12 juni 2019

Essie GelCouture Matter Of Fiction

Essie GelCouture Matter Of Fiction

Ik schreeuw het al even van de daken: Essie Fiji is mijn favoriete nagellak, wegens dé perfecte bleekwitpastelroze kleur met een creamy finish en mooie dekking - weliswaar mits je er twee laagjes van aanbrengt.

Toen Essie drie jaar geleden de Essie GelCouture-lakjes lanceerde, was de GelCouture-lijn echter geen exacte doorslag van de klassieke nagellak en vond ik geen dupe voor Fiji terug tussen de beschikbare kleuren. Een gemiste kans, vond ik zo.

Maar er is licht aan het einde van de tunnel! Een tijdje geleden hoorde ik Marnie van het YouTube-kanaal Ms. Goldgirl zeggen dat deze Matter Of Fiction de perfecte GelCouture-dupe was van Fiji en op haar nagels zag het er inderdaad zo uit. Dat moest ik van naderbij onderzoeken!

Essie GelCouture Matter Of Fiction

Essie GelCouture Matter Of Fiction

Essie GelCouture is in essentie nagellak met een twist - vandaar ook de leuke flesjes. De formule en applicatie gelijkt op die van gewone nagellak, maar de houdbaarheid leunt eerder aan bij gelnagellak.  Ook de kwast is herkenbaar: lekker plat, wat breder en met een afgeronde tip, wat het aanbrengen vergemakkelijkt.

Het verschil met gewone nagellak is opmerkelijk: ik draag de GelCouture-nagellak minstens vier à vijf dagen zonder chips, scheurtjes of tipwear. Voor mijn brozere nagels is dat een heuse prestatie! Zelf gebruik ik steeds een base coat - ook al beweert Essie dat het niet nodig is bij de GelCouture-lakjes - want dat bevordert de houdbaarheid wel. Met de top coat zegel je alles af en kan je elke twee dagen de manicure verversen - lees: de houdbaarheid nog meer verlengen.

Essie GelCouture Matter Of Fiction behoorde blijkbaar tot de limited edition Enchanted-collectie van begin 2018. Toen ik laatst in Roermond was, sprong ik de outlet van L'Oréal binnen en jawel... daar lag Matter Of Fiction op mij te wachten! Ik had de tip van Marnie al even in mijn geheugen opgeslagen en wist meteen wat doen.

Matter Of Fiction matcht enorm goed met Fiji, ik vermoed zelfs dat het toon op toon dezelfde kleur is. Van de pastelroze tint met witte basis en blauwe ondertonen over de creamy finish tot de dekking bij twee laagjes, alles klopt. Ik merk in elk geval geen verschil en kan op mijn nagels de een van de ander niet onderscheiden. Blij met deze!

Essie GelCouture - € 14,99 via Planet Parfum of € 6,00 via de L'Oréal outlet

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

8 opmerkingen

 1. Die moet ik onthouden, ik gebruik ook heel vaak Essie Figi. Ik denk zelfs dat ik het kleurtje ontdekt heb door jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Supermooi! Ben nu ook fan van het nieuwe creamy kleurtje uit de lentecollectie van Essie, Stirring Secrets.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, die heb ik ook! :D Inderdaad ook een gelijkaardig kleurtje, dus ook een van mijn graag gedragen nagellakjes.

   Verwijderen
 3. Leg er van deze dan maar een voorraadje in :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij lichte kleurtjes heb ik altijd strepen. Ook bij 2 of 3 lagen en dan ziet het echt niet mooi uit. Heb jij dat niet? Misschien ligt het aan mijn nagels. Kan misschien ook :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij lichte kleurtjes is de eerste laag streperig, maar bij mij dekt de tweede laag dan wel alles toe. Ik wacht heel eventjes tussen de lagen door, en ik lak niet superdik, maar ook niet superdun.

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig