20 september 2018

Starskin 7-Second Mask 7-in-1 maskers

Starskin 7-second mask

Vóór de zomer berichtte ik al over deze maskers van Nivea, die op amper een minuutje voor resultaat zorgen. Maar blijkbaar kan het nóg sneller en wel op zeven seconden!

Ja, ik verslikte mij ook even toen ik het voor de eerste keer las, want een masker ligt gemiddeld toch wel een kwartier op mijn gezicht. Om dan het volledige effect op amper zeven seconden te bereiken, leek mij toch ietwat hoog gegrepen.

En toch is dat net wat Starskin met de 7-Second Maskers beoogt. Er zijn twee versies: eentje voor de ochtend en eentje voor de avond. Fullsize koop je een doosje met 20 individuele maskerpads doorweekt met 170 ml serum, die je elk een keer kan gebruiken. Zelf moest ik het stellen met een individuele sample, dus is dit eerder een first impressions review, aangezien ik de pads niet langdurig heb gebruikt - just keeping it real!

Starskin 7-Second Mask

Het Starskin 7-Second Morning Mask is de versie voor de ochtend, bedoeld om een skincareroutine van maar liefst zeven stappen terug te brengen tot welgeteld één maskerpad. Dit is dus géén klassiek masker dat je op je huid smeert en laat inwerken, maar een dikke, dubbelzijdige pad die een aantal voordelen bundelt: massage, exfoliant, toner, serum, dagcrème, masker en make-up primer.

Je kan zo'n pad over je vingers schuiven en je begint met de bolletjeskant. De gestructureerde zijde masseert je huid en zorgt voor wat bloedcirculatie in de ochtend. Daarna draai je het pad om en dep je de gladde zijde op de huid zodat het serum kan absorberen en voor een glow boost kan zorgen - idealiter gebruik je de 7-Second pads twee à drie keer per week.

De avondvariant is het Starskin 7-Second Overnight Mask en ook hier wordt een zevenstappenplan teruggebracht tot een simpele handeling: massage, exfoliant, toner, serum, nachtcrème, sleeping masker en mood relaxer. Het serum in deze variant focust zich op herstel en regeneratie van de huid. Je gebruikt het op exact dezelfde wijze - eerst de gestructureerde zijde, daarna de gladde zijde - waarna het serum de hele nacht kan kan inwerken.

Starskin 7-Second Mask

Ik denk dat de prijs-kwaliteitverhouding (aantal en dikte pads, hoeveelheid serum) van deze twee best goed zit. De pads voelen stevig aan, je merkt duidelijk het verschil tussen de beide zijden en je kan op zeer korte tijd vrij effectief werken. Alleen vormen de pads voor mij hoegenaamd geen vervanger van een werkelijke zevenstappenroutine.

Op dat vlak doet Starskin mij qua verpakking en marketing erg denken aan Glamglow: soms wordt zodanig gegoocheld met woorden, worden benamingen bijna uit context gehaald en speelt men met de grenzen van het aanvaardbare om producten te laten opvallen. Anderzijds kan ik ook niet ontkennen dat het merk out of the box denkt, probeert te innoveren en heb er ik er ergens wel een soft spot voor.

Toch zijn voor mij - maar dat is een persoonlijke opinie - de Starskin 7-Second pads géén maskers. Het zijn... pads: dikke, tweezijdige watjes die doorweekt zijn met een goed werkend, aangenaam serum dat je huid er beter laat uitzien. Maar ik kan ze écht niet dezelfde waarde of werking toedragen als een masker. Het is niet omdat je het serum niet afspoelt en het er dus een hele dag of nacht op zit, dat het kan worden gelijkgesteld met een masker. In dat geval zou élk serum en élke dag- of nachtcrème ook een masker zijn. Het is maar hoe je het bekijkt, zeker?

Met een eenvoudige werking, slimme verpakking en een snel resultaat lijken de 7-Second pads mij wél ideaal voor een weekendje of weekje weg. Het minimaliseert de inhoud van je beautycase als geen ander en laat dát nu eens een voordeel zijn dat ik niet aan een masker kan toeschrijven. Ik geef deze Starskin beauties dus zeker nog wel eens een kans, enkel niet in mijn dagelijkse routine thuis.

Starskin 7-Second Morning Mask - € 29,90
Starskin 7-Second Overnight Mask - € 34,90
Bij Planet Parfum

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

6 opmerkingen

 1. Het ziet er heel goed uit.
  Deze ken ik niet.
  Heel handig voor als men op holiday gaat.

  Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb deze ook al willen kopen want ben eigenlijk wel fan van de maskertjes van Star Skin.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben het volkomen met je eens. Deze vervangen je dagelijkse routine niet. Fijne review!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig