25 februari 2019

B.A.E. by HEMA

B.A.E by HEMA

Vandaag een review van Glossier - oeps, nee - B.A.E. by HEMA. Jawel, ik begin meteen met the elephant in the room: B.A.E. by HEMA heeft zich een heel klein beetje maar - ahum - laten inspireren door de esthetiek van het Amerikaanse Glossier.

Menig beautyliefhebber wist onmiddellijk waar HEMA de mosterd haalde - voor sommige producten smeren ze volgens mij zelfs dezelfde mosterd op de HEMA-boterham - maar net daarom heb ik er bewust voor gekozen om de letterlijke kopijen te vermijden en kocht vier producten die mij persoonlijk aanspraken. Say hello to: Master Prime Oil, Dewy Refresh & Set Spray, Lash Boost Serum en de Deep Black Eyeliner Pen.

B.A.E by HEMA

B.A.E by HEMA

Soms draaf ik een beetje door met mijn voorliefde voor primers - zo getuigt alleszins het volledige vak vol primers in mijn make-uplade, lol. Maar deze Master Prime Oil wist mijn nieuwsgierigheid dan toch zodanig te prikkelen en ging als eerste mijn shoppingmandje in.

Een olie is dan ook niet de gemiddelde textuur van een primer, en al helemaal niet wanneer het product specifiek gericht is op de vette(re) huid. Het doet mij een beetje denken aan de instafamous Farsáli primers, maar dan in transparante vorm. De B.A.E. primer bevat hyaluronzuur en vitamine E, zodat je huid in alle zachtheid wordt geprept voor de make-up. De finish is eerder fluweelmat en je huid voelt ook enigszins geëgaliseerd aan, wat de applicatie van foundation vergemakkelijkt en ook helpt met de houdbaarheid.

Persoonlijk vind ik de B.A.E. Master Prime Oil aangenaam, doch zéér sterk geparfumeerd en had van mij gerust een tikkeltje minder gemogen. De geur verdwijnt na applicatie wel, maar die initiële intensiteit is letterlijk en figuurlijk in your face.

De B.A.E. Master Prime Oil is niet de allerbeste of favoriete primer in mijn collectie, maar onderscheidt zich alleszins op vlak van textuur van de rest. Ik zou zeggen: een interessante aankoop als je graag Farsáli vibes wilt tegen een HEMA prijs.

B.A.E by HEMA

Ook mijn setting spray fetish begint uit de hand te lopen, nu de B.A.E. Dewy Refresh & Set Spray intussen het vierde exemplaar in roulatie is. Het is bovendien geen gemakkelijke taak om überfavoriet Urban Decay All Nighter te verslaan!

Al blijkt dat ook niet nodig, nu deze B.A.E. spray vooral gericht is op het verfrissen en verzorgen van de huid. Als setting spray helpt het de make-up er mooier uit te zien, maar dan vooral door een lichte glow op de huid te voorzien, daar waar All Nighter vooral gaat voor de hardcore houdbaarheid.

Met z'n 60 ml is deze flacon bovendien een fijn reismaatje - fullsize, maar toch opmerkelijk kleiner dan mijn andere setting sprays. Wel even opletten bij het aanbrengen: houd de spray op voldoende afstand, want de sprits is vrij krachtig en je loopt het risico je pas aangebrachte make-up te verdrinken in de setting spray.

B.A.E by HEMA

B.A.E by HEMA
Links: B.A.E. Glossy Deep Black Eyeliner - rechts: B.A.E. Master Prime Oil (ingewerkt)

Over het B.A.E. Lash Boost Serum kan ik niet anders dan kort zijn, simpelweg omdat ik het niet lang genoeg heb getest. Dit is een werkelijk serum voor je wimpers, géén primer en zal dus ook geen enkele meerwaarde bieden aan je mascara. Maar zoals alle skincare, heeft ook dit Lash Boost Serum enige tijd nodig om zijn werking te bewijzen.

Het zou, aldus HEMA, moeten zorgen voor vollere en dikker uitziende wimpers. Music to my ears eyelashes! Al moet ik eerlijk zijn: enkele dagen nadat ik het B.A.E. Lash Boost Serum kocht, trok Kruidvat hun superpopulaire wimperserum uit de rekken wegens vrij heftige bijwerkingen zoals oogverkleuringen en dat was even schrikken. Nu zit het felbesproken ingrediënt bimatoprost niet in het serum van HEMA, dus dat is alvast goed nieuws. Maar ik kan niet met zekerheid zeggen dat een van de andere ingrediënten geen afgeleide of gelijkaardig ingrediënt is, dus... neem ik het zekere voor het onzekere en kies ik ervoor om het B.A.E. Lash Boost Serum niet verder te testen en het de vuilbak in te kieperen. Niets dat een beetje volumemascara niet kan oplossen dus er is geen enkele reden om mijn gezondheid op het spel te zetten, denk ik zo.

Ook de B.A.E. Glossy Deep Black Eyeliner Pen kon mij niet dermate overtuigen. Het is nochtans een easy peasy eyelinerpen met vilten punt, zoals ik ze zo graag gebruik. Geen gedoe met kwastjes of potloodjes, dit is een all-in-one voor de liefhebber van diepzwarte eyeliner.

De vilten punt is helaas niet fijn genoeg - pas op, ik kan ermee werken en ik zal deze dus ook wel blijven gebruiken, maar het puntje is een klein beetje afgestompt, waardoor ik mijn techniek een beetje moet bijschaven. Met dergelijke pennetjes 'leg' ik de vilten tip graag op het ooglid, zodat je vrij gemakkelijk een rechte wing kan trekken. Dat is hier wat minder evident, omdat het uiterste puntje van je wing niet uiterst precies en fijn wordt, maar wat dikker (door de licht stompe punt van de eyeliner).

Toch is het niet al kommer en kwel: de eyeliner is inderdaad mooi diepzwart, glijdt goed over de oogschaduw, brengt egaal aan en laat geen vlekjes na. Alles blijft netjes zitten tot ik het er 's avonds weer van af haal en uiteindelijk is dit een zeer voordelig geprijsde eyelinerpen. Ter vergelijking: mijn standaard Maybelline Master Precies kost drie keer zoveel, al heeft die laatste natuurlijk wel die ultrascherpe punt waar ik van houd. Het is dus een beetje geven en nemen, met deze B.A.E. Glossy Deep Eyeliner Pen.

Of B.A.E. by HEMA een werkelijke concurrent is voor Glossier, wie zal het zeggen? De verpakking spreekt alleszins wel een bepaald publiek aan dat misschien voorheen minder geneigd was om HEMA binnen te wandelen. Ik denk dat er zeker en vast een aantal leuke producten in het gamma zitten, maar hoogstwaarschijnlijk zeg ik in de toekomst eerder bye, bye tegen B.A.E.

B.A.E. by HEMA
Master Prime Oil - 28 ml voor € 8,00
Dewy Refresh & Set Spray - 60 ml voor € 6,50
Lash Boost Serum - 12 ml voor € 9,00
Glossy Deep Black Eyeliner Pen - 1 ml voor € 4,50

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

6 opmerkingen

 1. Oh wauw, ik ging Glossier googlen en het is écht net precies deze lijn :')
  Hoe dan ook, naar de primer ben ik erg benieuwd. Ik hoop dat de geur me alles meevalt, als hij echt zo sterk is. Wat betreft de spray, ben ik ook diehard fan van de All Nighter. Onlangs probeerde ik een setting spray van Essence, nou, dat was geen succes. Zo'n keiharde straal 😂
  De eyeliner klinkt wel interessant, eens kijken hoe het puntje bevalt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De geur is lekker, maar wel sterk. Althans, voor mijn neus :-)

   Verwijderen
 2. Beetje jammer wel. Maar ben ook wel benieuwd naar Glossier zelf eigenlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk inderdaad at je dan beter meteen voor the real deal gaat :-)

   Verwijderen
 3. B.E.A. is niet mijn cup of tea. Daar ben ik al wat te oud voor 😃

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig