2 september 2019

InstaLoves: augustus 2019


Wat was augustus een heerlijke maand! Dat we verlof hadden, had daar vast en zeker iets mee te maken, haha. Begin augustus telde ik dan ook met volle goesting af - die laatste week leek eeuwig te duren, maar gelukkig bracht deze hoop pasta en parmezaan mij erg veel troost.


Om dan het verlof in te zetten met declutter video's en de film Pitch Perfect - yessss!!



Er staan al twee vakantievlogs online en ik heb er nog enkele voor jullie in petto. Ons bezoek je aan het gezellige Vijverkaffee in Diepenbeek zag je al voorbijkomen in deze vlog. Een eindje fietsen voor ons, maar nog goed te doen - al doet die helling vlak voor het einde toch even pijn. Gelukkig konden we enkele uurtjes in de schaduw vertoeven en enkele tapa'tjes nuttigen :D Zeker een aanrader en een adres je waar ik nog eens langsga!



We gingen ook nog eens shoppen bij de buren in Roermond en dan mag een stop bij Wagamama niet ontbreken! En ik ging niet met lege handen naar huis, mijn shoplog zie je ook terug in deze vlog.


Voor onze vakantie zocht ik heel wat lokale activiteiten en een bezoek aan de plukweide kan ik jullie van harte aanraden! Wij kozen voor Blueberry Fields in Koersel met, jawel, blauwe bessen!



Met een busje word je tot aan de plukweide gebracht en krijg je uitleg over hoe je de besjes moet plukken. Nadien wordt de inhoud van je emmer gewogen en betaal je het gewicht. Wij gingen naar huis met een goede portie en natuurlijk ook de herinnering aan een leuke activiteit! Voor deze zomer zit de zelfpluk er helaas wel op, maar je kan nog altijd langsgaan voor een wandeling op het domein.


De foodtruck bij Blueberry Fields was misschien nog wel de grootste verrassing. We hebben er héérlijk gegeten en uiteraard lagen er een aantal blauwbessen op ons bord. Jammer genoeg is de foodtruck enkel open tijdens de zomermaanden, dus dat wordt aftellen naar volgend jaar :-)



Weerkerend thema deze zomer: alpaca's! Te beginnen bij de Alpacaboerderij in Kaulille. Wij gingen voor een individueel bezoek, maar je kan ook een rondleiding of alpacawandeling boeken en dan krijg je ook wat meer uitleg en interactie met de dieren. En jawel, ze zijn dus echt superzacht en fluffy :D



Je kan ter plaatse voer uit het machine draaien en dat vinden de alpaca's natuurlijk extra fijn. Aangezien ik op de weide rondliep zonder eten, vonden ze mij wat minder interessant, haha.


Het pas geopende Labiomista stond ook op onze planning. Helaas viel het weer een béétje tegen en moesten we regelmatig onder een boom schuilen voor onverwachte regen - en had ik bijgevolg geen paraplu bij...



Labiomista is een park-slash-kunstproject over de mix van het leven, een diversiteit die je zeker wel terugvindt in een gemeente als Genk. En jawel, ook hier houden ze van alpaca's!


Voor ons bezoek aan de Lavendelhoeve in Hasselt hadden we gelukkig de zon terug aan onze zijde. Zoals je mag verwachten, rook het er heerlijk naar lavendel en waanden we ons even in de Provence. Op het aansluitende terras waagde ik mij aan een lavendelijsje met, jawel, stukjes lavendel. Je proeft de lavendel echt door in het ijs, speciaal!



Opnieuw richting Nederland, ditmaal Maastricht! Ik had hoge verwachtingen van de Corner Bakery, maar de lunch viel een beetje tegen. De ontbijtgerechten zagen er zó goed uit, maar ik maakte de fout om toch voor een lunchgerecht te gaan, terwijl ik beter voor de all day breakfast had gekozen. Die twee verlepte, uitgedroogde schellen tomaat naast het broodje tonijn zeggen genoeg, niet?


Maar het was heerlijk vertoeven in Maastricht en op het zonovergoten terras van Coffeelovers ging de cappuccino met witte chocolade er vlotjes in. Aanrader!



Het was al meer dan een decennium geleden dat ik het Openluchtmuseum in Bokrijk bezocht, dus dat hebben we bij deze rechtgezet. We konden opnieuw rekenen op de zon, dus werd de wandeling door "de tijd van toen" eens zo leuk.



We sloten ons bezoek af met een terrasje bij het Koetshuis, inclusief een echte boekweitpannenkoek met Loonse stroop. Yummie!



In Leuven werden we alweer begroet door alpaca's, ditmaal weliswaar van de pluchen soort :D



Baracca kreeg goede reviews, dus gingen we voor een sharing lunch op het terras. Een beetje prijziger dan de gemiddelde lunch, maar suuuperlekker! Ik koos vier gerechtjes van de kaart die we deelden onder ons twee en dat bleek meer dan genoeg.



Na een wandeling sloten we ons bezoek aan Leuven af met een cappuccino bij Zoff. Ook een adresje waar je iets kan eten, dus dat onthoud ik voor de volgende keer! In dezelfde straat is er trouwens De Tafel van Feliz, waar je terecht kan voor mooie en unieke tafeldekking en schoenwinkel Zola, waar ik kon kwijlen op de prachtige luxeschoenen.



In Hasselt zijn er heel wat pop-up zomerbars, maar Westpunt is volgens mij een meer permanente plek. De gezelligheid van het water en het grote terras maken dit ideaal voor een drankje en een hapje en op de kaart is er veel vis terug te vinden. De wind moet je er wel bij nemen, haha!




Normaal gezien gaan we naar Maasmechelen om te shoppen in Maasmechelen Village, maar vlak ernaast kan je dus volop genieten van het groen! Connecterra is de hoofdtoegangspoort van het Nationaal Park Hoge Kempen en is ontstaan uit de voormalige mijnterril. Vlak aan de ingang kan je ook effectief zo'n mijnschacht beklimmen en genieten van het uitzicht. Er zijn verschillende wandelroutes, maar wij kozen voor de kleine route van 3,5 km. Het is even pittig om naar de top de klimmen - tip: neem een flesje water mee - maar daarna word je beloond met dit prachtige uitzicht.



Er zijn meerdere blotevoetenpaden in Vlaanderen, maar die in Zutendaal op de Lieteberg was de allereerste! Het is een zeer gevarieerd parcours en absoluut een belevenis te noemen, haha. Niet altijd zacht en aangenaam, sommige stukken zijn zelfs een beetje pijnlijk, maar dat is natuurlijk ook omdat wij niet meer gewend zijn om buiten op blote voeten te lopen. Echter supertof om te doen! Tip: draag iets dat je tot boven je knieën kan oprollen of optrekken, want er is een stuk dieper water bij.



Na ons blotevoetenavontuur bezochten we ook de aangrenzende vlinderkoepel, waar ik dit kleurrijke exemplaar spotte. Onze lunch bracht ons naar het centrum van Genk - oorspronkelijk wilden we gaan eten bij Krok, maar die waren nog op jaarlijks verlof. Dus werd het een Italiaanse sharing plate bij Shakerato - lekker!



En jawel, ook een trip naar onze studentenstad mocht niet ontbreken! We gaan graag neuzen bij Atelier Ecru, waar ze een leuke selectie aan interieurspulletjes hebben. Het aanbod wijzigt er ook regelmatig, dus het is telkens weer een kleine verrassing.


De foto's op het Instagram-account van Luv L'Oeuf deden mij al even kwijlen, dus was de keuze voor de lunch snel gemaakt. Ook hier kan je aan all day breakfast doen, maar deze stapel blueberry pancakes kreeg ik niet volledig op. Timo ging voor de shakshuka en dat was de way to go! Superlekker en goed gekruid - ik heb er uiteraard ook van geproefd, haha. Tip: ze accepteren er geen cash en groepen groter dan zes personen zijn er niet welkom.





Via DM kreeg ik een tip om naar Eindhoven te gaan, en zo geschiedde! De binnenstad is te voet zeer goed te doen en we waren erg gecharmeerd door het leuke wijkje De Bergen. Ook leuk: de permanente Down Town Gourmet Market, een topper voor de foodtruckliefhebbers. Wij gingen voor een mix van Vietnamees en oer-Hollands, lekker!


Te gevaarlijk dit. Maar ook te lekker. Voor de liefhebber: de snoeprayon van Carrefour is the place to be.


We zijn erdoor! Tien hele seizoenen van Friends, dankzij Netflix konden we onze jeugd weer beleven, haha! Opvallend: het duurt maar liefst tot dik in het vierde seizoen voor Joey voor het eerst zijn catch phrase zegt.


Vier jaar getrouwd, dat moesten we even vieren! Omdat we onze fancy date al in juni hadden bij The Jane, kon er nu enkel een poké bowl af ;-)


Heerlijk weer, dat vraagt om een ijsje! We werden tijdens ons verlof vaste klant bij 't Keysel Creymke in Diepenbeek. No shame :D



Afscheid nemen van het verlof, dat is een maskertje leggen en naar de kapster gaan! Dit detox bubble masker is van Talika en is een echte eye catcher, haha. Ik was trouwens zeer tevreden van mijn kleur deze keer, lekker fris!




Ik denk niet dat er effectief een handleiding voor poezenbazen is, maar je kan altijd proberen. Die van mij was alleszins stuk. Eerst had ze een oogirritatie (bleek gelukkig geen ontsteking te zijn en was snel genezen) en toen ik haar op haar eigen verzoek met de lintroller wilde rollen, dacht ze dat hij nog steeds in de kast lag. You stupid woman!


Vandaag was het dan back to work, geheel toevallig gelijktijdig met het back to school-moment van schoolgaand België. Gelukkig kon ik nog een dagje van thuis werken en deze tweet was zeker van toepassing :D Thuis werken is zalig rustig en je kan echt doorwerken (dat was nodig met die berg e-mails), maar je zit natuurlijk helemaal alleen. Dan moet je 's middags voor je eigen entertainment zorgen :D

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

8 opmerkingen

  1. Geweldig wat een leuke blog hier kan ik heel veel leuke dingen uit halen voor onze dagjes uit

    Zeker al dat heerlijke eten wat voorbij kwam ,erg leuk om je te volgen ook op youtube .Je ziet er super leuk uit leuke kleding mooie makeup .

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Graag gedaan! Het was voor mij ook erg leuk om al deze uitstapjes te doen :D
      Op YouTube komen er nog meer vakantievlogs aan!

      Verwijderen
  2. Hoi Stamatia :)

    Jullie waren in Maasmechelen, hé? Zijn jullie in Maasmechelen Village geweest? Zo ja, kocht je er dan een exemplaar van Tom Ford nude dip? Dit was je kans om een nieuwe nude dip tegen een outletprijs te kopen, hihi :p

    Ik hoop dat je kan terugblikken op een mooi verlof en bij uitbreiding op een mooie zomer :)

    Proficiat met jullie huwelijksverjaardag :)

    Prettige week verder!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hey, we zijn inderdaad ook naar MM Village geweest, én ik heb het Nude Dip palet vastgehad, maar dan uiteindelijk toch niet gekocht. Ik weet het, vreemd! :D Maar de mijne is nog niet op en hoewel hij oud is, kan ik hem volgens mij nog wel even gebruiken. Er lagen er in elk geval nog veel!

      Verwijderen
  3. Leuke foto's alweer, en het was tof om jullie vakantie verhalen te volgen, ook al bleven jullie in eigen land, zoveel leuks gedaan!! En, ik wil ook zo een alpaca knuffel!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Merci, ik heb inderdaad volop vakantie in eigen land gevierd. Leve alpaca's! :D

      Verwijderen
  4. Fijn dat we mee mochten kijken naar je vele mooie vakantiefoto's in eigen land. En achteraf is het nog pure nostalgie! Een fijne vakantie om de mooie zomer mee af te sluiten. Ik denk toch dat het een deugddoende vakantie is geweest?

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig