17 oktober 2018

Lancôme L'Absolu Rouge Drama Matte

Lancôme L'Absolu Rouge Drama Matte

In mijn laatste weekly vlog zag je al een sneak peek van de nieuwe Lancôme L'Absolu Rouge Drama Matte lipsticks, vandaag de review!

Ultramat opnieuw uitgevonden met drama
De naam verklapt het uiteraard al: deze lijn lipsticks gaat volop voor het matte effect, om zo een echt statement op de lippen neer te zetten. Belangrijk voor Lancôme was de combinatie van een mat effect, heldere kleuren én een comfortabele textuur. Ik denk dat vooral dat laatste een echte uitdaging is als het op matte lipsticks aankomt. Vaak voelen matte lipsticks wat stroever en droger aan, wat dan weer afbreuk doet aan het comfortniveau.

Persoonlijk ben ik dol op het design van de Lancôme L'Absolu Rouge lipsticks: een strakke huls, de Lancôme-roos in reliëf bovenop en de ingenieuze wijze van opening - met één klik op de roos komt de lipstick onderaan vrij. Voor de gelegenheid werd de dop van de Drama Matte-lijn ook mat zwart gemaakt - enkel drie 'sterkleuren' kregen een bijpassende, gekleurde dop.

Lancôme L'Absolu Rouge Drama Matte

Met in totaal 27 kleuren, waarvan drie 'toppers', is de Drama Matte-lijn vrij uitgebreid. De 'sterkleuren' onderscheiden zich met hun gekleurde dop van de rest: 157 Obsessive Red (oranjerood), 388 Rose Lancôme (magenta) en 507 Dram'Atic (purper).

De drie toppers hebben dan weer een matte metaalfinish en zijn not my cup of tea, maar zo is er wel voor ieder wat wils. Je zou ze solo kunnen dragen of als topcoat gebruiken om je lippen een elektrische, gegalvaniseerde look te geven. Hierboven zie je er twee van: 517 Saphir Absolu (blauw) en 516 Bronzite Absolu (geelgoud). Ze swatchen minder dekkend dan de andere lipsticks en hebben echt een metallic-matte finish.

Lancôme L'Absolu Rouge Drama Matte

Lancôme L'Absolu Rouge Drama Matte

Qua formule, textuur en finish behoren de Lancôme L'Absolue Rouge Drama Matte lipsticks toch wel tot de top. In de huls zie je de matte finish en verwacht je een droge textuur, maar ze smeren opvallend vlot en crèmig, dankzij een soft complex van poeders en olie. Datzelfde soft complex verhindert ook dat fijne liplijntjes worden geaccentueerd.

Eenzelfde effect wordt doorgetrokken naar het comfort level op de lippen: Drama Matte voelt fijn aan, geeft een mooi effect en houdt bovendien nog eens zeer goed. Het zijn geen liquide matte lipsticks, dus een echte droge finish moet je niet verwachten, maar toch overleeft de lipstick met gemak een aantal uren op de lippen.

Lancôme L'Absolu Rouge Drama Matte

Swatches van links naar rechts: 274 Sensualité - 157 Obsessive Red - 505 Adoration - 507 Dram'Atic - 516 Bronzite Absolu - 517 Saphir Absolu. Je ziet dat de 'normale' kleuren dekkender swatchen dan de matte metallic toppers.

Lancôme slaagt erin om deze ultramatte lipsticks een fel, intens en levendig kleurpigment te geven. Matte lipsticks zijn dus niet noodzakelijk droog, dof of doods. Ergens hebben ze een creamy accent, waardoor smeerbaarheid, draagcomfort en houdbaarheid volledig in verhouding zijn. Persoonlijk was ik uiterst verrast door Sensualité: die ziet er in de huls een beetje lila-grijzig uit, maar transformeert op de lippen naar een perfecte rozige nude - en is een perfecte match met mijn geliefde Charlotte Tilbury lippotlood in Pillow Talk! Je begrijpt dat ik daar zeer enthousiast van werd, haha.

In de huidige trend wordt vaker gekeken naar lipsticks met een glanzende finish of zelfs gewoon glossjes. Met Drama Matte bewijst Lancôme dat matte lipsticks niet per se trendgevoelig hoeven te zijn, maar een vaste waarde en een echte klassieker kunnen zijn, door ze te combineren met een beter draagcomfort.

Lancôme L'Absolu Rouge Drama Matte - € 35,00 bij de parfumerie

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

6 opmerkingen

  1. Wauw....
    Er zitten hele mooie colors bij waarvan ik zeker iets moet kopen....
    Heb jij al de blogbuster gezien?

    Xoxo

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De blockbuster heb ik nog niet gezien! Even op foto, maar voor de rest weet ik er weinig van.

      Verwijderen
  2. Ga je de eerste 4 kleurtjes nog eens laten zien in een look? Ik ben maar een klein beetje nieuwsgierig 😜

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Sensualité droeg ik al in een vlog! Heeft toen mijn cappuccino vrij goed overleefd :D

      Verwijderen
  3. Ze zijn prachtig, ook de verpakking is erg mooi! De metaalfinish is ook niet echt mijn ding, maar misschien is het een kwestie van wennen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mja, zo'n metaalfinish zal vast wel mooi zijn in de juiste setting, maar zo dagdagelijks denk ik niet dat ik ermee naar het werk zou gaan :D

      Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig