18 april 2019

Lancôme Teint Idole Ultra Wear Nude foundation

Lancôme Teint Idole Ultra Wear Nude foundation

So many foundations, so little time! Zowel elke week popt er ergens een nieuwe it-foundation op, maar ik slaag er niet in om ze allemaal te testen. De foundations die effectief in mijn stash belanden, moeten namelijk aan een aantal criteria voldoen en hoge verwachtingen kunnen inlossen. Ik hecht namelijk wel wat belang aan een goede basis en de houdbaarheid speelt daar een grote rol in aangezien ik niet zo van de touch-ups ben - dat is met deze Lancôme Teint Idole Ultra Wear Nude foundation niet anders!

De nieuwe Teint Idole Ultra Wear Nude is een aanvulling op de bestaande Teint Idole Ultra Wear foundation - die laatste is een foundation met hardcore houdbaarheid en best wat dekking. De uitdaging voor Lancôme was om een formule te ontwikkelen die een langdurige houdbaarheid zou kunnen verzoenen met een luchtige finish. Met de Teint Idole Ultra Wear Nude boet je dus een beetje in op de dekking - geen instant full coverage maar eerder een lichte tot medium dekking die met twee laagjes wat beter op te bouwen is - maar behoud je wel de standvastigheid die de Teint Idole Ultra Wear foundation biedt.

Lancôme Teint Idole Ultra Wear Nude foundation

Lancôme Teint Idole Ultra Wear Nude foundation

Lancôme Teint Idole Ultra Wear Nude 005 Beige Ivoire

Wat daarbij onmiddellijk opvalt, is de zeer fluide textuur van de Teint Idole Ultra Wear Nude foundation. Bijna waterig en lopend, hecht deze foundation zich als een tweede huid: licht, luchtig en zeer comfortabel. Persoonlijk vind ik de dekking van het eerste laagje onvoldoende en leg er graag een tweede laag op, vooral in het midden van mijn gezicht en uitgeblend naar de zijkanten toe. Teint Idole Ultra Wear Nude laat zich zonder problemen prima opbouwen en geeft mij in the end de dekking die ik zoek. Ik gebruik op mijn gezicht (uitgezonderd onder de ogen) geen concealer en dat heb ik met deze foundation ook niet nodig.

De foundation zit in een hele compacte, plastieken verpakking en moet je eruit knijpen via een smal tuutje. Je krijgt 40 ml foundation, wat iets meer is dan het standaard formaat, maar het zou kunnen dat je wat meer laagjes moet leggen ook, afhankelijk van de gewenste dekking. Travelproof is de verpakking alvast wél, want dit tubetje past letterlijk in je achterzak.

Mogelijks krijg je een beetje keuzestress bij het zoeken van de juiste tint: net als grote zus Teint Idole Ultra Wear, gaat ook de Nude versie voor maar liefst 40 verschillende tinten. Dat is goed nieuws voor wie zijn gading niet vindt in de eerder beperkte kleurenselectie van menig beautymerk, maar voedt ook het gevoel dat je even niet weet waar te beginnen, haha.

Op een Lancôme event werd ik gematcht met de Teint Idole Ultra Wear Nude foundation in kleur 005 Beige Ivoire. Ik zit dus in de lichtere selectie en vroeg in het bijzonder om een kleur met een neutrale of gelere ondertoon, omdat een roze ondertoon op mijn gezicht clasht met de gelere tonen van mijn nek en borstkas.

Lancôme Teint Idole Ultra Wear Nude foundation

Lancôme Teint Idole Ultra Wear Nude foundation

Kleurgewijs pakt 005 Beige Ivoire in eerste instantie een béétje te licht uit op mijn huid - de ondertoon zit goed, maar ik zie toch wel wat verschil tussen de foundation en mijn naturelle huid. Tijdens het drogen 'set' de foundation zich precies een ieniminibeetje donkerder - ik wil het geen oxideren noemen, omdat het verre van oranje wordt, maar het ijkt zich beter uit in verhouding tot mijn eigen huidskleur. Verder poeder ik af, werk ik mijn make-up af met bronzer en blush en leidt dat tot bovenstaand resultaat, waarbij Lancôme Teint Idole Ultra Wear Nude in 005 Beige Ivoire een vrij goede match blijkt te zijn voor mijn wintervel. Ik vrees wel dat ik in de hoogzomer een andere kleur moet zoeken (hij bevat trouwens ook een SPF 19!), maar voor nu werkt 'ie.

Het effect van de Lancôme Teint Idole Ultra Wear Nude is licht, luchtig en zeer comfortabel - de tweede-huidfinish is niet gelogen! Zelfs met twee laagjes blijft de foundation comfortabel aanvoelen, terwijl ik wel de gewenste dekking krijg. Teint Idole Ultra Wear Nude droogt mat op, met een soort van poedereffect dat bijdraagt tot de goede houdbaarheid. Ik gebruikte hier geen primer, maar als je een droge huid hebt, kan een hydraterende primer of basis wel een must zijn voor de drogere plekjes.

Ik kan deze Teint Idole Ultra Wear Nude wel smaken: Lancôme komt hiermee tegemoet aan de vraag voor lichte formules met een naturelle look, maar combineert dat feilloos met een goede houdbaarheid en een op te bouwen dekking. De foundation weet zich telkens goed staande te houden zonder kleurshift doorheen de dag en houdt het vol tot 's avonds laat. Door z'n zeer fluide formule moet 'ie misschien een tandje bijsteken in vergelijking tot de foundations die net wat meer hardcore zijn, zoals de originele Teint Idole Ultra Wear of zoiets als een Estée Lauder Double Wear, al denk ik dat de gemiddelde consument waarschijnlijk wel de nodige appreciatie voelt voor de lichte formule van de Ultra Wear Nude.

Lancôme Teint Idole Ultra Wear Nude foundation - 40 ml voor € 47,00

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

 1. Persoonlijk mag het soms bij warm weer een lichte formule zijn vind ik. Ik moest ook wel wat meer gebruiken dan normaal. Daarom dat mijn staaltje vlug leeg was :-) Ik vond deze op de huid wel heel mooi. Ook fijn dat er 40 tinten zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zelfde ervaring als mij dus! Lancôme doet het niet slecht, vind ik.

   Verwijderen
 2. Ik heb wel graag een goede dekking, maar een lange houdbaarheid is altijd wel een pluspunt dus benieuwd. Ziet er alvast heel geslaagd uit in jouw look!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De lichte formule is volgens mij wel een voltreffer. Merci!

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig