24 maart 2020

Lancôme primers: Prep & Matte, Prep & Hydrate, Blur & Go

Lancôme primers

Dat ik graag primers gebruik, weten jullie intussen wel al. Houdbaarheid van mijn make-up is een belangrijk aspect en ik heb al meermaals ondervonden dat een goede primer daar zeker een aandeel in heeft. Nochtans is het niet voor iedereen een essentieel product, maar dat houdt mij niet tegen om af en toe mijn liefde voor primers van de daken te schreeuwen.

Nadat mijn Clarins SOS Primer op was, grabbelde ik opnieuw in mijn make-uplade, op zoek naar een vervanger. En daar vond ik niet één, maar meteen drie zusjes uit de Lancôme-familie, elk met een andere functie.

De Lancôme Blur & Go Stick is een handigheidje dat zich opwerpt als een blurrende Instagram-filter. De solide stick wordt rechtstreeks op de huid aangebracht en legt een transparant laagje met lichtweerkaatsende partikels, dat zich aanpast aan jouw teint. Ondanks z'n solide vorm, is dit een vrij lichte formule die zacht aanvoelt en een matterend en egaliserend effect heeft, poriën verdoezelt en overtollige glans wegwerkt. Ik gebruik deze als primer, maar je zou hem ook on the go kunnen inzetten om over make-up te smeren en na een lange dag even bij te werken - al zie ik mij dat laatste niet snel doen. De Blur & Go Stick is vooral een make-upproduct met Instagram-proof resultaat, maar heeft weinig skincare benefits.

Lancôme primers

Als je daar naar op zoek bent, vind ik de Lancôme Prep & Matte een beter alternatief: Deze primer heeft hydraterende eigenschappen die het vochtverlies van de huid opvangt, maar tegelijk ook in een matterend effect voorziet dat het glimmen van de huid tegenhoudt.

Prep & Matte heeft een fluide textuur die opvallend fris aanvoelt op de huid en initieel voor hydratatie gaat. Het is pas bij het blijven uitsmeren ervan dat ook de meer blurring eigenschappen tevoorschijn komen en dat het matterende effect voelbaar wordt op de huid. Een beetje dé ideale prep voor mijn gemengde huid en het beste van twee werelden! Zeker als ik deze combineer met een meer glowy foundation, heb ik het gevoel dat ik de juiste combinatie kan maken die én hydraterend én matterend werkt.

Nog een stapje verder is de Lancôme Prep & Hydrate. Deze voelt nog nét wat meer hydraterend aan en laat ook een gezond glansje na op mijn huid. Hij werkt eveneens egaliserend, maar op een andere manier: doordat de huid goed gehydrateerd wordt, zal ook de foundation mooier aanbrengen. Hier gaat Lancôme nog meer de skincare tour op en dat kan ik ook wel appreciëren. De Prep & Hydrate combineer ik vooral met meer matterende foundations, om ook daar alweer de juiste balans te vinden.

Lancöme primers

Kiezen blijft moeilijk... in mijn routine is er voor alle drie de primers ruimte, want ik wissel onderling naargelang de toestand van mijn huid en de foundation van de dag. Hier zie je de textuur van de drie varianten naast elkaar - van links naar rechts: Lancôme Prep & Hydrate - glowy en fluide met een focus op hydratatie en een gezonde huid - Prep & Matte - crèmig fluide, initieel fris en hydraterend maar met een licht matte finish van waaruit je kan perfectioneren - en de Blur & Go - nagenoeg transparant, 'vullend' zodat poriën worden vervaagd en je gemakkelijk de 'perfecte' make-up legt.

Lancôme Teint Idôle Stick Blur & Go - € 44,40
Lancôme Prep & Hydrate primer - 25 ml voor € 36,30
Lancome Prep & Matte primer - 25 ml voor €36,30

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

5 opmerkingen

 1. Dit ziet er héél goed uit 👌🏽
  Ik ken dit niet.
  Zou ze zeker eerst allemaal kopen om te testen....,
  Maar stel in een sale.

  Een fijne dag 🌞

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt goed, mooie foto's en je hebt een mooie review geschreven

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een primer zorgt ervoor dat de make-up toch net een tikkeltje mooier oogt. Voor mij moet deze fijn aanvoelen, hydrateren en zorgen voor een mooie gezonde look. Mijn persoonlijke voorkeur hier is denk ik de Prep & hydrate primer. Momenteel gebruik ik nog de Too Faced Hangover primer met coconut waarover ik zeer tevreden ben. Maar nog betere primers zijn altijd meer dan welkom ;) Goede review!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig