22 november 2018

L'Occitane Shea Butter Hand Cream

L'Occitane Shea Butter Hand Cream

Een re-review vandaag. Ooit, in de beginjaren van mijn blog - toen de dieren nog spraken, ha! -  kocht ik enkele tubes handcrème bij de L'Occitane outlet. Het gerucht ging namelijk dat L'Occitane meesterlijke handcrèmes verkocht en ik, die heel het jaar door last heeft van droge pollekes, wilde daar wel eens het fijne van weten.

Het verdict was echter niet overdonderend positief omdat de texturen van de gekochte handcrèmes vrij licht waren en ik nood had aan een meer intensieve verzorging. Mijn coup de foudre kwam pas naderhand, toen ik specifiek de L'Occitane Shea Butter Hand Cream ontdekte. Dat is en blijft tot op de dag van vandaag mijn absolute favoriet in het hele gamma en raad ik voor de volle 100% aan.

De L'Occitane-tubes zijn steeds compact en met een kleine draaidop. Het kleinere formaat van 30 ml is ideaal voor de handtas, terwijl ik op het werk meteen voor de jumbo size ging. Ik loop al-tijd binnen bij de L'Occitane outletwinkel, waar ik met een beetje geluk deze originele karité-versie vind, maar dat is lang niet altijd het geval. Ik beperk mij overigens niet enkel tot de handcrème, ook de gelijknamige voetencrème is even heerlijk!

Met maar liefst 20% shea butter oftewel karitéboter is deze handcrème een waar traktaat voor je handen. Shea butter is een geweldig voedend en beschermend beauty-ingrediënt dat L'Occitane via een fair trade-samenwerking koopt in Burkina Faso. De crème is dan ook ietsje dikker, wat rijker, maar niet vettig. En daar blijft het niet bij: kokosolie, honing, heemstwortel- en lijnzaadextract maken het rijtje af en werken samen voor een romige crème die supergoed verzorgt, toch snel in de huid dringt en je handen instant en op langere termijn zachter maakt.

Ik houd ook van de geur van de Shea Butter Hand Cream: vrij neutraal, maar tegelijk komt de bijna helende zachtheid van de karitéboter naar boven tijdens het zenmomentje waarin jij je handen insmeert. Ik heb door de jaren heen heel wat handcrèmes getest en gebruikt, maar de L'Occitane Shea Butter bleef al die tijd standvastig tussen mijn topfavorieten staan. Ik ben trouwens niet de enige: wereldwijd wordt er elke drie seconden een exemplaar van dit cultproduct verkocht - en dat is echt wel meer dan een tijdelijke hype. Hebben jullie deze Shea Butter Hand Cream al eens gebruikt?

L'Occitane Shea Butter Hand Cream - 30 / 75 / 100 ml voor € 8,00 / 16,00 / 22,00
L'Occitane Shea Butter Foot Cream - 30 / 75 / 150 ml voor  € 8,00 / 13,00 / 23,00

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

16 opmerkingen

 1. Ik koop mijn l ' occitane handcremes altijd bij maasmechelen village. En ook in de advent kalender van l ' occitane zitten er steeds een aantal :D

  Ik zag net je Barcelona shoplog filmpje < 3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, de outlet (Maasmechelen of Roermond) is ook mijn go to winkel! Ik heb er ook een paar hele kleintjes uit een adventkalender van intussen twee jaar geleden, heel handig voor in een kleinere handtas ook.
   Filmpje staat nu ook op de blog!

   Verwijderen
 2. Ik vond deze handcrèmes ook altijd heerlijk, vooral die amandel-lijn maar ook de cherry blossom lijn was heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was heel erg fan van hun handcrème met honing, maar die was limited edition. Heb een klein traantje gelaten toen mijn laatste tube op was :D

   Verwijderen
 3. Zulke mooie verpakkingen.
  Ik hou van goede handcrèmes.
  Dus hiernaar zal ik zeker kijken...

  Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh ik wist niet dat deze handcrème zo goed was :-). Volgende keer eens een kijkje nemen in de vestiging te Brussel (als die nog bestaat).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, echt wel! Maar voor mij is dus de karité handcrème de nummer 1 in vergelijking met hun andere soorten. Ik dacht wel dat de winkel in Brussel er nog was, ik denk zelfs dat er twee zijn in Brussel-Centrum!

   Verwijderen
 5. Net een tube van 30 ML handcrème en 30 ML voetencreme op luchthaven gekocht. Zalige geurtjes. Handcreme dringt snel in.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik blijf ook nog altijd fan van hun producten en vooral ook hun handcrèmes, zeker die kleine handige tubes zijn zo leuk en snel meegenomen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik gebruik nu nog altijd die hele kleine tubetjes in mijn handtas van een adventkalender van twee jaar geleden :D

   Verwijderen
 7. Ik had in de zomer in de Outlet in Roermond een zakje mini's gekocht, maar met een geel etiket. Zeker niet zo voedend. De volgende keer ga ik zeker deze meenemen ;) want ik heb ook zo droge pollekes ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, je moet zeker die met karité (de "gewone") proberen! Hebben ze niet altijd in de outlet, maar de laatste tijd zie ik ze toch regelmatig (vooral in setjes van twee tubes of zo, maar dat is goed, want voordeliger).

   Verwijderen
 8. Yes deze met karité heb ik dankzij jou leren kennen en wil niks anders meer, echt een wondercrème!! Gedaan met kloven en droge velletjes 😊👌🏻

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig