2 april 2019

René Furterer Solaire

René Furterer Solaire

Deze goudkleurige tubes en flacons liggen al een tijdje op hun welverdiende erkenning te wachten. Ik kreeg ze bijna een jaar geleden binnen en kon ze al duchtig testen tijdens onze fantastische zomer - meer van dat in 2019!

En dus leek het me meer dan gepast om nog vóór de zomer begint, de René Furterer Solaire-lijn in de spotlight te zetten. Handig: de meeste producten hebben 100 ml inhoud, wat ze meteen handbagagevriendelijk maakt indien je verre oorden opzoekt.

René Furterer Solaire

Maar first things first: laten we beginnen met dé bestseller, de basis, the OG... tromgeroffel voor René Furterer 5 Sens Enhancing Dry Oil aka een flesje goud voor je lijf.

De 5 Sens Dry Oil is in feite een blend van vijf natuurlijke plantaardige oliën, als sluitstuk van de botanische knowhow van het merk:
  • jojobaolie heeft een geschiedenis binnen de traditionele geneeskunde omwille van voedende eigenschappen die helpen met de regeneratie van huid en haar en helpt bij het vormen van de hydrolipidenfilm;
  • zoete amandelolie is verkoelend, verzachtend en geeft huid en haar een beschermende film;
  • ricinusolie bevat essentiële vetzuren en heeft helende en hydraterende eigenschappen, bevordert de haargroei en maakt het haar glanzend en soepel;
  • avocado-olie bevat alweer heel wat essentiële vetzuren en levert een bijdrage aan een gezonde (hoofd)huid en van nature droog haar;
  • saffloerolie is eveneens rijk aan essentiële vetzuren en hydraterende bestanddelen.
Het hoeft waarschijnlijk niet gezegd, maar de combinatie van al deze oliën zorgt voor een zinnenstrelend luxeproduct met een heerlijke geur. Zo'n universele OMG-iedereen-houdt-hiervan-luxegeur. Omdat je de 5 Sens Dry Oil zowel op huid als haar kan gebruiken, zijn de toepassingen velerlei. Uiteraard kan je er je huid mee hydrateren - het voordeel van een droge olie is dat je een intense hydratatie ervaart met een dry touch-effect. Even insmeren, en weg is 'ie, zonder vettige restjes. Werkt overigens ook prima als massageolie. Op het haar werkt de 5 Sens Dry Oil als een pre-shampoo intens masker, dat je aanbrengt op je haar en bedekt met een warme handdoek. Na het stylen kan je een beetje sprayen op de punten van je haar, voor een meer afgewerkte, glossy look.

Als er een product met kop en schouders bovenuit steekt, is het deze 5 Sens Dry Oil wel - wat meteen zijn sterrenstatus verklaart. Ik denk dat je de rest van de producten zeker niet mag onderschatten, maar dat die gemakkelijker dupable zijn met andere haarverzorging, terwijl de 5 Sens Dry Oil het hoogste podiumplekje inneemt.

Een aantal van de geurnoten van de 5 Sens Dry Oil werden geïncorporeerd in de René Furterer Solaire-lijn en hebben die typische zon-zee-strandgeur. De producten zijn gericht op huid, haar of huid én haar. De René Furterer Solaire Sun Repair Ritual Nourishing Shower Gel is bijvoorbeeld zo'n twee-in-een-product en kan je gebruiken voor zowel lijf als haar. Het is met andere woorden een handige tube om mee te nemen als je vaak gaat zwemmen, want werkt anti-zout, anti-chloor en schuimt zelfs in zeewater. Deze douchegel bevat jojobawas (herstellend en voedend), cimentrio (een natuurlijk complex uit de sojaboom, rijk aan proteïnen en lipiden, ideaal als bescherming tegen agressieve omgevingsfactoren) en fosfolipiden (die diep in de huid dringen om te zorgen voor herstel en regeneratie).

René Furterer Solaire

Specifiek voor het haar en wat meer verzorgend zijn de René Furterer Solaire Nourishing Repair Shampoo en Intense Nourishing Repair Mask. Dit zijn vrij romige producten met een rijke textuur, zodat ze het haar terug ontwarren, voeden en herstellen. Ook deze producten werken anti-zout en anti-chloor en doen de beschadigingen van de zon en het zee- of zwembadwater teniet.

Daarom bevatten ze dezelfde sleutelingrediënten: jojobawas (herstellend en voedend), cimentrio (een natuurlijk complex uit de sojaboom, rijk aan proteïnen en lipiden, ideaal als bescherming tegen agressieve omgevingsfactoren) en fosfolipiden (die diep in de huid dringen om te zorgen voor herstel en regeneratie).

René Furterer Solaire

In tegenstelling tot de andere producten, is de René Furterer Solaire Sun Ritual Protective Summer Fluid géén aftersun, maar eentje voor tijdens het zonnen. Het is een lichte en niet-vette fluide, die een waterproof factor 50 bevat om je haar te beschermen tegen de zon. Je sprayt het op droog of nat haar, zo vaak als je maar wilt. Zeker wie zijn haar kleurt, kan een goede beschermende spray gebruiken, om te vermijden dat de kleur afschiet door de zon.

Hier doen sesamolie (van nature beschermend tegen UV-straling en rijk aan vetzuren, vitamine E en minerale zouten; gaat actief de uitdroging van het haar door de zon tegen) en de UV-filter het zware werk om je haar te beschermen tegen zon, zout, wind en chloor.

Na het zonnen werkt de René Furterer Solaire Sun Ritual Moisturizing Spray ontwarrend en herstellend. Het is een biphase spray die het haar een stuk eenvoudiger laat doorkammen - ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik krijg aan zee nogal snel last van beachy waves, en dan niet altijd in de goede zin van het woord. Het is onaangenaam om nadien de knopen uit je haar te kammen, maar met zo'n ontwarrende spray wordt het kinderspel.

Bovendien zorgt de spray ook voor een herstellend effect dankzij jojobawas (herstellend en voedend), camelina-olie (intens voedend en herstellend, met een hoog gehalte aan onverzadigde vetzuren en omega-3, herstelt de hydrolipidenfilm van het haar en omhult de haarvezel en -schubben), cimentrio (een natuurlijk complex uit de sojaboom, rijk aan proteïnen en lipiden, ideaal als bescherming tegen agressieve omgevingsfactoren) en fosfolipiden (die diep in de huid dringen om te zorgen voor herstel en regeneratie).

René Furterer 5 Sens Enhancing Dry Oil - 100 ml voor € 32,90
René Furterer Nourishing Shower Gel - € 11,90
René Furterer Nourishing Repair Shampoo - 200 ml voor € 13,90
René Furterer Intense Nourishing Repair Mask - 100 ml voor € 20,90
René Furterer Sun Ritual Protective Summer Fluid - 100 ml voor € 17,50
René Furterer Sun Ritual Moisturizing Spray - 100 ml voor € 18,90

René Furterer is te koop in de (para)farmacie of bij Planet Parfum

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

  1. Alle beautyproducten die goudkleurig zijn daar hou ik van......
    Dit ziet er zo mooi uit.
    Fijne ingredieenten.
    Ben er niet bekend mee dus deze betaalbare beautyproducten daar ben ik zeer benieuwd naar.....

    Xoxo

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, ze zijn alleszins heel mooi in de badkamer, zeker zo allemaal samen :-)

      Verwijderen
  2. Hoe is de shampoo en het masker? Ik gebruik de Fortica shampoo van RF, maar ik zoek nog een hele goede ontwarrer. Nu mijn fijne haren lang zijn klitten ze zo fel! Heb jij daar ook zoveel last van? Nog een prettig en zonnig weekend! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het zijn hele 'romige' producten, echt zuiverend maar zacht en ideaal om knopen uit je haar te krijgen. Die klitten zijn heel erg bekend, helaas, ik heb daar AL-TIJD last van als ik mijn haar was...
      Ik heb genoten van het zonnige weekend, amai nog niet :D

      Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig