4 juli 2019

Garnier Ambre Solaire

Garnier Ambre Solaire

En of we de afgelopen weken nood hadden aan zonnebescherming! De zomer kondigde zich met veel bravoure aan en ik dook in mijn beautykast, op zoek naar de newbies in het zonneassortiment.

Garnier Ambre Solaire is een vrij bekend én toegankelijk gamma, eentje waarmee ik door de jaren heen al veel goede ervaringen had. Anno 2019 verwachten we een optimale zonnebescherming in de meest lichte en luchtige texturen, met een zo klein mogelijke impact op onze omgeving. Dat gaat van minder verpakkingsmateriaal tot gerecycleerde en beter recycleerbare verpakkingen, maar ook over zonnefilters die lief zijn voor ons lijf en de natuur. In het bijzonder de koraalriffen kregen het in het verleden zwaar te verduren en verbleekten door de hoge concentratie UV-filters in de oceanen. Door over te stappen naar 100% organische UV-filters, vermijdt Garnier schadelijke effecten ervan op het koraal en de bijbehorende organismen.

Garnier Ambre Solaire

Ik ben zelf geen fan van dikke zonnecrèmes - die blijven naar mijn gevoel 'op' mijn huid liggen, vettig en plakkerig aanvoelen en geven af op kledij en meubilair. Elke innovatie is daarom méér dan welkom! Het nieuwe Garnier Ambre Solaire UV Water met SPF 30 mag zich bijvoorbeeld tot topfavoriet van 2019 kronen. Deze spray is waterproof, werkt op gezicht en lichaam, geeft een instant verfrissing - dat mag je met een -2°C verkoelend effect op de huid vrij letterlijk nemen! - en kan je eenvoudigweg full 360° aanbrengen. De spraykop is een vernuftig ringetje, een zogenaamde soft-flow verstuiver, die bestaat uit 10 microverstuivers en de zonnebescherming in de meest lichte nevel verspreidt. Dit voelt echt aan als een zonnewatertje: licht, niet plakkerig en dankzij de met aloë vera verrijkte formule, nog eens hydraterend ook.

Hoe licht en luchtig een zonnebescherming ook is, 's avonds reinigen is een must, gevolgd door een extra laagje hydratatie. Garnier Ambre Solaire After Sun is een specifieke verzorging voor na het zonnen, die het herstelproces bevordert maar ook de bruining versterkt. De zachte tube ligt goed in de hand en bevat een gelcrème die nogmaals voor extra verkoeling zorgt en met glycerol en vitamine E een hydraterende factor bevat. Er zit ook een hintje zelfbruiner in verwerkt, waardoor de teint er net wat beter uit ziet. 

Garnier Ambre Solaire

Specifiek voor het gezicht is er Garnier Ambre Solaire Sensitive Expert+ met een SPF 50. Een hogere bescherming, maar ook een fotostabiele formule die werd ontwikkeld voor de gevoelige huid van het gezicht - zonder parfum en hypoallergeen. Hoewel dit een echte crème is, smeert 'ie best gemakkelijk uit en wordt transparant op de huid - er blijft dus gelukkig geen witte waas achter. De comfortabele, meer hydraterende formule maakt hem niet enkel geschikt voor aan het strand of zwembad, maar ook dagdagelijks in de stad of op het werk.

Garnier Ambre Solaire

Garnier Ambre Solaire

Elk jaar opnieuw test ik ook een of meerdere zelfbruiners. Een van mijn eerste positieve ervaringen was met de Garnier Ambre Solaire Natural Bronzer in sprayvorm (negen jaar geleden al!) en tot op vandaag wordt dit product nog steeds verkocht.

De nieuwigheid zit 'em in de Garnier Ambre Solaire Natural Bronzer droge olie: een bi-phase zelfbruiner in de vorm van een droge olie. Twee bestanddelen in één: bovenaan het bruiningsbestanddeel, met name een DHA uit de koolzaadplant en onderaan een voedende kokosolie. Door ze te vermengen, krijg je het beste van de twee, met name een 100% natuurlijke zelfbruiner omgeven door een voedende droge olie.

Superhandig na het douchen, want de kokosolie is rijk aan vitamines E en K en ijzer en geeft de huid een intense hydratatie. Na enkele minuutjes is de olie ook helemaal ingedrongen en kan ik mij terug aankleden. Gaandeweg verschijnt de kleur van de zelfbruiner - vrij naturel, zonder nare zelfbruinergeur of -strepen, omdat de DHA 'gedragen' wordt door de olie waarmee je je hebt ingesmeerd. Ik skip hier dus de zelfbruinerhandschoen, maar dat maakt het handen wassen nadien eens zo belangrijk.

Absolute meevaller: je moet de Garnier Ambre Solaire Natural Bronzer droge olie niet - ik herhaal: niet! - afspoelen na het inwerken en alsof dat nog niet genoeg is, kan ik met zeer veel opluchting melden dat het ook niet - ik herhaal: niet! - afgeeft op lakens of kledij. Uiteraard moet je een beetje opletten met voeten, knieën en ellebogen, traditioneel de zones waar zelfbruiner wat intenser aan kan hechten.

Voor het gewenste resultaat moet ik wel twee laagjes na elkaar leggen - ik bedoel, als ik dan toch met zelfbruiner aan de slag ga, zie ik graag een zichtbaar verschil. Deze Natural Bronzer heeft een meer warme, rode ondertoon, maar bezorgt mij eenvoudig een zomers kleurtje. Het was overigens niet eenvoudig om zelf een elegante foto van mijn benen te trekken, lol. De houdbaarheid is prima: ik kan enkele dagen verder, maar daarna vervaagt de zelfbruiner op verschillende plaatsen door het douchen en wordt het tijd voor een nieuwe applicatie.

Garnier Ambre Solaire
Sensitive Expert+ Face SPF 50 - 50 ml voor € 12,99
UV Water SPF 30 - 200 ml voor € 17,49
After Sun - 200 ml voor € 
Natural Bronzer - 150 ml voor € 14,99
Verkrijgbaar bij de drogisterij en supermarkt

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig