14 februari 2019

Talika Eye Therapy Patch

Talika Eye Therapy Patch

Over Talika heb ik hier op de blog in de loop der jaren links en rechts iets laten vallen. Het merk is gekend voor haar focus op oogverzorging in de ruime zin: enerzijds wimper- en wenkbrauwverzorging, anderzijds skincare voor de oogzone, maar steeds met een plus naar wimpers toe.

Intussen zitten er ook iets bredere skincare en bodycare producten in het gamma, maar de know-how op vlak van oogverzorging blijft een belangrijk aspect. Het lijkt dan ook vanzelfsprekend dat een merk als Talika oogmaskers in assortiment heeft, iets dat ik de laatste jaren met de regelmaat van de klok gebruik om mijn tere oogzone te plumpen met extra hydratatie. Groot was mijn verbazing echter toen ik ontdekte dat de Talika Eye Therapy Patch al meer dan 15 jaar bestaat! Terwijl ik bij wijze van spreken net kom kijken met mijn voorliefde voor undereye maskers, heeft Talika al meer dan een decennium een bestseller in huis.

Talika Eye Therapy Patch

Talika Eye Therapy Patch

Toch een opvallend verschil: deze oogmaskers zijn niet doorweekt met serum maar voelen droog aan. Of eerder: jelly, want het zijn zachte stukjes die zonder veel gedoe aan te brengen zijn en zich vrij goed aan de huid hechten. Ze zijn wel vrij 'zwaar' en je voelt ze ze zitten, maar ik denk dat het gewicht van de patches ook een functie heeft in het strak trekken van je undereye area.

Talika Eye Therapy Patch bevat voedende karité-, avocado-, tarwekiemolie en regenererende rozenolie en ceramiden. De oliën zijn semi solide gemaakt en worden gaandeweg door de jelly patch afgegeven. In die zin noemt Talika deze oogmaskers "actief" en - verrassing van formaat! - zijn ze meermaals herbruikbaar, wat de prijs meteen significant verzacht. Volgens Talika kan je de Eye Therapy Patch een drietal keer hergebruiken, al vond ik een getuigenis van iemand die ze zelfs een maand lang elke nacht gebruikte - wat misschien een beetje bij de haren getrokken is, maar bon... whatever works, you do you!

Bij elke Eye Therapy Patch set zit er een zilverkleurig spiegeldoosje waarin je de patches kan bewaren tussen gebruik door. Het is zeker geen overbodige luxe om de patches tussendoor af te spoelen en te laten drogen, kwestie van hygiëne en om irritaties te vermijden. Nadien kan je de refill set kopen, zonder doosje en dus ook een beetje goedkoper.

Los van het feit hoe vaak je de patches (her)gebruikt, ze werken wel. Ik laat ze minstens een half uurtje zitten en zie als vanzelf een instant effect. Ik merk dat mijn oogzone gevoed en vooral geplumpt is en dat geeft een meer uitgeruste blik. De Eye Therapy Patch zou ook iets moeten doen tegen donkere kringen, maar daar merk ik eerlijk gezegd niet zo heel veel van. Mijn donkere kringen zijn genetisch geërfd - hoera! - en daar is helaas niet erg veel aan te doen. Het plumpend effect heeft wel een positieve invloed op een vale huid, dus deze maskers zijn een fijne partner vlak voor een belangrijk event of net na een vermoeiende werkweek.

Ik denk dat het er dan vooral op neerkomt welk type oogmaskers je voorkeur wegdraagt. Ik gebruik bijvoorbeeld graag 'natte' oogmaskers omdat ik letterlijk kan zien hoe het serum door mijn huid wordt opgeslorpt. Het grote voordeel van de Talika Eye Therapy Patch is echter dat de jelly maskers zeer goed op de huid blijven hangen, niet naar de wangen afzakken (lijkt me ook ideaal voor op het vliegtuig!) en de ingrediënten zeer gradueel worden vrijgegeven. In essentie krijg je hetzelfde effect als met de natte oogmaskers, maar dan met een meer subtiele werkwijze.

Talika Eye Therapy Patch doosje met 6 sets - € 45,00
Talika Eye Therapy Refill 6 sets - € 39,90
Verkrijgbaar bij de (para)farmacie

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig