14 mei 2019

Chanel Les Beiges Les Indispensables

Chanel Les Beiges Les Indispensables

Volgens mij was het 2013, toen Chanel voor het eerst op de proppen kwam met Les Beiges - toen nog enkel een healthy glow poeder in verschillende tinten maar intussen een heuse collectie die elke zomer zijn opwachting maakt.

Ik ben meestal niet te spreken over de klassieke Chanel oogschaduwquads (die met de bolletjes), maar heb betere ervaringen met de limited edition paletjes. Het Chanel Entrelacs eyeshadow palette, bijvoorbeeld, was voor mij een schot in de roos en heb ik ook echt zeer vaak gedragen.

Het zal dan ook niet verbazen dat mijn ogen begonnen te fonkelen toen ik het Chanel Les Beiges Les Indespensables eyeshadow palette zag opduiken. Jawel, opnieuw een neutraal oogschaduwpalet, maar komaan... dit is zó bruikbaar! Als ik dan toch de big bucks bovenhaal, kan het maar beter voor iets zijn dat ik intensief kan gebruiken.

Chanel Les Beiges Les Indispensables

Les Indispensables - de naam zegt het zelf, dit zijn de essentiële kleurtjes, de basics zeg maar. Kleuren die eigenlijk voor zichzelf spreken en zich kunnen aanpassen aan elke situatie.

De negen kleuren passen onderling naadloos samen, maar zijn in het palet wel telkens per drie gegroepeerd. Je kan dus netjes binnen de lijntjes kleuren en per drie werken, of meer freewheelen en de kleurtjes combineren naar eigen gelieven.

De formule is mooi, de poeders zijn zacht en blenden goed uit en de pigmentatie mag er zeker zijn. De negen kleuren zijn allemaal poederoogschaduw, met een matte finish, satijnfinish of een meer glanzende finish.

Chanel Les Beiges Les Indispensables

Chanel Les Beiges Les Indispensables

Hoewel er veel bruintinten in het palet zitten, zie ik onderling voldoende verschillen en apprecieer ik de subtiele schakeringen. Op de oogleden kan je daarmee ook echt werken en voldoende diepte creëren.

Van links naar rechts op mijn arm zie je een ivoorachtige champagnekleurige highlighter - een luchtig warm bruin - een chocoladebruine taupe met warme ondertonen - een lichtroze perzikkleur - een koele platina taupe - een koele kakigrijze taupe - een goudkleurig brons - een warm okerbruin - een intens chocoladebruin.

Chanel Les Beiges Les Indispensables

Chanel Les Beiges Les Indispensables

Door onderling met de kleuren te spelen, kan je een 'look op maat' maken. Deze eerste look is wat zachter en matcht goed met de frisse roze blos op de wangen. Ik mengde de kakigrijze taupe met de chocoladebruine taupe oogschaduw in en boven de arcadeboog en plaatste daarna de koele platina taupe (met de shimmer finish) in de arcadeboog. De perzikroze shimmer ging dan op het bewegend ooglid en in de buitenste ooghoek kwam het warme bruin.

Ik bleef dus weg van de intensere kleuren uit het derde / rechtse deel, maar ik vind de look meer dan geslaagd! Dit zal je mij vaak zien dragen.

Chanel Les Beiges Les Indispensables

Chanel Les Beiges Les Indispensables

De tweede look is wat intenser en werd afgewerkt met een donkere lipstick (Fenty Beauty Stunna Lip Paint in Uncuffed, review volgt snel!). Hier begon ik vrij gelijkaardig als de eerste look, maar kwamen de accentkleuren uit het uiterst rechtste deel van het palet: het okerbruin in de arcadeboog en de chocoaldebruine oogschaduw in de buitenste oogkhoek.

Dat geeft het geheel een meer edgy afwerking maar toont wel aan dat je de warme oogschaduw in een draagbare look kan verwerken. Het blijft uiteraard Chanel dus verwacht je niet aan extremen of over the top ooglooks, maar dat is ook helemaal niet waar ik naar op zoek ben. Ik heb andere paletjes in mijn collectie zitten die dat vavavoom-effect kunnen afleveren, maar die haal ik dan ook minder frequent boven.

Prijsgewijs denk ik dat bij Chanel de stoppen doorslaan. Begrijp me niet verkeerd - ik heb het palet gekocht en er dus overduidelijk de centen aan besteed, ik ben enorm blij met de kleuren en geeft het palet een ereplaats in mijn collectie. Maar de manier waarop Chanels prijsbeleid wordt bepaald, is bijna schandalig te noemen. 3,5 jaar geleden betaalde ik voor het Chanel Entrelacs eyeshadow palette (6 gram inhoud) net geen € 53,00 en vandaag betaal je maar liefst € 85,00 euro voor 6,3 gram. Ik hoef niet te zeggen dat je voor dat geld méér oogschaduw krijgt op een ander. Ik begrijp dat ze een naam hoog te houden hebben en schermen met exclusiviteit en limited edition, maar er is een bovengrens die hier toch wel duidelijk wordt overschreden. Nadat ze hun handtassen onbetaalbaar hebben gemaakt met de vele prijsstijgingen, doen ze blijkbaar hetzelfde met de make-up - jammer.

Chanel Les Indispensables - 6,3 g voor € 85,00 via chanel.com

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

10 opmerkingen

 1. Reacties
  1. Superpretty! Ook weer helemaal kleurtjes die jij graag zou dragen.

   Verwijderen
 2. De kleurtjes staan je zeer goed!
  Ik vind het best een mooi palette, maar de prijs is toch wat overdreven. Hun parfums vind ik top, maar op gebied van make-up en verzorging heb nooit echt veel met Chanel gehad... (Dior daarentegen :-)).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Chanel beauty is voor mij hit or miss. Vooral met de limited editions heb ik geluk, maar dat is dan weer de pech dat je ze nadien niet meer kan kopen. De Horizon blush heb ik bijvoorbeeld echt jaren gedragen, zou ik graag opnieuw kunnen kopen, maar helaas. Van de vaste collectie is alleen Le Volume mascara tot nu toe een voltreffer.

   Verwijderen
 3. Hey :)

  Toen ik een tijdje geleden dit palletje voor het eerst zag dacht ik 'Hmm, dit is iets wat Stamatia mooi zou vinden.' Ik voelde het aan mijn kleine teen dat je deze zou kopen. Ik moest lachen toen ik vandaag dit artikel zag, want je hebt het dus effectief gekocht. Mijn kleine teen had gelijk :D

  Hopelijk ga je veel plezier hebben van dit palet en ga je het heel vaak gebruiken. Het is inderdaad een duur palet, maar het zal hopelijk gaan blijken dat het de prijs dubbel en dwars waard was.

  Doei!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, dat heb je dan goed ingeschat :D Ik zal mijn best doen om hem vaak genoeg te gebruiken :-)

   Verwijderen
 4. Bij dat er zoveel tinten bruin in zitten ben je er toch goed in geslaagd om 2 verschillende schitterende genuanceerde looks te maken! Schitterend!! Alleen de prijs valt dik tegen en al helemaal als je begint om te rekenen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci! Mja, de prijs is echt wel too much, vandaar dat ik het ook zo duidelijk in het artikel wilde vermelden. Maar denk niet dat Chanel naar mij gaat luisteren :D

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig