15 augustus 2016

Essie GelCouture

Essie GelCouture

Je zag het al in deze vlog, maar nu is het voor echt: Essie GelCouture! Het is de high end versie van de gekende (en geliefde!) Essie lakjes en mixt haute couture en nieuwe nagellaktechnologie.

Zowel de flesjes als de borsteltjes zijn gevormd als een draaiende couturejurk - met een twist! Het borsteltje zelf is plat, breed en afgerond aan de top, wat het lakken voor mij altijd vergemakkelijkt.

Interessant is de formule: je hebt op zich geen base coat nodig, enkel de kleur en de speciale top coat. De wassen in de lakjes zijn anders geformuleerd zodat ze enerzijds aanbrengen als een gewone nagellak en anderzijds de houdbaarheid hebben van een gellak, maar dan zonder UV- of LED-lamp. Ook het verwijderen gaat net als een gewone nagellak met een watje en wat nagellakremover. Je hebt buiten de kleur en de top coat dus geen extra tools of producten nodig en op zich duurt het aanbrengen even lang als elke andere nagellak - twee aspecten die volgens mij heel wat consumenten zullen aanspreken. De formule van de kleuren is meer dan prima: vloeibaar, niet stroperig en dekkend met twee lagen. De top coat geeft een mooie glans (geen überglossy, wetlook effect, maar wel een deftige glans) zonder een dikke laag te leggen en droogt ook vrij snel.

Essie belooft tot 12 dagen houdbaarheid - twee kanttekeningen hierbij: eerst en vooral moet je daarvoor om de twee à drie dagen een nieuwe laagje van de top coat aanbrengen. Het geeft een verse laag glans en bescherming en zorgt er inderdaad voor dat je nagellak langer houdt. Ten tweede hangt heel veel ook af van de eigen staat van je nagels. Zijn je nagels droog, broos of schilferig, dan zal de kleur minder lang houden dan wanneer ze in goede gezondheid zijn. De staat van mijn nagels is op dit moment eerder dramatisch, dus mijn verwachtingen waren hieraan aangepast. Toch stelt Essie GelCouture niet teleur: vanaf de eerste dag en zónder extra lagen top coat, blijft de GelCouture lak zonder problemen vier à vijf dagen perfect zitten. En met perfect zitten bedoel ik dat er geen enkele barst, chip of enige tipwear te zien is! Met een verse laag top coat om de twee/drie dagen herleven de kleur en glans en wordt de draagtijd gemakkelijk 7+ dagen. 12 dagen haal ik niet, enerzijds omwille van mijn nageluitgroei en anderzijds omdat ik een kleur tegen dan al beu ben en een verse laag wil. Naar mijn aanvoelen helpt het - zeker met mijn broze nagels - wel om een base coat aan te brengen. Hoewel je er an sich géén nodig hebt, egaliseert een base coat toch de 'ondergrond' en laat het zo de kleur beter hechten en bijgevolg ook beter in stand houden.

Essie GelCouture

Essie GelCouture bestaat uit een collectie van 28 nieuwe tinten die geen doorslag is van de standaard Essie collectie. In mijn ogen jammer, want ik zou net wel heel graag bestaande kleuren (Essie Fiji, iemand?) kunnen dragen in deze nieuwe formule. Niet dat je met de 28-koppige selectie geen keuze hebt, en er zitten zeker gelijkaardige kleuren tussen, maar het zou zoveel gemakkelijker zijn om exact dezelfde naam en tint terug te zien in beide lijnen. Noem het muggenzifterij :-)

Essie GelCouture is enkel te koop bij Planet Parfum (online en in de shop) en is per flacon ietsje duurder dan de standaard Essie lakjes, wat te maken heeft met de formule. Maar voor wie graag lang dezelfde kleur draagt of voor wie perfectie op de nagels belangrijk is, is de GelCouture lijn een fijne ontwikkeling.

Essie GelCouture in 28 tinten - € 14,99 exclusief bij Planet Parfum

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

 1. Ik ben geen fan van de nieuwe flesjes. Leuke kleurtjes wel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De gewone flesjes vind ik ook het leukst, die passen ook netjes naast elkaar in mijn lade, haha!

   Verwijderen
 2. Ben benieuwd of ze echt wel langer houden dan andere lakjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat wel, op mijn nagels alleszins. Zeker met een base coat eronder blijft het resultaat langer mooi, zonder chips en barstjes. Maar ik lak mijn nagels meestal wel een keer per week omdat ik graag van kleurtje wissel, dus voor mij hoeft 14 dagen draagtijd nu niet per se :-)

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig