3 februari 2019

Vichy LiftActiv Specialist

Vichy Liftactiv

Het is hier op BeautyLoves geen of-of-verhaal: ik houd van make-up én ik houd evenzeer van skincare. Want skincare, dat is de basis - uiteraard wordt de staat van je huid door meer bepaald dan je skincare alleen (denk aan genen, voeding, stress, vermoeidheid, ...) maar een goed smeerseltje op tijd en stond, dat kan alleen maar helpen. Allemaal samen in koor: "smeren, smeren, wie zijn best doet, zal het leren!" - twee duimpjes omhoog als je het oldschool Samson en Gert-ritme meteen te pakken had.

Vlak voor mijn verjaardag kreeg ik een rescuepakketje van Vichy - geen dag te vroeg, nu als thirtysomething de tijd sneller en sneller lijkt te gaan en mijn huidmetabolisme blijkbaar de omgekeerde beweging maakt. In het zakje zaten drie nieuwe Vichy LiftActiv-producten, oftewel de anti-ageing lijn van Vichy die ook geschikt is voor de gevoelige huid.

LiftActiv-codewoord tegen een vertragend huidmetabolisme (lees: een huid die zichzelf trager vernieuwt, trager collageen aanmaakt en zo minder stevig wordt) zijn peptiden, korte ketens van aminozuren die in staat zijn om metabolische acties op gang te brengen - in dit geval: de productie van collageen en elastine terug op te drijven om zo aan anti-ageing te doen. Ouder worden we allemaal, maar mijn huid mag gerust een beetje hulp krijgen om er op z'n best uit te zien, op elke leeftijd.

Vichy Liftactiv

Vichy LiftActiv Collagen Specialist is de crème van dienst: een aangename, iets dikkere textuur die de zachtheid van een gelcrème verzoent met een meer actieve crème, zonder vettig aan te voelen. Het bevat een peptide type I (bio-technologisch huidboostend eiwit), een peptide type II (anti-ageing molecuul van synthetische oorsprong), vitamine Cg en uiteraard ook het mineraliserend thermaal water van Vichy, dat afkomstig is van de Franse vulkanen en helpt om de huid sterker bestand te maken tegen externe factoren.

LiftActiv Collagen Specialist is dagelijks te gebruiken, ik doe dat in de ochtend, maar je zou evengoed ook of enkel 's avonds kunnen smeren. Persoonlijk vind ik dit een fijne dagcrème omdat het voor een instant optisch egaliserend effect zorgt, bijna mat-poederig te noemen, onder meer doordat er ook dimethicone en silica in zitten.

Voor mij persoonlijk werkt de LiftActiv Collagen Specialist erg goed: mijn teint ziet er na ruim 1,5 maand gebruik egaal uit, gewoon hoe mijn huid idealiter altijd zou moeten zijn, met een behoud van de aanwezige stevigheid. Ik ben ongeveer halfweg het potje, dus ik denk dat je er in totaal zo'n drie maanden mee kan doen.

Vichy Liftactiv

Vichy Liftactiv

Het Vichy LiftActiv Hyalu Mask vertrekt dan weer vanuit het geweldige hyaluronzuur, geflankeerd door agave gist- en zoethoutextract en alweer het Vichy mineraliserend water, dat de huid een onmiddellijke hydratatieboost geeft - aka plumpend en gladmakend effect - en op langere termijn natuurlijk ook een meer verbeterde stevigheid ambieert.

Je kan het perfect een hele nacht laten inwerken als een soort van sleeping mask, maar voor mij is dit een instant masker: tot drie keer per week (of wanneer je het zelf het meest nodig hebt) aanbrengen op de droge huid, vijf minuutjes laten inwerken, inmasseren en dan desgevallend het overtollige product verwijderen met een vochtig wattenschijfje.

De textuur is die van een lopende, bijna vloeibare en transparante jelly, die goed op de huid blijft hangen als een tweede huid. Ik gebruik het graag na een zuiverend kleimasker om mijn huid terug in balans te brengen en merk dat mijn huid alle goodness opslorpt zodat er nauwelijks nog residu overblijft. Perfect voor élk huidtype, neutraal en van die aard om telkens een instant rehydratatie te bekomen.

Vichy Liftactiv

Vichy Liftactiv

Als specialleke sluit ik af met de Vichy Micro Hyalu Patches. Dit zijn undereye oogpatches die specifiek voor de nacht werden ontwikkeld en dat is bij mijn weten toch wel een unicum. De patches zijn een soort van siliconenvorm met kleine zichtbare puntjes: dit zijn 160 micro-kegeltjes en dus ook micro-dosissen 100% zuiver gefragmenteerd hyaluronzuur.

In essentie zorgen de Micro Hyalu Patches voor een gehydrateerde, geregenereerde oogcontour, maar dan op een meer high tech manier. Ze zijn trouwens niet enkel geschikt voor onder de ogen, maar werken ook voor de zone tussen de wenkbrauwen of voor de lijntjes aan weerszijden van je mond.

Initieel mag je je verwachten aan een vreemd gevoel: je voelt die kegeltjes effectief zitten, alsof er 160 micro-naaldjes in je huid prikken, maar dan pijnloos. Je moet de patches vlak na het aanbrengen daarom inmasseren met een licht tappende beweging: dit optimaliseert het oplossingsproces, gaandeweg worden de kegeltjes platter en verdwijnt ook het prikkende gevoel.

Het was niet storend om met de patches te slapen, het ziet er misschien een beetje vreemd uit, maar ik heb er alleszins geen last van gehad. Een nacht later zijn de dosissen ingewerkt en kan je de patches verwijderen door ze er af te halen. Het hydraterende effect is er, maar de inspanning is wel beduidend intensiever in vergelijking met undereye patches van andere merken. Je koopt ze bovendien per set van twee en dat maakt deze high tech patches prijsgewijs ook effectief een high end skincareproduct - zo zijn ze per set zelfs duurder dan een set van de Estée Lauder Advanced Night Repair Eye Mask.

Gelukkig zijn de LifActiv Collagen Specialist en het LiftActiv Hyalu Mask ietsje liever voor de portemonnee, dus zijn dat ook wel mijn twee aanraders uit deze lijn. Ze combineren anti-ageing met hydratatie en laat dat nu net mijn favoriete skincarecocktail zijn!

Vichy LiftActiv Collagen Specialist - 50 ml voor € 39,95
Vichy LiftActiv Hyalu Mask - 50 ml voor € 44,95
Vichy LiftActiv Micro Hyalu Patches - € 19,95
Verkrijgbaar bij Vichy verkooppunten - te vinden via vichy.be

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

6 opmerkingen

 1. Waarom zit overal dimethicone in? Ben er allergisch voor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Terechte opmerking als je allergisch bent! Ik denk dat ze dat graag gebruiken omwille van het instant gladmakende effect, maar daar heb je natuurijk niets aan als je het product niet kan gebruiken omwille van allergie. Ik kan het ook alleen maar vermelden in de review als aandachtspunt.
   De oogpatches zou je wel kunnen gebruiken, die zijn 100% hyaluronzuur en dus zonder dimethicone.

   Verwijderen
  2. Ik heb een klein staaltje gekregen via website. Nu heb ik puistjes. Misschien is deze voor mij te intensief. Maar als 38 jarige dacht ik dat dit wel kon dat produkt. Misschien ben ik ook allergisch. 🤔

   Verwijderen
  3. Oh, jammer! Ik hoop dat het snel opklaart, maar in elk geval wel goed dat je het nu weet via een staaltje, in plaats van dat je daar geld aan had besteed.

   Verwijderen
 2. Weet je voor welke doelgroep van leeftijd de Collagen Specialist inspeelt? Breng je erna dan nog een aparte SPF aan of zit die erin? Deze lijkt mij de meest interessantste.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Alleszins 30+ en misschien zelfs 35+ aangezien het al een anti-ageing lijn is. Maar eigenlijk houd ik daar niet zo heel veel rekening me, ik gebruik gewoon wat ik denk dat mijn huid dan nodig heeft.
   Er zit geen SPF in en dat vind ik best oké zo. Meestal voelen crèmes met SPF wat te vettig voor mij aan, dus ik breng dat liever nadien aan.

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig