16 april 2019

Een duik in de wereld van G-Beauty: Dr. Hauschka

Dr. Hauschka skincare

De volgende skincarehype komt blijkbaar uit het oosten. 't Is te zeggen... het nabije oosten. Dat ik een review zou schrijven over Dr. Hauschka, stond al even in mijn planning, want ik liet in mijn InstaLoves van januari al enkele newbies zien. Maar enkele dagen geleden las ik een stuk op The New York Times over de opkomst van G-Beauty, als opvolger van de hype rond Koreaanse en Japanse skincare. I kid you not, G-Beauty oftewel German Beauty is where it's at.

En te bedenken dat wij deze producten 'zomaar' bij de hand hebben. Tijd voor een ontdekkingsreis! Of eerder: een minitrip naar de buren, haha. 84 jaar jong intussen, staat Dr. Hauschka nog altijd voor green, clean beauty: 100% natuurlijke en 100% dierproefvrije skincare en cosmetica, gemaakt met oog voor ecologische en sociale duurzaamheid. Een hot item in 2019, maar de visie werd al gedragen bij de oprichting van Dr. Hauschka in 1935.

Dr. Hauschka skincare

Dr. Hauschka skincare

Dr. Hauschka skincare

Een initiatie in een skincaremerk begint voor mij meestal bij de reiniging. Logischerwijs misschien, want het is elke ochtend en avond de eerste stap in mijn routine. Maar evenzeer vind ik het een gemakkelijke en toegankelijke manier om kennis te maken met een merk: welke ingrediënten gebruiken ze, bevalt de verpakking mij, hoe doet de reiniger het op mijn huid? Allemaal vragen die vrij eenvoudig kunnen worden beantwoord wanneer je een reiniger gebruikt. Bovendien is die categorie van skincare meestal nog vrij betaalbaar, dus is het geen ramp wanneer er geen match tussen mij en het merk blijkt te zijn.

Dr. Hauschka biedt verschillende reinigingsopties aan, maar de Dr. Hauschka Reinigingscrème is toch wel een categorie apart. Het is een dikkere pasta, bestaande uit een mengeling van het meel van zoete amandelen en extracten van wondklaver, goudsbloem, kamille en St. Janskruid. In essentie is dit een extra diepzuiverende basisverzorging, maar met respect voor het behoud van de natuurlijke hydrolipidenlaag.

Je begint met een vochtige huid en mengt tweetal centimeter van de Reinigingscrème tussen je vochtige handen, de pasta wordt zo een iets gladdere substantie. In plaats van te wrijven, breng je je handen al drukkend aan op het gezicht, van boven naar onder en van binnen naar buiten. Door je handen opnieuw te bevochtigen, kan je het proces meermaals herhalen en zo de pasta helemaal inwerken. Op het einde spoel je je huid met lauwwarm water, met een shot koud water om af te sluiten.

Het voelt een beetje vreemd om niet in mijn gezicht te wrijven - dat is toch standaard wat ik met een reiniger doe - maar het loont om de gebruiksaanwijzing te volgen! Wonderwel voelt mijn huid superproper aan na gebruik van de Reinigingscrème, maar ligt er toch nog een gevoed laagje op. Proper, maar niet squeeky clean en dat is hoe het moet zijn.

Op zichzelf gebruik ik nooit een reinigingsmelk omdat ik graag wat dieper en grondig reinig, maar als back-up van de Reinigingscrème vult de Dr. Hauschka Reinigingsmelk het ritueel wel mooi aan. De handige pomp doseert prima en met enkele pompjes van de melk ga ik nog eens over mijn vochtige huid. Dit is een makkie om in te masseren - hier mag wrijven weer wel -  en je merkt dat ook de Reinigingsmelk een heel zachte reiniging is. Dezelfde ingrediënten - wondklaver, jojoba- en amandelolie - komen hier terug, alweer even naspoelen nadien. Traditioneel gezien wordt een reinigingsmelk ook voor het verwijderen van make-up gebruikt, maar ik denk dat andere innovaties op dat vlak - denk maar aan olie- of balsemreinigers - op dit moment een veel efficiëntere keuze zijn.

Dr. Hauschka skincare

Dr. Hauschka skincare

Dr. Hauschka skincare

De Dr. Hauschka Oogmake-up Remover is de laatste nieuwigheid en gebruik ik uiteraard enkel 's avonds, om het gros van mijn oogmake-up mee te verwijderen. Het is een bifase product met sesam- en zonnebloemolie (efficiënt en werkt prima voor waterproof make-up) en met rozenwater en extracten van ogentroost en venkel (kalmeren de gevoelige huid rondom de ogen).

Een bifase oogreiniger draagt altijd mijn voorkeur weg, omdat ik daarmee eigenlijk het gros van mijn oogmake-up kan verwijderen, voor ik de rest van mijn gezicht aanpak. De hoeveelheid laagjes (van oogschaduwprimer over eyeliner tot mascara) wordt zo geminimaliseerd en het wordt gemakkelijker om met een olie- of balsemreiniger aan de slag te gaan. Het fijne aan deze van Dr. Hauschka is dat het niet in mijn ogen prikt en geen vettig laagje achterlaat. Het is wel een van de meer prijzigere oogmake-up removers, dus zal vooral weggelegd zijn voor wie veel belang hecht aan de combinatie van reiniging en verzorging.

Een frisse afsluiter, vlak voor de rest van de skincare, is de Dr. Hauschka Gezichtslotion. De fijne nevelspray is een absolute plus, want je kan de lotion rechtstreeks op je gezicht spritsen en dan zachtjes met de handpalmen inwerken. Het geeft een instant fris gevoel en helpt de vochtbalans reguleren. De ingrediënten zorgen ook voor een meer regeneratieve werking en bevorderen de stofwisseling van de huid. Overdag kan je de lotion eventueel over je make-up sprayen, als opfrissing. Er is trouwens ook een Dr. Hauschka Gezichtslotion Speciaal, en die is dan specifiek voor de meer onzuivere, vette of gemengde huid, waarbij er ook aandacht is voor het reguleren van de talgproductie.

Ik snap de aantrekkingskracht van de G-Beauty wel. Het zijn cleane maar efficiënte producten die de verwezenlijking zijn van de Duitse Gründlichkeit: simpel, duidelijk maar to the point en recht op het doel af. En niet onbelangrijk: de producten (alleszins deze van Dr. Hauschka) zijn in onze contreien gemakkelijk te krijgen en met een toegankelijk prijskaartje.

Dr. Hauschka skincare
Oogmake-up Remover - 75 ml voor € 22,95
Reinigingsmelk - 30 ml voor € 24,30
Reinigingscrème - 50 ml voor € 14,30
Gezichtslotion - 100 ml voor € 24,70
Verkrijgbaar bij Dr. Hauschka instituten, apotheken, natuurwinkels en op drhauschka.be

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

3 opmerkingen

 1. Fijn merk.
  Ik heb er namelijk make-up van.
  Dit zou ik dus zeker gaan kopen ;-)

  Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De reinigingspasta is echt wel apart! Leuk om eens te proberen. Zeker met dat prijskaartje. Tot nu toe heb ik alleen de handcrème hiervan gebruikt. De make-up hiervan spreekt mij ook wel erg aan.

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig