27 maart 2020

Clarins Velvet Lip Perfector in 01 Velvet Nude

Clarins Velvet Lip Perfector in 01 Velvet Nude

De Clarins Natural Lip Perfectors zijn intussen een begrip op zich - ettelijke jaren geleden sloegen ze in als een bommetje en was er zelfs even een ware Natural Lip Perfector-hype. Intussen heb ik al enkele exemplaren volledig opgebruikt en beschouw ik ze als een vaste waarde in mijn collectie. De gezinsuitbreiding met de jongste Clarins Velvet Lip Perfectors werd hier dan ook enthousiast onthaald.

Clarins Velvet Lip Perfector in 01 Velvet Nude

Clarins Velvet Lip Perfector in 01 Velvet Nude

Swatches: links Clarins Natural Lip Perfector in 16 Intense Rosebud - rechts Clarins Velvet Lip Perfector 01 Velvet Nude

En dus wilde ik ze hier kort vergelijken. Eenvoudig gezegd: the original bevat wat meer glans, the newbie is mat.

De originele Natural Lip Perfector is niet meteen onder één noemer te vatten - een gloss, verzorging of een getinte balsem, het kan allemaal. De textuur is een smeltende gel die de lippen verzorgt, maar tegelijk ook voorziet van een mooi glansje.

Geen dramatische tinten, maar transparante en naturelle kleuren die de lippen een vol en glanzend 3D-effect geven. In de basis zitten hydraterende en verzorgende ingrediënten, die de lippen voeden en herstellen: karitéboter, mangoboter, squalaan en vitamines A en E. Het draagcomfort ligt erg hoog!

Tot nu toe kocht ik altijd kleur 01 Rose Shimmer en dat is een lichte, koelroze transparante balsem die meteen een beetje frisheid in mijn gezicht brengt. Het is een kleurtje dat zich gemakkelijk laat aanbrengen en heb ik daarom op het werk gestationeerd in mijn pennenbak, om vlak voor een presentatie of vergadering nog snel even bij te stiften. Onlangs werd ik ook gecharmeerd door kleur 16 Intense Rosebud, met íetsje meer pigment, maar nog zeker genoeg transparantie. De neutrale kleur matcht goed met mijn eigen lipkleur en voelt erg comfortabel aan.

De nieuwe Clarins Velvet Lip Perfectors verlaten het glossy pad en gaan dus de matte tour op. De textuur is die van een mousse en brengt met hetzelfde gemak aan. Het behoudt een optimaal draagcomfort én de nodige verzorging - dat betekent een zachte formule die van in het begin een fluweelzachte finish heeft, maar niet opdroogt. Uit de vier kleurtjes koos ik - uiteraard - voor 01 Velvet Nude, als meest neutrale tint.

Verwacht je dus niet aan een 'typische' matte liquid lipstick die opdroogt, maar aan een matte en meer gepigmenteerde versie van de originele Lip Perfector. De transparantie wordt hier ingeruild voor een dekkende kleur, die evenwel het comfort hoog in het vaandel draagt. Door z'n finish heeft de Velvet Lip Perfector trouwens wél een langere houdbaarheid!

Clarins Velvet Lip Perfector in 01 Velvet Nude

Verpakkingsgewijs zijn de Clarins Lip Perfectors zeer gelijkaardig: enkel de finish (glossy versus mat) verschilt. Ik vind het leuk dat de tube de kleur van de Lip Perfector overneemt, zo weet je meteen welke tint je grijpt. Als ik toch mag klagen: vier kleurtjes voor de Velvet Lip Perfectors lijkt me vrij beperkt, maar ik heb een vermoeden dat er wel snel (limited edition) uitbreidingen zullen volgen.

De zachte tube vergemakkelijkt het gebruik trouwens wel - je brengt ze rechtstreeks aan uit de tube, via een ingebouwde sponsapplicator. Het kleine ronde kussentje volgt perfect de vorm van de lippen en verdeelt het product homogeen. De Lip Perfectors bevatten trouwens 12 ml inhoud en Clarins is daarbij een van de meer vrijgevige merken als het op gloss en lipstick aankomt. Om maar te zeggen dat je hier ook nog eens goed lang mee doet!

Clarins Natural Lip Perfector - 12 ml voor € 18,75 (€16,88 via het ledenvoordeel van Clarins via hun webshop)

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

8 opmerkingen

 1. Ik heb er nog nooit eentje gekocht. Misschien moet ik zeker eens eentje proberen voor mijn dunne en vaak drogere lippen. Hydraterend, voedend, verzorgend, comfortabel en makkelijk. Heel wat voordelen. Ik had nochtans graag de anderen ook op je lippen gezien ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De glossy versies die ik heb, zijn heel naturel, een beetje mijn lipkleur met een extraatje.

   Verwijderen
 2. wauw mooie verpakking en hij ziet er ook goed uit op je lippen! Erg mooi kleurtje ook, past overal bij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci, het is inderdaad een goed universeel kleurtje :-)

   Verwijderen
 3. Wat een beauties, helemaal mijn ding!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig