11 september 2019

Biotherm Life Plankton

Biotherm Life Plankton

Tijd voor een skincare update! Ik heb de laatste tijd heel wat producten van Biotherm gebruikt - de Biotherm Aqua Super Concentrates werden hier bijvoorbeeld al zeer goed ontvangen. Het trio van vandaag gebruik ik ook al ettelijke maanden en dus werd het tijd voor de review.

Herstellen is hier het sleutelwoord, te beginnen met twee producten uit de Life Plankton-lijn. Life Plankton bevat 100% natuurlijke bio-gefermenteerde actieve ingrediënten, met een kalmerende, beschermende, maar vooral ook regenererende werking op de huid.

Het is intussen namelijk geen geheim meer dat onze huid dagelijks een aantal klappen moet incasseren, gaande van stress, luchtvervuiling, UV-stralen tot een ongezond voedings- en slaappatroon. Met behulp van je skincare kan je het effect van deze aanvallen beperken, zodat de huid terug in volle glorie kan herstellen. 

Biotherm Life Plankton

Het nieuwere Biotherm Life Plankton Elixir bevat maar liefst 5% Life Plankton, de hoogste concentratie in heel het gamma, samen met een moleculair hyaluronzuur (geeft het huidoppervlak volume) en een gefragmenteerd hyaluronzuur (dringt dieper door de huid).

In essentie is dit een serum met een zeer lichte en frisse textuur en belangrijker, is het niet zozeer gebonden aan een huidtype, noch aan een bepaalde leeftijd. De lichte formule dringt snel in en gebruik ik in mijn routine echt als serum, dus ná de reiniging en vóór mijn avondverzorging. En misschien fijn om weten voor wie in het aantal producten wil snoeien: deze mag je ook rond de ogen gebruiken.

Qua werking vind ik het Life Plankton Elixir vergelijkbaar met een Estée Lauder Advanced Night Repair of een Lancôme Génifique: mijn huid ziet er gewoon goed uit en dat stelt mij tevreden. De emulsie is zodanig licht en aangenaam, maar toch uiterst herstellend en ook compatibel met mijn andere skincare. Ik ben altijd gelukkig om hyaluronzuur in mijn skincare terug te vinden, omdat ik dat zo belangrijk acht. En uiteraard krijgt de regeneratie de bovenhand door de toevoeging van het Life Plankton, vandaar dat ik dit elixir graag 's avonds gebruik.

Biotherm Life Plankton

Hoewel je het Biotherm Life Plankton Elixir over het hele gezicht kan aanbrengen, ook rondom de ogen, gebruik ik wel graag een specifieke oogverzorging. Het is altijd een beetje mijn zwakke plek, al van jongs af aan, dus vandaar dat ik die zone extra vertroetel. Biotherm Life Plankton Eye is een dikkere geltextuur die specifiek inwerkt op de vernieuwing van de tere huid rondom de ogen. De frisse touch laat doe dat je deze zowel 's morgens als 's avonds gebruikt en alweer is er geen beperking qua leeftijd omdat het een goede allroundcrème is. Jammer genoeg is er geen enkele oogcrème die mijn genetisch geërfde donkere kringen kan doen verdwijnen, maar een goede verzorging houdt al de rest wel op punt.

Met de oranje pot Biotherm Blue Therapy Cream-in-Oil wijk ik een beetje af van mijn norm en ga ik voor een rijkere textuur. Reden waarom ik deze enkel 's nachts gebruik en wanneer ik merk dat mijn gemengde huid écht nood heeft aan een meer intense skincare - want eigenlijk is 'ie gericht op de normale tot droge huid.

Deze Cream-in-Oil bevat een wel zeer speciale textuur: de op het eerste zicht dikkere, honingachtige formule blijkt een lichte gelcrème te zijn die bij aanraking met de huid verandert in een voedende olie. De ingrediëntenlijst bevat algenextracten, plantaardige oliën, omega 3 en 6 en maritieme suiker, die de droge huid een boost geven en voor wat meer bounce en glow zorgen. Zelf gebruik ik hem enkel 's nachts en vooral wanneer mijn huid een oppepper kan gebruiken na een periode vol stress of volop in de zon zitten, want daar zorgt deze Cream-in-Oil wel voor.

Zonder afbreuk te willen doen aan de Life Plankton Eye en Cream-in-Oil, denk ik dat het Life Plankton Elixir het ruimst inzetbaar is, zowel qua leeftijd, huidtype als naar werking toe. Maar als je net als mij graag speelt met skincare, is less is more hier niet van toepassing, lol.

Biotherm Life Plankton Elixir - 30 / 50 ml voor € 66,00 / 85,50
Biotherm Life Plankton Elixir Eye - 15 ml voor € 44,00
Biotherm Blue Therapy Cream-in-Oil - 50 ml voor € 59,00

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

2 opmerkingen

 1. Werkt de oogverzorging goed tegen vermoeidheid of wallen? Het serum lijkt mij ook wel erg fijn. Even goed als ANR of Génifique?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind hem wel verfrissend en oppeppend werken onder de ogen, ja. Gelukkig heb ik niet heel veel last van echt dikke wallen, alleen die donkere kringen hè...
   Denk dat het goed te vergelijken is met ANR of Génifique! Maar omdat ik vb. ANR al zó lang gebruik, zal ik er nooit afscheid van kunnen nemen.

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig