25 juni 2019

Lancôme x Chiara Ferragni 2019

Lancôme x Chiara Ferragni

Whoa! Er verschenen spontaan roze glitterhartjes in mijn ogen toen de capsulecollectie van Lancôme en Chiara Ferragni arriveerde. Klein, maar toch groots!

Chiara Ferragni is jullie waarschijnlijk geen onbekende meer - moet ik ze überhaupt nog voorstellen? De grootste modeblogger ter wereld heeft zich omgetoverd tot een eigen brand met een modelabel en tal van internationale samenwerkingen. En nu verovert ze de beautysector!

Naar eigen zeggen wilde Chiara een make-upcollectie creëren die 100% haar eigen stijl is en werkte ze daarom samen met Lancôme. De Chiara capsulecollectie staat voor flirty, inspirerende en fun make-up die je helpt om de uitdagingen van elke dag aan te gaan en jouw doelen te bereiken.

Persoonlijk kan me daar wel in vinden: innerlijke schoonheid is en blijft de kern, maar make-up laat mij toe om mij op een bepaalde manier te presenteren, helpt om in bepaalde omstandigheden toch wat zelfzekerder te zijn en versterkt mijn innerlijke zelve.

Lancôme x Chiara Ferragni

Lancôme x Chiara Ferragni

Hét it-object van de collectie is ongetwijfeld het Lancôme x Chiara Ferragni Flirting Palette. Het palet heeft een zeker gewicht en een ruime inhoud, maar is eigenlijk nauwelijks groter dan mijn hand. Zoals ik al zei: klein, maar groots!

De verpakking is zááálig! Vergeet roze 'accenten', deze capsulecollectie baadt zich ongegeneerd in all things pink and glitter and I am here for it. Het Flirting Palette opent met de speelse knipoog, kenmerkend voor Chiara's modelabel.

Het Flirting Palette is een heerlijk oldschool all-in-one palet dat mij terugkatapulteert naar mijn jonge jaren, toen dergelijke complete paletjes erg gewild waren. Het Flirting Palette bevat 13 producten die je kan mixen en matchen: vier lipsticks, een transparante, glinsterende gloss, vier oogschaduwkleuren, een blush en drie highlighters. De grote spiegel is een handige reisgezel en bij gebreke aan eigen kwasten, zou je gebruik kunnen maken van de oogschaduw-, lip- en blushkwastjes die worden meegeleverd.

Lancôme x Chiara Ferragni
Lancôme x Chiara Ferragni Flirting Palette: gloss Shimmer after-lipstick - lipstick Pick-a-Pink - lipstick Rose Carpet - lipstick Ciao! Berry - lipstick Red'in L.A.

De lipkleuren zijn mooie op elkaar afgestemd en hebben een creamy-glanzende finish. De dekking is prima, ik heb alle lipsticks aangebracht met het kwastje, zonder lippotlood op mijn lippen. Het formaat van de gloss is giga, de lipsticks zijn elk kleiner - dat had van mij gerust andersom mogen zijn. Klein nadeel: de lipsticks zijn niet afgeschermd van de rest van het palet. Onvermijdelijk komt er dan oogschaduwstof in de creamy formule terecht, ongeacht hoe voorzichtig je ook bent. Maar de lipsticks zijn wel erg pretty!

Lancôme x Chiara Ferragni

Lancôme x Chiara Ferragni Flirting Palette lipstick in Pick-a-Pink is een felle, koraalroze tint.


Lancôme x Chiara Ferragni Flirting Palette lipstick in Rose Carpet is een diep framboosroze.


Lancôme x Chiara Ferragni Flirting Palette lipstick in Ciao! Berry is een draagbaar bessenroze.


Lancôme x Chiara Ferragni Flirting Palette lipstick in Red'in L.A. is een opvallende rode tint.

Lancôme x Chiara Ferragni Flirting Palette: blush in Blush Me Up - eyeshadow in Eye'll Relax, Eye'll Dress Up, Eye'll Do A Smoky, Eye'll Go Out - highlighter in Sea Kissed, Sun Kissed, Sand Kissed

De poederproducten zijn allemaal zacht van textuur en swatchen zeer gemakkelijk. De kleuren lijken in eerste instantie misschien eerder banaal, maar werken onderling prima én zijn in essentie ook gewoon de kleuren die ik op dagelijkse basis wil gebruiken. Voor een palet dat Chiara van mumpreneur tot party girl omtovert, is dit een perfecte basis. Bovendien gebruik ik de highlighters ook gewoon als oogschaduw, wat de selectie gevoelig uitbreidt!

Lancôme x Chiara Ferragni

Lancôme x Chiara Ferragni

Ik moet zeggen: dit is een deftig palet! Ik heb de poederproducten een week lang onafgebroken gebruikt, in allerlei combinaties en telkens wat ik tevreden van de pigmentatie, blendbaarheid en de look. Ik kan hiermee perfect doen wat ik wil doen én het kost mij amper moeite. De combinatie met de lipproducten is misschien niet de meest hygiënische, maar ik snap absoluut de aantrekkingskracht die het palet heeft én dat het in een mum van tijd uitverkocht zal zijn. Je krijg namelijk heel wat waar voor je geld!

Lancôme x Chiara Ferragni

Lancôme x Chiara Ferragni

Een tijdje geleden reviewde ik de nieuwe Lancôme L'Absolu Mademoiselle Shine lipsticks - voor de volledige review klik je best even door, maar in het kort komt het neer op een heerlijke hydraterende formule in heel wat kleurtjes, die zorgen voor een easy-chic look. De Shine lipsticks zijn mooi gepigmenteerd, maar niet overdadig en zijn zodanig romig, dat je kan blijven smeren.

De speelse, jonge vibe van de Mademoiselle Shine lipsticks matcht ook perfect met de capsulecollectie van Chiara Ferragni. De drie kleuren zijn duidelijk te onderscheiden, maar behouden hun transparantie en dus draagbaarheid en zijn onderling heel gemakkelijk te switchen.

De drie kleuren in de capsulecollectie kregen een naam beginnende met een getal en dat is telkens de dag en maand gelinkt aan een belangrijke gebeurtenis - zo was ze verloofd op 6 mei, werd haar zoontje geboren op 19 maart en werd zij zelf geboren op 7 mei.

Lancôme x Chiara Ferragni

Lancôme x Chiara Ferragni L'Absolu Mademoiselle Shine in 0605 Independant Woman is héél draagbaar: transparant nude op zichzelf, en iets dieper met een lippotlood er onder. Deze combineer ik heel graag met mijn Charlotte Tilbury Lip Cheat in Pillow Talk en dat geeft echt de meest heerlijke, glanzende, volle lippen.

Lancôme x Chiara Ferragni

Lancôme x Chiara Ferragni L'Absolu Mademoiselle Shine in 1903 Kinda Flirty is een ietsje diepere nuderoze, maar nog steeds zó draagbaar. Ook deze matcht trouwens goed met Pillow Talk.

Lancôme x Chiara Ferragni

Lancôme x Chiara Ferragni L'Absolu Mademoiselle Shine in 0705 Positive Attitude is fris en felroze en - jawel, wat een verrassing - kan ook perfect over Pillow Talk.

Van alle Mademoiselle Shine-kleuren die ik tot nu toe heb getest, zijn deze van Chiara mijn favoriet. Bovenop een lippotlood komt de magie voor mij tot leven en geven ze mijn lippen een instant volumeboost. De finish is nét wat meer glossy dan een gewone creamy lipstick en toch houden ze behoorlijk goed op de lippen.

Lancôme x Chiara Ferragni

Lancôme x Chiara Ferragni

Nog meer glans krijg je met de Lancôme x Chiara Ferragni L'Absolu Lacquers! Ook van deze lacquers schreef ik al eens een uitgebreide review die tot op heden stand houdt. Vergeet de standaard gloss, L'Absolu Lacquer is een moduleerbare glossy lak, waarbij de intensiteit laagje per laagje wordt opgebouwd: het eerste laagje is transparant, glossy en eerder draagbaar; het tweede laagje is veel intenser en neigt naar een glossy-lacqué; het derde laagje legt de finishing touch wat betreft de lacqué look.

De drie kleuren in de capsulecollectie kregen een naam beginnende met een getal en dat is telkens het jaartal gelinkt aan een belangrijke gebeurtenis - zo werd ze geboren in 1987, stond ze in 2017 op de eerst plaats op de Forbes-lijst van beste fashion influencers en werd in 2018 haar zoontje geboren.

Lancôme x Chiara Ferragni

Lancôme x Chiara Ferragni L'Absolu Lacquer in 1987 Girl Next Door is een lichtgouden, nagenoeg transparante gloss met zilveren glitters. Deze kan je lichtjes opbouwen, maar behoudt zijn transparantie.

Lancôme x Chiara Ferragni

Lancôme x Chiara Ferragni L'Absolu Lacquer in 2017 Power Talk is een dieper roodroze met lichte shimmers, die minder opvallen naarmate je de lacquer opbouwt.

Lancôme x Chiara Ferragni

Lancôme x Chiara Ferragni L'Absolu Lacquer in 2018 Sweet Mom is een rode lak met oranje ondertoon en gouden shimmers die zich intens laat opbouwen.

Ik vind deze capsulecollectie fun, flirty en - alleen al voor de leuke verpakking - een showstopper. De kleuren zijn goed uitgekiend en zeker in de lipproducten is er op alle fronten genoeg variatie. Voor mij zijn ook de oogschaduw, blush en highlighters helemaal mijn ding, dus het Flirting Palette blijft in mijn badkamer netjes binnen handbereik liggen!

Lancôme x Chiara Ferragni
Flirting Palette - € 59,90
L'Absolue Mademoiselle Shine lipsticks - € 32,90
L'Absolu Lacquer - € 30,90
Limited edition en exclusief bij Planet Parfum 

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

6 opmerkingen

 1. Wat een erg mooi pallet! Zowel de buiten- als de binnenkant. Inderdaad klein maar wel groots! Ook de lipproducten zijn erg mooi en er voldoende variatie. Ik zou zeker en vast keuzestress hebben :D Ze zijn zelfs te mooi om in de kast te leggen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waauw, wat een prachtige producten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja, ik had echt niet gedacht dat ik ze zo geweldig zou vinden!

   Verwijderen
 3. Welke zijn nu eigenlijk je favorieten? Moeilijke keuze denk ik :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het palet, absoluut! En de Shine lipsticks bevallen mij ook echt heel erg.

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig