15 juli 2019

Fenty Beauty Pro Filt'r Soft Matte Longwear Foundation

Fenty Beauty Pro Filt'r Soft Matte Longwear Foundation

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen stond te springen toen ik hoorde dat Rihanna een make-upmerk zou lanceren. Niet dat er per se iets mis mee zou zijn, maar het is toch altijd even afwachten om te zien of het iets voor mij is.

Maar: I stand corrected. Want Fenty Beauty heeft zich meteen laten gelden door de Fenty Pro Filt'r Soft Matte Longwear Foundation in maar liefst 50 - vijf-tig! - tinten uit te brengen.

De beloftes: een soft matte finish, een medium tot volledig dekking, een luchtige formule en een uitgebreide, inclusieve kleurenselectie.

Fenty Beauty Pro Filt'r Soft Matte Longwear Foundation

Fenty Pro Filt'r Soft Matte Longwear Foundation

En net die kleurenselectie wist mij te bekoren, want Fenty Beauty heeft hiervoor een grondige research gedaan en feedback gevraagd van zowel visagisten als gewone consumenten, om dan een foundation te ontwikkelen met pigmenten die zich zo goed als mogelijk aanpassen aan jouw teint. Op basis van de gedetailleerde beschrijvingen op de website, kon ik op voorhand vrij nauwkeurig mijn vermoedelijke kleur bepalen. Ik koos voor de kleur 185, naar eigen zeggen for light to medium skin with neutral undertones. En jawel, deze beschrijving matcht perfect!

De Pro Filt'r Foundation zit in een matglazen flacon met pomp - die laatste zelf vind ik er wel iets minder high end uitzien. De textuur is licht vloeibaar, maar mét de nodige dekking en omdat de formule olievrij is, is Pro Filt'r uitermate geschikt voor mijn gemengde huid. De houdbaarheid wordt versterkt door een soort van ingebouwde klimaatregeling, zodat de foundation bestand is tegen zweet en vochtigheid.

Fenty Beauty Pro Filt'r Soft Matte Longwear Foundation

Fenty Pro Filt'r Soft Matte Longwear Foundation

Fenty Pro Filt'r Soft Matte Longwear Foundation

Zoals je ziet, stelt de Pro Filt'r Foundation niet teleur: de finish is inderdaad (zacht) mat, met een degelijke dekking. Een enkel pompje is voldoende - ik gebruik een foundationkwast en dat geeft mijn gezicht een flawless basis zonder dat het er overdreven uitziet. Wil je spelen met een lichtere dekking, kan je ook kiezen voor een Beautyblender.

Een goede basis is key - denk: een gehydrateerde huid en eventueel een primer, al helemaal als je van nature een droge huid hebt. De dekking is in elk geval hoe ik ze wil, want ik heb geen bijkomende concealer nodig (uitgezonderd onder mijn ogen), anderzijds wordt niet alles dichtgeplamuurd. En de houdbaarheid, jawel, die mag er zijn! De Pro Filt'r Foundation is een van de weinige foundations die zich zij aan zij kan meten aan mijn geliefde Estée Lauder Double Wear, en dat is een heus statement hier op de blog! :D Nu heb ik een beetje spijt dat ik niet meteen de bijpassende concealer heb gekocht... Da's voor een volgende keer!

Fenty Beauty Pro Filt'r Foundation - 32 ml voor € 34,00 via Sephora

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

8 opmerkingen

 1. wauw hij ziet er wel super goed uit zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waauw, prachtig resultaat! Wist niet dat het resultaat met een beautyblender en kwast zoveel anders is... Moet misschien toch eens een kwast gaan gebruiken dan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, een kwast is wat meer dekkend, de Beautyblender houd ik voor de lichtere, glowy look.

   Verwijderen
 3. Welke foundation kwast gebruik jij? Ik gebruik altijd de beautyblender. Ik dacht dat het ongeveer dezelfde dekking gaf, maar misschien toch maar eens een kwast proberen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb er drie: Tom Ford foundation brush 02, Bobbi Brown Full Coverage Face Brush en Zoeva 102 Silk Finish. Dat zijn eigenlijk drie gelijkaardige kwasten: allemaal een beetje kabuki-achtig (veel kortere haartjes op elkaar gepakt), maar in plaats van een volledig platte bovenkant, is de bovenkant lichtjes afgebogen. Dat vind ik wat zachter werken en blenden.
   Ik gebruik ook wel eens een beautyblender, maar door de vochtige sponstextuur is daar de dekking altijd iets minder stevig - en dat hoeft niet noodzakelijk slecht te zijn!

   Verwijderen
 4. Die foundation is echt wel heel erg mooi. Precies de moeite. Is foundation eigenlijk wel makkelijk om aan te brengen met een borstel? Geen strepen bij het aanbrengen? Ik heb het met borstel ook nog nooit geprobeerd. Een macht der gewoonte waarschijnlijk om met een sponsje te werken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind een kwast gemakkelijk! De vorm kwasten die ik gebruik, werken wel goed in cirkelvormige bewegingen en dan krijg je geen strepen. Het is zeker niet zoals de klassieke foundationkwasten van vroeger, die platte kwasten met synthetische haren.
   Maar ik gebruik ook wel graag een sponsje, hoor! Is ook een kwestie van gewoonte.

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig