16 juni 2019

L'Oréal Paris Rouge Signature

L'Oréal Paris Rouge Signature

Yes, I do love me some liquid lipsticks! Het matte en langhoudende effect van een vloeibare lipstick heeft regelmatig een streepje voor, zeker als ik een belangrijke meeting of event heb en zeker wil zijn van een langdurig resultaat.

En dus ben ik altijd te vinden voor een nieuwe aanvulling in mijn bestaande collectie, zeker als er een significant verschil is met andere liquid lipsticks. Meet L'Oréal Paris Rouge Signature!

L'Oréal Paris Rouge Signature

L'Oréal Paris Rouge Signature

L'Oréal Paris Rouge Signature
Swatches Rouge Signature: 115 I Am Worth It - 105 I Rule - 116 I Explore - 113 I Don't

First things first: Rouge Signature heeft een stevige verpakking met een matte transparante huls als verwijzing naar de finish. Het geheel voelt vrij high end aan, zeker met de gouden accenten op de dop. Dat gouden stukje verhindert de huls trouwens van de tafel te rollen, handig!

In tweede orde valt de interessante applicator op: geïnspireerd op de vorm van een vulpen, is de sponsapplicator druppelvorming en met een uiterst spitse punt. In het midden werd er ruimte gemaakt voor een klein reservoirtje, dat de lipstick vasthoudt en verdeelt over de lippen. De applicator is eerder breed maar ook uiterst plat en dat geeft in combinatie met de spitse punt een absolute precisie en controle tijdens het aanbrengen. Als je de applicator op de kant zet, kan je nagenoeg perfect de liprand aflijnen. Het heeft mij in elk geval geen enkele moeite gekost om hiermee te (leren) werken en is effectief een van de meest fijne applicators die ik tot nu toe ben tegengekomen.

Rouge Signature is een vloeibare, matte lipstick met een formule om u tegen te zeggen. De unieke ademende textuur vertaalt zich in een ultradunne vliestechnologie met olie- en waterformulering, oftewel een formule die op de lippen er niet alleen uitziet, maar ook effectief aanvoelt als een tweede huid. Initieel lijkt de finish licht glanzend en wordt je geduld een beetje op de proef gesteld, maar Rouge Signature droogt effectief mat op. Less is more is hier het motto: minder textuur, maar meer kleur. En jawel, Rouge Signature heeft de meest lichte, vloeibare formule van alle liquid lipsticks in mijn collectie.

Meer kleur, dat uit zich in een zeer sterkte pigmentconcentratie: Rouge Signature is een 'moderne' liquid lipstick en dekt mijn lippen vrijwel onmiddellijk met een intens pigment, maar zonder bijbehorende dikke laag lipstick. De formule doet daarbij geen enkele toegeving, noch op vlak van comfort, noch op vlak van houdbaarheid. De lipstick brokkelt niet af, zelfs na een maaltijd blijft de schade beperkt én kan je dat zeer gemakkelijk bijwerken met een tweede laagje, dat geen zwaarte toevoegt. Dat betekent ook wel dat Rouge Signature maar moeilijk afscheid kan nemen: op het einde van de dag is het nodig om de bifase remover of oliereiniger boven te halen en zelfs dan blijken mijn lippen zwaar gestained. Het is dus niet zo'n evidentie om snel-snel van kleur te wisselen, mocht je dat van plan zijn.

L'Oréal Paris Rouge Signature

Het was voor mij dan ook geen gemakkelijke klus om de lipsticks op mijn lippen te swatchen, lol. Ik begon met Rouge Signature 115 I Am Worth It: een 'klassieke' rode lipstick met een zekere diepte en blauwe ondertonen. Classy, maar mét een statement.

L'Oréal Paris Rouge Signature

Rouge Signature 105 I Rule is mijn favoriet! Het is geen vlakke roze lipstick, maar heeft een diepere lila ondertoon en dus wordt het een roze-mauve draagbare kleur met enige impact. I Rule smijt ik met plezier in mijn handtas, wegens foolproof.

L'Oréal Paris Rouge Signature

Liefhebbers van de diepere nudes vinden hun gading bij Rouge Signature 116 I Explore. Op mijn lippen neigt I Explore eerder naar het bruinige nude met warmere ondertonen. Iets minder mijn ding, maar da's persoonlijke voorkeur!

L'Oréal Paris Rouge Signature

Rouge Signature 113 I Don't is opnieuw een rode tint, maar met een fellere en oranje ondertoon. Dat geeft een modernere rode lipstick die ook goed kan werken met een zomers tintje.

In totaal zijn er 12 Rouge Signature-kleuren, er zijn dus nog acht andere tinten te ontdekken, waarvan ik absoluut de nuderoze kleuren een kans wil geven. De intensiteit, luchtigheid en houdbaarheid van Rouge Signature hebben me simpelweg omvergeblazen!

L'Oréal Paris Rouge Signature - € 14,99 
Verkrijgbaar bij Kruidvat, Di en Carrefour Hypermarkt

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

 1. Wauw die laatste rode kleur is ook echt prachtig! mooie swatch foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ze staan je super! Vind het zo een fijne formule, ben ook benieuwd naar meer kleurtjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nog niet bij de winkel geraakt, maar ze staan op mijn to buy-lijst :D

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig