24 september 2018

Solinotes Yuzu & Thé Blanc

Solinotes Yuzu & Thé Blanc

Ik schreef al eerder eens een blogpost over de mixology visie van Solinotes: het Franse huis gaat voor betaalbare parfums die je naar eigen gelieven kan mixen - of net niet. Het principe is zeker niet nieuw, maar waar andere merken à la Jo Malone een lieve duit kosten, houdt Solinotes er een consumentvriendelijke prijsbepaling op na en kan je het bij ons in de Di drogisterijen vinden.

Net voor de zomer stond de combinatie van Yuzu en Thé Blanc in de spotlight: de blend van deze twee geuren combineert florale en zuurfrisse akkoorden. Niet geheel mijn goesting, maar ik weet zeker dat veel mensen dol zijn op dit soort gelayerde geuren.

Solinotes Yuzu & Thé Blanc

Thé Blanc is een delicate ode aan de sereniteit, met bloemige en citrusakkoorden. Witte thee blijkt de meest zuivere thee te zijn, met een unieke smaak en betoverend aroma. Omdat elk Solinotes parfum een interpretatie is van een bepaalde geurnoot en niet enkel sec de geur waar de naam naar verwijst, is ook Thé Blanc een blend van meer dan enkel witte thee.

Je ruikt frisse bergamot en kardemom in de aanzet, gevolgd door een fris boeket in het hart in combinatie met de witte thee. Die laatste werkt door naar de basis, en vermengt zich daar met witte muskus en osmanthus.

Thé Blanc vindt zijn gelijke in Yuzu wat de frisse citrusakkoorden betreft. Yuzu is namelijk een Japanse citrusvrucht en in dit parfum worden diezelfde citrusakkoorden verder uitgewerkt met bergamot en ctiroen. Witte bloemen en mandarijn geven wat meer zachtheid om dan te eindigen met chypre akkoorden van patchouli en eikenmos.

Solinotes slaagt er nog maar eens in om een beproefde combinatie te maken tussen twee van hun geuren en toont eenvoudigweg hoe het principe van mixology onder de knie te krijgen. Ik ben zelf minder fan van het eindresultaat, maar dat is werkelijk een geheel persoonlijke geurkeuze, nu ik zelf meer neig naar gourmande en oriëntaalse geuren. Liefhebbers van citrusakkoorden gaan hier hun hartje wel mee kunnen ophalen!

Solinotes eau de parfum - 50 ml voor € 11,90 bij Di

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

1 opmerking

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig