11 november 2019

Clarins Everlasting Youth Fluid foundation

Clarins Everlasting Youth Fluid foundation

De nieuwe Clarins Everlasting Youth Fluid foundation is make-up met een plus, want het werd ontwikkeld met dezelfde vereisten als verzorging. Vanuit dat idee werd de Everlasting Youth Fluid verrijkt met plantenextracten, een Anti-Pollution Complex en een SPF 15.

De Everlasting Youth Fluid is volgens mij gericht op het meer mature cliënteel van Clarins - waar ik mezelf ook al bij reken! - en dat kan ook niet anders met zo'n naam. Dit is meer dan make-up, want het verzorgende element biedt een belangrijke meerwaarde in hoe de foundation presteert op de huid.

De glazen flacon en gouden dop geven het geheel een high-end feel, maar behouden het praktische gedeelte met de fijne pomplacon. Voor de productie werd ook gekeken naar duurzaamheid: 25% van de flacon bestaat uit gerecycleerd glas en alle onderdelen - gaande van de flacon tot het karton van de verpakking - werden gemaakt in Europa.

Clarins Everlasting Youth Fluid foundation

Clarins Everlasting Youth Fluid foundation

Everlasting Youth Fluid werd verrijkt met plantenextracten, net met de bedoeling de huid te optimaliseren. Met de tijd zorgt het verlies aan collageen voor een doffere en minder vollere huid, dus werden drie plantenextracten gekozen om de lichtreflectie terug te stimuleren: koraalwier is een rode alg die de huid egaliseert, konjac-microparels houden het vochtniveau op peil en vullen de huid op en cichorei maakt de huid terug steviger zodat het licht beter wordt weerkaatst.

Twee andere plantenextracten zorgen dan weer voor een liftend en voedend effect: biologische haversuikers werken opspannend en geven de huid een beetje veerkracht en gladheid, biologische arganolie zorgt voor het nodige comfort én geeft de foundation ook z'n smeuïge, smeltende textuur. Want hoewel de formule initieel een beetje creamy lijkt, voelt 'ie superlicht aan op mijn huid én geeft meteen een dekking die ik niet had verwacht.

Clarins Everlasting Youth Fluid foundation

Clarins Everlasting Youth Fluid foundation

De combinatie van een mooie dekking en toch een superlichte formule is te danken aan het Skin Tone Optimizing Complex: de combinatie van pigmenten, roze parelmoer en soft-focuspoeders geeft de juiste, homogene kleur af aan de huid, maar doet dat in alle lichtheid. Met twee pompjes krijg ik bovenstaande dekking, waarmee roodheid en vlekjes worden geëgaliseerd zonder een cakeface te produceren.

Uit de beschikbare 12 tinten koos ik de kleur 108 Sand, met een gelere-neutrale ondertoon en die matcht zeer goed. Er is nauwelijks oxidatie, dus Everlasting Youth Fluid blijft ook kleurvast nadat 'ie opdroogt. De gezonde, inner glow is hier overduidelijk aanwezig, reden waarom ik met mijn gemengde huid liefst afpoeder om de houdbaarheid te optimaliseren. Al zal ik van dat laatste absoluut niet klagen: de vergelijking met mijn Estée Lauder Double Wear werd ook hier gemaakt en als oplichtende foundation mag de Everlasting Youth Fluid zich zeker meten. Uiteraard is een exacte vergelijking moeilijk, omdat de finish van de foundations nu eenmaal anders is (mat versus meer glanzend), maar ik was aangenaam verrast door hoe de Everlasting Youth Fluid zich na een ganse werkdag nog wist te manifesteren. Voor een 'live' impressie verwijs ik jullie graag naar de laatste weekly vlog, waar ik deze Everlasting Youth Fluid ook droeg naar het Clarins event. 's Morgens aangebracht om 7 uur en na een ganse werkdag nog mee naar Brussel zónder touch-ups... het is niet veel foundations gegeven!

Clarins Everlasting Youth Fluid foundation - 30 ml voor € 47,50 (€ 42,47 met het ledenvoordeel op de Clarins webshop)

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

 1. Ziet er prachtig en egaal uit zeg, mooie review heb je geschreven

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik lees hier veel goeds precies ;) liftend, voedend, egaliserend, goed vochtniveau, vult de huid op, stevigheid, mooie dekking, superlichte formule.
  Allemaal dingen die goed zijn voor mijn huid! Deze wil ik zeker en vast in de toekomst proberen. Komt ook goed met je huid overeen en is erg mooi fris! Top!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben content met de kleurmatch! Was even zoeken want er waren nog niet veel swatches online te vinden, is een vrij nieuwe foundation dus weinig reviews.

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig