7 januari 2019

Charlotte Tilbury Genius Magic Powder

Charlotte Tilbury Genius Magic Powder

Ook in 2019 blijft Charlotte Tilbury een van mijn favoriete make-upmerken. Een van mijn laatste aanwinsten was dit doosje Charlotte Tilbury Genius Magic Powder. Ik kocht het in haar vers gelanceerde stand bij Sephora in Barcelona en kon de magie ter plekke swatchen.

In mijn make-uproutine is poeder een must: ik heb vooreerst een gemengde huid, in het bijzonder mijn T-zone heeft het niet altijd gemakkelijk om een ganse dag flawless door het leven te gaan. Maar belangrijker is het feit dat foundation niet altijd lijkt te 'pakken' op mijn huid. Zonder poeder blijft de foundation afgeven en ik heb gewoonweg iets nodig om de hele boel te setten en fixeren.

Ik heb door de jaren heen zo mijn favorieten leren kennen - hello, Givenchy Poudre Première! - maar ware beautyblogger zijnde kan ik het niet laten om regelmatig nieuwigheden te testen en op de korrel te nemen. Voor de blog, zeg maar :D

Charlotte Tilbury Genius Magic Powder

Terug naar Charlotte Tilbury! Het Genius Magic Powder oogt alleszins mooi: het donkere deksel wordt opgehelderd met haar goudkleurige logo en de onderzijde van de pot is een transparant, maar zwaarwichtig plastiek. Er zit maar liefst 13 gram in - een behoorlijke hoeveelheid, maar toch nog drie gram minder dan het Givenchy Poudre Première.

Het Genius Magic Powder bestaat in drie kleuren: 1 Fair (fair skin: voor de lichte huid, ietsje rozer en geschikt voor haar Magic Foundation in kleuren 1, 2 en 3), 2 Medium (tan to medium skin: ietsje geler en geschikt voor de Magic Foundation in kleuren 3,5 tot en met 8) en 3 Dark (dark skin en geschikt voor de Magic Foundation in kleuren 8,5 tot en met 12). Zelf twijfelde ik tussen Fair en Medium en ik denk dat beide kleuren hadden kunnen werken. Uiteindelijk kocht ik toch Fair, aangezien ik ook in haar foundation voor de kleur Fair ga en bang was dat Medium misschien toch zou oxideren en mijn foundation donkerder zou laten lijken.

Charlotte Tilbury Genius Magic Powder

Charlotte Tilbury Genius Magic Powder

Charlotte Tilbury belooft met het Genius Magic Powder een superfijn, blurrend poeder dat je huid matteert maar tegelijk ook het licht verspreidt en je huid er perfect laat uitzien - in essentie, magie in een potje. Nu weet Charlotte Tilbury als geen ander hoe een verkooppraatje te houden... ze gebruikt op haar InstaStories ook vaak jonge modellen met een perfecte huid - die met haar make-up alléén maar perfecter wordt! - dus het is heel verleidelijk om al haar lanceringen onmiddellijk in mijn winkelmandje te gooien.

En al is de realiteit niet dermate perfect, het Genius Magic Powder bevat toch wel heel wat mooie eigenschappen. Zo bevat het poeder zijdezachte mica dat werd behandeld met aminozuren en je huid een blurring en matterend doch tegelijk glowy en soft-focuseffect geeft. Het poeder hecht zich als een lichte voile aan je huid en geeft je absoluut geen cake face, onder meer door de toevoeging van squalaan en camellia-olie. Ik houd van de look die het poeder aan mijn huid en foundation geeft en ben fan van dat semi-matterend-semi-oplichtend effect. Het geeft mijn foundation tegelijk een houdbaarheid én een levendigheid, wat ik alleen maar kan appreciëren.

Ik ben echter géén fan van de binnenzijde van de verpakking. Hoewel je de zeef kan afsluiten, komt er best veel poeder uit de gaatjes gekropen. Dat poeder hangt dan - los! - bovenop de zeef en aan de binnenzijde van je deksel. Misschien ben ik het comfort en het gemak van een poederdons gewoon (alweer: dankjewel, Givenchy Poudre Première), maar ik mis dat hier echt wel. Met een poederkwast verspil ik gewoonweg té veel poeder, niet zozeer op mijn gezicht, maar door alles wat langs de pot valt. Ik zou je dus adviseren van in het begin een poederdons te kopen en dat ook effectief te gebruiken als een manier om te vermijden dat het poeder zomaar gaat vliegen.

Last but not least: er zit hier een een reukje aan - en dat mag je helaas letterlijk nemen. Zonder te willen overdrijven: de muffe geur is onmiskenbaar aanwezig van zodra je het deksel opent. Mij doet het denken aan een droge koek waarvan de houdbaarheidsdatum met twee jaar is overschreden, de rest van het internet ruikt waskrijtjes en klei. Het is niet zo dat de geur niet te harden is en gelukkig (!) verdwijnt 'ie van zodra je het poeder op je gezicht aanbrengt, maar het is op zijn minst onaangenaam te noemen. Niet wat ik verwacht van een luxeproduct...

En dat laat mijn review een beetje onbeslist achter, want eens het op je huid zit, is het poeder werkelijk geniaal en magie in een potje, maar in de voorafgaande fase stinkt het een beetje. Naar verluidt komt de geur van de natuurlijke ingrediënten, in het bijzonder squalaan, en wilde het merk dit niet maskeren met een artificieel parfum. Oké, kudos for that, maar misschien had een klein beetje parfum toch geen kwaad gekund.

Charlotte Tilbury Genius Magic Powder - 13 g voor € 42,00

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

8 opmerkingen

 1. Jammer van de geur, maar mooi resultaat! Vind je hele make-up look echt prachtig, de kleuren staan je echt geweldig goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ai.. jammer van de geur. Verder klinkt hij wel enorm goed. Ik snap de kwestie van geen parfum erin willen doen, misschien had een natuurlijke olie wat verschil gegeven?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, absoluut, ik begrijp waarom men dat niet doet, maar het ruikt daardoor gewoon érg vreemd.

   Verwijderen
 3. Maar 1 woord hiervoor PRACHTIG! Zijn er zoveel kleuren in de Magic Foundation? Wenselijk dus om best ter plaatse te swatchen i.p.v. online te kopen. Alleen jammer van dat geurtje. Toch niet over datum of er is toch niets mis met je neusbeentje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, de selectie van de foundation is best breed, ik weet mijn kleur omdat ik er eens een staaltje van kreeg en die goed matchte.
   Neenee, niet over datum of iets mis met mijn neus, de geur is iets waar meer mensen over klagen, dat zit er gewoon in :D

   Verwijderen
 4. Als je maar èèn poeder zou mogen kiezen, welke zou het worden? Van CT of Givenchy? xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik gebruik Givenchy nu al zoveel jaar, dat ik er zonder twijfel mijn hand voor in het vuur steek. Hij wint van CT omdat hij geurloos is :-)

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig