nail Serum heeft een drievoudige werking:
 • Voedzaam: iets dat zeker niet mag vergeten worden als je voor stevigere nagels gaat! Een verstevigende formule kan wel eens uitdrogend werken, vandaar de toevoeging van panthenol en allantoïne. Panthenol is een vochtinbrengend ingrediënt dat diep doordringt, allantoïne helpt dan om dat vocht vast te houden, de nagel te voeden en een glans te geven.
 • Verstevigend: keratine een een van de bouwstenen van je eigen nagels, vanzelfsprekend hoort dit ingrediënt ook in het nagelserum. Het blauwe agave-extract versterkt de nagels, maar maakt ze ook buigzaam en veerkrachtig.
 • Groei: biotine, vitamine B12 en mineralen stimuleren de aanmaak van nieuwe nagelcellen, waardoor je nagels ook sneller zullen groeien.
Wat het Nail Serum voor mij voor heeft op een nagelolie, is het feit dat de textuur niet vettig is. Het lijkt eigenlijk een beetje op een base coat, maar is instant droog en heeft amper tijd nodig om in te werken. Uiteraard kan je het enkel op je nagels gebruiken en niet op de nagelriemen.

Ik gebruik het echter niet tweemaal daags - ain't nobody got time for that - maar wel telkens ik mijn nagels wil lakken. Eigenlijk is het mijn 'under base' coat, het laagje dat ik aanbreng vóór mijn base coat, kleur en top coat. Waarschijnlijk is dat meteen de reden dat ik geen spectaculair resultaat zie: ik merk wel dat mijn nagels het op zich - voor hun doen - goed uithouden, niet plooien en netjes groeien, maar ik blijf af en toe met en scheurtje zitten.

ProNails nagel- en handserum

Al jaren smeer ik dagelijks handcrème, maar een handserum? Nee, daar had ik precies nog niet bij stilgestaan. Het ProNails Deep Defense Hand Serum is een extraatje voor wie zijn of haar handen wat meer aandacht wilt geven. Het is een plek waar we soms (vaak) een beetje over gaan, maar waar huidveroudering onmiskenbaar zichtbaar wordt. Niets mis met ouder worden, maar dan liefst met een zo mooi mogelijke huid.

Kenmerkend voor een serum is de superlichte textuur, en dat valt ook meteen bij dit Hand Serum op. Vandaar de flacon met pomp, wat doseren tegelijk vergemakkelijkt. De verpakking is mij wat te zwaar en groot om in de handtas te steken, maar aan mijn bureau staat het flesje netjes naast mijn pennen.

Het Hand Serum bevat hyaluronzuur, een fijn ingrediënt dat helpt om vocht in de huid te krijgen en zo droge lijntjes van binnenuit helpt vullen. Het serum tracht ook de productie van collageen en elastine te stimuleren, zodat de huid zich kan herstellen. Anti-oxidanten helpen om vrije radicalen te neutraliseren en oxidatieve schade te beperken. En dan is er nog een anti-pollutiefilter, iets waar ik de laatste tijd heel wat skincaremerken zie schermen en wat wel aanspreekt als je regelmatig in een stad rondloopt.

Ook dit serum wordt best tweemaal daags aangebracht, en desgewenst kan je nog volgen met een handcrème ook. Ik grijp er regelmatig naar als ik aan mijn bureau zit: de superlichte formule trekt snel in en ik kan direct voortwerken zonder dat mijn handen en klavier vettig worden. 's Avonds prefereer ik een dikkere formule (lees: handcrème) die wat langer kan inwerken, maar voor tussendoor apprecieer ik dit Hand Serum wel.

ProNails Nail Serum - 10 ml voor € 19,50
ProNails Deep Defense Hand Serum - 30 ml voor € 26,95
Verkrijgbaar bij Di

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

 1. De handserum gebruik ik ook. Ideaal dat het heel vlug intrekt. Alleen de prijs vind ik best wel aan de hoge kant. Je hebt er mooie foto's van gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, je hebt gelijk, het is zeker niet goedkoop. Ik weet wel niet hoe lang je er mee kan doen, dat zal uit een opgemaakt video moeten blijken, haha. Misschien dat het dan wel te verantwoorden is.

   Verwijderen
 2. hoe lang je er precies mee toekomt kan ik niet zeggen. Ik gebruik deze niet iedere dag. Ik ben wel nieuwsgierig ernaar hoe lang jij ermee doet ;)

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig