8 januari 2019

Huda Beauty The New Nude Palette

Huda Beauty The New Nude Palette

Never enough nudes! Nude oogschaduwpaletten, that is. En dat de term nude verschillende invullingen kan krijgen, bewijst dit Huda Beauty The New Nude Palette.

Die 'new' in de naam staat er overigens niet voor niets. Het is Huda's manier om aan te tonen dat ze met dit nude palet een andere richting uit wilt gaan, waar nude synoniem staat voor meer rozige tinten. Pink is the new nude, zeg maar.

Huda Beauty The New Nude Palette

Huda Beauty The New Nude Palette

Het palet is van hetzelfde formaat en opmaak als haar Desert Dusk Palette: stevig karton, een grote spiegel binnenin, geen overtollige accessoires en 18 verschillende kleuren oogschaduw. The New Nude Palette hint nog steeds naar glanzende juweeltonen, maar dan de lichtere en vooral rozigere varianten.

Ondanks de verschillende glanzende finishes, vind ik dat The New Nude veel draagbaarder is dan Desert Dusk. Het lijkt me alleszins gemakkelijker om dit palet te incorporeren in je dagelijkse make-up. De oogschaduw is nog steeds erg gepigmenteerd, maar veel van de kleuren zijn gedempt en kunnen ook perfect op zichzelf werken. Bovendien vindt The New Nude ook de juiste balans tussen koelere en warmere kleuren, wat ik als liefhebber van koelere kleuren best kan appreciëren.

The New Nude bevat vijf verschillende formules / finishes en meteen vallen de vier multi-reflective oogschaduws op: een soort van combinatie tussen poeder en crème, met grotere en glanzende parelmoer spikkels die op de ogen een duochroom effect geven. De formule is werkelijk fenomenaal: geen fall-out, geen brokjes, maar een homogene, glanzende finish die alle aandacht naar zich toe zuigt. Méér van dit, graag! De tien matte kleuren vormen dan een solide basis die mooi blenden, maar als je de glans wilt versterken of een cut crease wilt creëren, kan je ook een laagje van de oogschaduwbasis aanbrengen (links onderaan in het palet). Persoonlijk denk ik dat de basis gerust plaats had mogen ruimen voor een andere oogschaduw. Tegenwoordig heeft zo goed als iedereen wel een oogschaduwbasis in huis, dus een echte meerwaarde vind ik deze niet. Handig, dat wel. Het geeft bijvoorbeeld ook een beetje grip aan de twee pressed glitters. Voor een glitter zijn deze best homogeen en creamy, maar het blijven glitters waar ik naar alle waarschijnlijkheid minder vaak naar zal grijpen, vooral omdat het twee gelijkaardige kleuren zijn. Voor mij mocht een van de twee eerder de champagnekleurige tour op gaan. Rechts van de glitters is er nog een pressed pearl, die zowat het midden houdt tussen een crème en een shimmer, en daardoor ook zeer gepigmenteerd is.

Huda Beauty The New Nude Palette

Rij 1, van links naar rechts: Bare - Crave - Play - Fantasy - Love Bite - Spanked

Huda Beauty The New Nude Palette

Rij 2, van links naar rechts: Lace - Daydream - Tickle - Excite - Infatuated - Kinky

Huda Beauty The New Nude Palette

Rij 3, van links naar rechts: Concealed - Secret - Tease - Raw - Charmed - Teddy

Huda Beauty The New Nude Palette

Huda Beauty The New Nude Palette

Het ding met het New Nude Palette is dat de oogschaduwkleuren op mijn ogen blijkbaar graag hun  ware aard - lees: rode pigmenten - tonen. De swatches op mijn armen zijn nog vrij gelijkend op de kleuren uit het palet, maar op mijn ogen wordt alles intenser en vooral: rozer. Je zou het misschien niet denken, maar voor deze ooglook gebruikte ik vooral kleuren uit de linkerzijde van het palet, waar de zogenaamde lichtere en neutrale tinten zich bevinden.

Ik slaag er niet in om dat resultaat om te keren, ook niet wanneer ik de Concealed oogschaduwbasis gebruik. De kleuren zijn prachtig, daar niet van, maar ik kan niet anders dan me afvragen in hoeverre dit palet zich voldoende kan onderscheiden van bijvoorbeeld het Huda Beauty Desert Dusk Palette?

Ik was helemaal mee in het 'new nude' verhaal, maar had dan wel graag de kleuren uit het palet in dezelfde toonaard op mijn ogen gezien. Van de getemperde en dusty kleuren blijft namelijk helemaal niets meer over op de ogen, jammer toch? Het verpest een beetje de look die ik in gedachten had, want de kleuren werden ineens heel wat anders dan verwacht.

Kwalitatief is het palet wél. De pigmentatie is aanwezig, de oogschaduw blendt gemakkelijk uit, de finishes zijn allemaal vrij on point en houden de hele dag mooi op de ogen. Als je een waar nude palet zoekt - als in: neutrale kleuren voor een easy day look - blijf dan ver weg van The New Nude Palette. Als je daarentegen een liefhebber bent van roze kleuren en rode ondertonen, is dit palet de hemel op aarde.

Huda Beauty The New Nude Palette - 19,7 g voor ongeveer € 65,00

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

7 opmerkingen

 1. Wat een práchtig palette, er zitten zoveel mooie, draagbare kleuren in. Een mooie combinatie ook! Jammer dat dat sommige kleuren slecht terug te zien zijn op de ogen. Voor 65 euro hoop je toch wel op een topkwaliteit..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wel, ze zijn zeer goed te zien, daar niet van. Maar de kleur uit het palet wordt iets helemaal anders op de ogen! Ik wilde echt graag een transfer van de kleur uit het palet op de ogen, maar het wordt donkerder en rozer.

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Zeker wel, die glanzende kleuren trokken meteen mijn aandacht.

   Verwijderen
 3. Prachtige en zeer goed gepigmenteerde teinten 👌🏼
  Wat een pretty palette 😍

  Een fijne dag 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als 'nude' palet dacht ik eerst aan een heel zachte look ;-) Zeker niet zo fel. Ik stel mij de vraag hoe de look was als je de rechterzijde had gebruikt? Wat wel blijkt is dat de kleuren prachtig en goed gepigmenteerd zijn! De pressed glitters zal waarschijnlijk minder gebruikt worden, maar ik vind je look heel mooi! Mijn verwachting was gewoon anders ;-) xxx

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig