11 juli 2019

Clay and Glow Detoxifying Pink Clay Mask

Clay and Glow Detoxifying Pink Clay Mask

Eentje is geentje - of toch als het op kleimaskers aankomt. Dus staan er een stuk of vier in mijn badkamer en test ik elk kleimasker dat ook maar een beetje binnen mijn handbereik komt. Hashtag-perfect-voor-mijn-gemengde-huid.
Bon, ik spreek hier wel over mijn gemengde huid, maar het juiste kleimasker kan dus ook werken voor een meer normale of gevoelige huid. Het is een kwestie van een balans tussen de ingrediënten, de frequentie (minder vaak voor een gevoelige huid, iets vaker voor een gemengde of vette huid)  en uiteraard ook persoonlijke voorkeur.

Newbie van dienst is het Clay and Glow Detoxifying Pink Clay Mask, dat al een klein streepje voor heeft omwille van zijn kleur, hèhè. Het masker zit in een stevige pot van 100 ml, wat je voorziet van zo'n 18 tot 22 applicaties. Formaatgewijs dus erg mooi, vooral omdat je de prijs zelf kan beïnvloeden naargelang je enkel het masker, het masker met een kwastje of een volledige set met een bijbehorende haarband en washandje koopt.

Clay and Glow Detoxifying Pink Clay Mask

Clay and Glow Detoxifying Pink Clay Mask

Persoonlijk gebruik ik graag kleimaskers voor de instant detox en het zichtbare resultaat op mijn poriën en teint. Zeker na een drukke week heb ik het gevoel dat een kleimasker mijn huid even terug oppept. Als je acné hebt, kan je dit Clay and Glow masker ook gebruiken voor een lokale spot treatment, in plaats van over je gehele gezicht.

De roze kleur is eigenlijk het resultaat van een cocktail van rode en beige klei. Rode klei verbetert de huid en werkt in op stress en vermoeidheid, beige klei gaat volop voor de detox.

Daarnaast wordt de klei aangevuld door een aantal meer verzorgende ingrediënten:
  • aloë vera is extreem hydraterend en herstellend, met een gunstige invloed op de celvernieuwing;
  • açaí, mangoboter, zwarte quinoa, zoethout, granaatappel, rozemarijn bevatten antioxidanten, werken erg goed in op ontstekingen, helpen de huid herstellen en in balans brengen;
  • zeewier stimuleert de detox, verzorgt de droge huid en vermindert onzuiverheden;
  • toverhazelaar werkt verzachtend.
Clay and Glow Detoxifying Pink Clay Mask

Even een action shot van het gezicht! De donkerroze plekken zijn hoe het masker er uit ziet vlak na het aanbrengen, de lichtroze zones zijn het eindresultaat. Je begint uiteraard met een proper gezicht - daarover gaat een dun laagje van het masker, maar ik was niet overal even gelijkmatig, vandaar het kleurverschil na het opdrogen.

In het begin voelt het masker fris en verkoelend aan, maar ik ervaar geen enkele tinteling. Na 10 minuten is het masker volledig droog en kan je het zeer gemakkelijk afspoelen met warm water. Mijn huid voelt duidelijk cleaner en gladder, maar is nog steeds zacht en gevoed. De toegevoegde ingrediënten hebben daar duidelijk het verschil gemaakt en complimenteren de klei erg goed. Zeker het masker an sich (dus zonder enige extra's) is een dikke aanrader - liefhebbers van kleimaskers kunnen dus hun hartje ophalen!

Clay and Glow Detoxifying Pink Clay Mask set (100 ml masker, kwast, haarband en washandje) - € 55,50 
Verkrijgbaar via clayandglow.com

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

2 opmerkingen

  1. Klinkt erg goed. Zeker als het verschillende dingen in 1 keer aanpakt. Altijd leuk een nieuw kleimaskertje. Persoonlijk vind ik kleimaskers ook erg fijn.

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig