8 juli 2019

Charlotte Tilbury Glowgasm Face Palette in Lightgasm

Charlotte Tilbury Glowgasm Face Palette in Lightgasm

Ik gaf het al eerder toe: ik ben een sucker voor all things Charlotte Tilbury. Ik volg het merk op Instagram en laat mij regelmatig inspireren door al het moois dat op dat account voorbijkomt - de hele vibe en feel van het merk overhaalt mij keer op keer.

Zo ook het nieuwe Charlotte Tilbury Glowgasm Face Palette in Lightgasm, want dat spatte bijna letterlijk van het scherm. Het palet bestaat uit vier poeders, die Charlotte Tilbury haar Skin & Eye Gilding Highlighters noemt.

Charlotte Tilbury Glowgasm Face Palette in Lightgasm

Charlotte Tilbury Glowgasm Face Palette in Lightgasm

Het Glowgasm Face Palette bestaat in twee versies: Lightgasm is de lichte variant die ik zelf kocht en Lovegasm is de iets diepere en warmere tegenhanger. Beide paletten hebben een aantrekkelijke verpakking - jawel, het oog wil ook wat - met op het deksel een soort van tie-die pastelkunstwerk en gouden accenten.

Binnenin vind je vier poeders met elk een eigen functie: linksboven een highlighter, rechtsboven een multi-glow, linksonder een bronzer en rechtsonder een pop blush. Met uitzondering van de bronzer zijn alle kleuren glanzend en stuk voor stuk zijn het baked gelée poeders met een gel-to-powder-eigenschap die je zowel droog als nat kan aanbrengen.

Voor wie er aan zou durven twijfelen: dit is een palet voor de liefhebber van een méér dan aanwezige glow, niet enkel op het gezicht maar ook op de ogen, waarbij je naar hartelust de kleuren kan blenden en layeren.

Charlotte Tilbury Glowgasm Face Palette in Lightgasm

Charlotte Tilbury Glowgasm Face Palette in Lightgasm

Met een overdadige glow komt het pigment schijnbaar op de tweede plaats. Zeker als je lichte, fluffy kwasten gebruikt, duurt het eeuwen eer je enige dekking bespeurt. En hoewel ik begrijp dat niet iedereen voor de full-on blush en bronzer gaat, vergt Lightgasm uitzonderlijk veel werk voor het resultaat enigszins zichtbaar is.

De highlighter heeft daar het minste last van. In het Lightgasm palet is dit een zachte champagnetint die erg goed complimenteert. Zelfs droog geeft deze vrij veel pigment af en ziet iedereen je van ver al shinen.

Voor mij is er weinig functioneel verschil tussen de multi-glow en de pop blush. De eerste kan je namelijk dubbel gebruiken als roségouden blush, terwijl de tweede fris roze is. Met mijn vingers kreeg ik deze vrij gemakkelijk zichtbaar op mijn arm geswatcht, maar op mijn wangen is het een ander verhaal. Ik heb mijn blushkwast (een vrij dikke, stevige kwast van Tom Ford) meermaals in het poeder geramd, maar de pigmenten lijken zich dan zodanig te hechten aan de witte kwastharen, dat ze simpelweg niet op mijn wangen belanden.

Ik ben nogal een blushliefhebber, dus mijn standaard van blush vereist hier ettelijke lagen van het Lightgasm palet. Nat worden de pigmenten wel intenser, maar vooral nog meer glanzend, zelfs metallic. En dat terwijl ik eigenlijk vooral dezelfde pigmentatie wilde op mijn wangen als op de armswatch... Ik lees her en der dat de poeders gewoonweg té hard geperst zijn en hoop dat het met de tijd - misschien wanneer de hardere bovenlaag is verwijderd - betert.

De bronzer is eveneens een lichte variant en niet te vergelijken met de bronzer uit het Bronze & Glow palet. Ook hier faalt mijn anders fantastische Tom Ford bronzerkwast - met mijn eens zo populaire MAC 109 kwast (kennen we die nog?!) gaat het al een pak beter, maar ben ik ook iets langer bezig dan met andere bronzers. De kleur vind ik wel erg passen!

Charlotte Tilbury Glowgasm Face Palette in Lightgasm

Charlotte Tilbury Glowgasm Face Palette in Lightgasm

Waar ik Charlotte Tilbury wél het nodige krediet voor moet geven, is de formule en textuur. Alle poeders uit het Lightgasm palet zijn werkelijk van de fijnste gel-to-powder-soort. Op geen enkel moment, ongeacht het aantal lagen ik erop leg, voelt dit cakey aan, noch accentueert het mijn huidtextuur want de vier tinten hechten zich als een tweede huid aan mijn gezicht.

Mocht je niet beter weten, je zou denken dat ik de look hierboven op twee minuten heb afgewerkt. Het resultaat mag er namelijk wel zijn - fris, glowy en rozig - alleen jammer dat ik er zoveel moeite voor moet doen. En hoewel ik de make-up van Charlotte Tilbury categoriseer als 'volwassen' make-up voor de vrouw die niet noodzakelijk met de meest felle look naar buiten wil treden en ik absoluut begrijp dat je sommige producten en béétje moet opbouwen, is dit van het goede te veel.

Waarschijnlijk zou het diepere Lovegasm palet beter zichtbaar zijn geweest op mijn huid, maar die tinten waren ook allemaal warmer, en dat was minder mijn ding. Uiteindelijk is dit een kwestie van voorkeur: ik lees namelijk ook veel lovende reviews en kan niet anders dan vaststellen dat ik andere verwachtingen had. Met Lightgasm moet je mijns inziens vooral gaan voor de glow, minder voor het pigment.

P.S.: Ik gebruikte Lightgasm ook in deze look, dan kan je het palet live in actie zien! Mocht je je  trouwens afvragen wat er op mijn ogen en lippen ligt, dat zijn de producten van de Lancôme x Chiara Ferragni capsulecollectie.

Charlotte Tilbury Glowgasm Face Palette - 4 x 3,8 g voor € 75,00

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

8 opmerkingen

 1. wauw wat een prachtig product zeg, looking good!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer, maar all the work pays off!! Supermooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zeer mooi pallet en mooie look! Voor mij gaat deze niet veel doen. Mijn huid is ietsje donkerder. En al dat werk :) Ook erg fijn dat je zegt welke kwast je gebruikt.
  .

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, deze is voor de lichte huid, en je moet er inderdaad wat werk in steken :-)

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig