24 juni 2019

Armani Beauty Maestro UV primer SPF50

Armani Beauty Maestro UV primer SPF50

Ik weet dat beautybloggers vaak op de nieuwste trend springen, maar persoonlijk speur ik vooral naar producten die mijn nieuwsgierigheid prikkelen en die ik kan incorporeren in mijn bestaande collectie en routine. Ik sta dus ook open voor de golden oldies, zeg maar :D

Armani Beauty Maestro UV Primer met SPF 50 draait al even mee in beautyland en mag zich tot bestseller kronen. Het stond al die tijd onopvallend op mijn wishlist, maar ik ging pas over tot een effectieve aankoop toen ik in de Sephora in Milaan stond. Het voelde gewoon juist aan om een Italiaans beautyproduct in het thuisland aan te kopen, ya know?

Het is overigens niet de eerste keer dat ik een primer met SPF koop, want deze Tatcha Silken Pore Minimizing Primer ging Armani voor. Het idee blijft echter hetzelfde: ik wil mijn basis versterken met een zonnefilter, zonder dat het interfereert met de kwaliteit of houdbaarheid van de make-up die daarop volgt.

Deze Maestro UV Primer biedt meteen een SPF 50 op basis van chemische zonnefilters die de huid beschermen tegen de zon en anti-oxidanten die de huid afschermen van schadelijke invloeden. De textuur is superfluide, zeer gelijkaardig aan dat van een serum. Dat was trouwens een van de redenen waarom ik deze primer-SPF in huis wilde halen, het leek me namelijk een fijne manier om een prima zonnebescherming te leggen die ook goed zou matchen met make-up. De meeste zonnecrèmes zijn wat vettiger - dat is nu eenmaal de aard van het beestje - en breken op mijn gemengde huid de foundation af.

Armani Beauty Maestro UV primer SPF50

De textuur is voor mijn huid een flinke meevaller en doseren gaat gemakkelijk met het pipetje. Het is belangrijk om vooraf de flacon goed te schudden, zodat alles wordt vermengd. Ik gebruik een volledige dosis op mijn gereinigde gezicht, vlak na mijn skincare. De Maestro UV Primer is daarbij letterlijk de eerste stap richting de make-up.

Dat er zonnebescherming in de Maestro UV Primer zit, ruik je wel een beetje - bij het uitwerken van het product merk ik (alleszins wanneer ik er met mijn neus op zit) in de verte de typische zonnebrandgeur. Textuurgewijs lijkt het dan weer eerder op een wat voller, romig serum dat zich gemakkelijk laat inwerken. Het duurt alsnog enkele minuten eer de Maestro UV Primer volledig door mijn huid is opgenomen, maar dat lijkt an sich zonder problemen te lukken. Het loont om even geduld te hebben want er blijft geen witte waas achter en de primer ingrediënten doet hun werk: mijn huid voelt superzacht en geëgaliseerd aan. Ik denk trouwens dat het absoluut aangewezen is om die inwerktijd te respecteren - zoniet zie ik het wel gebeuren dat de foundation zich wat vergaloppeert en niet altijd optimaal werkt.

Hoe dan ook, met een beetje geduld zie ik noch een al te glowy en gelukkig geen greasy huid, wat een meevaller is met mijn gemengde huid. Mijn matte foundations hoeven dus niet te vrezen, passen zich goed aan bovenop de Maestro UV Primer, blenden uit zoals ik gewend ben, presteren naar behoren wat betreft de houdbaarheid en ik kan nadien nog altijd spelen met highlighter voor dat beetje extra glow. Een absoluut luxeproduct met bijbehorend prijskaartje, dat wel, maar fans van Armani Beauty zullen hiermee even blij zijn als ik.

Armani Beauty Maestro UV primer SPF50 - 30 ml voor € 68,00 via Parfuma

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

2 opmerkingen

  1. Is deze primer buiten de SPF gezien beter dan die van Too Faced? Ik ben pas gestart met de Too Faced pimer. Mijn eerste indruk was erg positief. Heeft een fijne geur en smeert heel fijn en makkelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die van Too Faced is een klein beetje fijner en lichter van textuur en natuurlijk zonder SPF. Moeilijk te vergelijken daardoor!

      Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig