3 mei 2020

InstaLoves: april 2020


Een iets kortere InstaLoves dan gewoonlijk en wel... dat heeft natuurlijk te maken met onze thuisquarantaine. Onze agenda's worden nu ingevuld door werken, TV kijken en grote kuis :D

Over werken gesproken: jawel, thuiswerk is werk. Ik doe nog steeds mijn voltijds uurrooster (en meer!), maar dan thuis. Het enige voordeel is dat de verplaatsingstijd wegvalt en ik in mijn pyjama kan rondsloffen. Zeker in het begin van de quarantaine zag ik overal op Instagram productiviteitsquotes opduiken over al deze 'extra tijd' die we nu zouden hebben.

Euhm... welke extra tijd? Er is geen enkele reden om je schuldig te voelen dat je tijdens het thuiswerk niet meteen ook een nieuwe taal leert of jouw fitnessroutine optimaliseert. Begrijp me niet verkeerd: als je dat wílt doen, ga er dan voor, zeker als het een manier is om geestelijk gezond te blijven. Maar er is geen reden om onszelf extra onder druk te zetten - bovenop de bestaande druk en stress die we allemaal al ervaren tijdens deze crisis.Hoewel ik op zich graag thuis ben, droom ik nu natuurlijk wel van uitstapjes en dan vooral van buiten de deur gaan eten, haha. Ik was ZO blij dat ijssalon 't Keysel Creymke terug met takeaway is begonnen - die portie van hun Keysel Krokant-ijs heeft mij gesmaakt, niet normaal. Uiteraard zal ik op korte termijn teruggaan, kwestie van de verloren tijd in te halen, hèhè.Boodschappen doen is tegenwoordig een kwestie van aanschuiven, geduld hebben en mensen proberen vermijden. In de rij bij de AH was het bovendien muisstil...

Dus deed ik een poging om online boodschappen te bestellen, maar aaarghh... dat liep niet van een leien dakje. Mijn thuislevering van de Delhaize ging helemaal de mist in: de bestelling was al een week bevestigd, maar de dag zelf kreeg ik ineens een e-mail dat de bestelling werd geannuleerd... gevolgd door een SMS dat mijn bestelling die dag zou plaatsvinden. Verwarring alom, zeker omdat in mijn account de levering ook nog actief stond. Maar aangezien er geen boodschappen werden geleverd en een nieuwe bestelling plaatsen door het gebrek aan een beschikbaar tijdslot geen optie was, trok ik naar de Carrefour, waar ik een spelletje Pac-Man speelde in de rayons, haha. De zelfscanner is mijn beste vriend en ik probeer mijn boodschappenlijstje zo op te maken, dat ik op de meest optimale manier in en uit de winkel kan.


Ook dit jaar bestelde ik een gratis broeikasplant bij de stad Hasselt. De afhaaldag werd afgelast, maar de plantjes werden wel netjes aan huis geleverd. Ik koos ditmaal voor stokrozen en euhm... ik was even verward toen ik deze plantjes aan mijn achterdeur zag liggen. Ik had toch echt een plant met een stok verwacht, haha! De plantjes kregen een plekje op ons terras, dus hopelijk schieten ze de komende weken!Geen paasbrunch maar een paasbarbecue! Gewoon een basic barbecue onder ons tweetjes en genieten van de zon, gevolgd door een laatste taartje van Coffee Café. Eigenares Katja gaat namelijk op bevallingsverlof dus voorlopig moeten we het zonder takeaway stellen. Hopelijk kunnen we snel weer op het Coffee Café-terras zitten!


We kregen van StatBel een brief in de bus, met de mededeling dat we - hoera! - werden gekozen om deel te nemen aan een verplichte enquête. Vreemd genoeg ging dat gepaard met de aankondiging dat de interviewer binnen de maand aan huis zou komen. In coronatijden vond ik dat nu toch niet echt gepast. StatBel wist mij nadien wel te vertellen dat ik blijkbaar nog een oude brief had gekregen en dat het interview nu telefonisch werd afgenomen - oef!


Oh, hier had ik zoveel last van! Een vreemde blur, waarbij de dagen op elkaar lijken en het concept van tijd en ruimte aan mij voorbijgaat.En oh, wat heb ik de frituur gemist! Drie weken zonder en ik werd helemaal euforisch bij deze filter, haha. We probeerden het gemis op te vangen door ovenfrieten en -bitterballen, maar dat is toch niet helemaal hetzelfde.

Intussen was ook de frituur helemaal geoptimaliseerd voor corona, met schermen en een doolhof zodat klanten elkaar niet tegenkomen, en aten we terug échte frieten!


Pasen 2.0 - aka orthodox Pasen - vond dit jaar een weekje later plaats dan het katholieke Pasen. De zon scheen, dus gingen we voor een zeevruchtenfestijn op de barbecue en maakte ik zelf een focaccia - from scratch! Qua techniek niet moeilijk, maar je moet er wel tijd voor nemen, want het moet lang rijzen. Máár, al zeg ik het zelf... dit was echt heerlijk! En ik denk niet dat ik ooit nog voorverpakte afbakfocaccia wil eten... ik heb mezelf wat aangedaan, haha!


Ik vind het trouwens een hele uitdaging om 7 op 7 te koken. Ik weet dat je nog eten kan laten leveren, maar ik vind het niet gepast om een 16-jarige jobstudent pizza aan mijn deur te laten droppen, terwijl ik zelf veilig binnen blijf. Dus eten we soms gewoon easy food: toast avocado met ei en restjes.


We ontdekten misdaadserie The Blacklist op Netflix - vrij laat, ik weet het, maar dat heeft als voordeel dat we meteen zes seizoenen hebben om te bingewatchen. Hoofdpersonage Raymond Reddington is een tophandelaar in het criminele milieu, maar stelt zijn blacklist en kennis ter beschikking van de FBI en in het bijzonder agente Liz Keen - spanning verzekerd!


Nog meer spanning met La Casa De Papel! Ligt het nu aan mij, of was het vierde seizoen kort? Het was in elk geval zó om en uiteraard moeten we nu het nodige geduld opbrengen om de ontknoping te kennen.


Deze miniserie is een aanrader! Unorthodox gaat over een jonge vrouw die ongelukkig is in haar gearrangeerd huwelijk en tracht te ontsnappen uit haar ultraorthodoxe gemeenschap. Het was interessant om op die manier een inkijk te krijgen in een anders vrij besloten gemeenschap.


Een verrassende snacktest! Ik wist niet goed wat te verwachten van deze Hummus Snacks, maar mijn vooroordelen waren onterecht want de kruidencombinatie was een meevaller.


En dan zijn er natuurlijk ook de basics, zoals Bugles. Vaak gecombineerd met kaas of dips, maar ik verkies het pure spul.


Ik ging ook nog eens voor deze Zoo koekjes! Ik kocht per ongeluk deze met haver en spelt, in plaats van de originele versie. Ik heb ze uiteraard nog steeds opgegeten :D
Een heerlijke fietstocht onder de zon! Geen jas aan, zonnebril op en gewoon gaan. Het voelde heel even heel normaal aan, en dat deed mentaal zoveel deugd. We fietsten voorbij Fietsen Door Het Water maar bleven op een veilige afstand om niet te veel andere mensen tegen te komen.


De hele wereld bakt nu bananenbrood en ook ik sprong op op de kar. Ik ging voor de niet-gezonde versie met chocolade en bruine suiker on top - helaas liet ik hem niet lang genoeg afkoelen, dus kwam mijn bananenbrood in twee stukken uit de bakvorm. Maar smaakgewijs zat het zeker goed!


We mogen nog lachen. Ik vond 2019 zeer oké, maar had precies hogere verwachtingen van 2020. De uitdagingen die we nu voor ons hebben, zijn op z'n minst uniek te noemen.


Ik zei het al in enkele vlogs: ik heb nog nooit zoveel online geshopt als nu! Handig, dat zeker, maar soms is het er een beetje over. Ikea vroeg 40 euro voor expresverzending en ik kon geen gewone pakketpost kiezen. Ik heb er geen problemen mee om verzendkosten te betalen in deze tijden, maar 40 euro was toch echt wel over the top. Vreemd genoeg kon ik een week later wél bestellen met levering via PostNL en voor een betere prijs ook. Ik moet er wel nog even op wachten: de verwachte levertermijn is 27 mei - geduld is een schone deugd! En ik krijg er natuurlijk ook wel wat voor terug, want ik heb allemaal witte bakjes besteld zodat alles in de keukenkasten netjes zit opgeborgen in uniforme opbergbakjes. Mijn inner Marie Kondo verheugt zich al!


Nog meer eigen baksels, al zijn dit wel afbaksels. Chocoladebroodjes van Danerolles, gewoon even oprollen, in de oven en klaar!Oh, ik mis mijn kapster! Mijn uitgroei is intussen al bijna een ombré geworden, haha. Ik heb mij ook officieel op de wachtlijst laten zetten, want hoogstwaarschijnlijk mag ze vanaf 18 mei terug open. Dus met een beetje geluk kan ik tegen eind mei mijn balayage laten bijwerken.Op een zaterdagmorgen belde de meneer van Maison Blanche aan met een verrassingsontbijt - ik was uiteraard op de hoogte, want het was een verrassing voor Timo zijn verjaardag! Het was geen gewone verjaardag, maar meteen zijn 40e, hoera! Het werd een heel andere dag dan we enkele maanden geleden hadden gepland, maar we hebben er het beste van gemaakt. Hopelijk kunnen we post-lockdown alle plannen terug inhalen!


Een beetje selfcare - en eerlijk, gewoon goed voor mijn mentale staat - zijn alle maskertjes die ik tegenwoordig opleg! Dit masker van Peter Thomas Roth is erg effectief en haal alle dode huidcellen weg. Voelt even alsof ik een nieuwe mens ben, zalig!Hopelijk komt het er binnenkort van! Ik mis mijn vriendjes wel en kijk er naar uit om terug met hun rond de tafel te kunnen zitten voor een barbecue en veel gezelligheid. Nog even volhouden! Voorlopig maken we het gezellig onder ons tweetjes, op het terras en met een lekkere latte.

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

6 opmerkingen

 1. Proficiat voor Timo!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk overzichtje!! Same here, volop thuis aan het werk (+ nieuwe extra job, 1ste middelbaar leerkracht) en pfff de dagen vliegen voorbij, dat wel...
  In het weekend bak ik wel eens iets, en heb hier en daar al een plekje in huis opgeruimd, maar heb het ook gehad met de nieuwe dingen uitproberen en ook het 7/7 koken, lunchen thuis, ... ik weet echt niet meer soms!!
  La casa de papel seizoen 4, zot goe!!!! The Blacklist ook nog niet gezien, gaat op de lijst (nu 5e seizoen van Bates Motel aan het uitkijken, en nadien nog nieuw seizoen van Ozark).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja, dat lijkt me echt niet evident om allemaal tegelijk te doen!
   De grote kuis in huis is net voorbij, nu de tuin nog. Maar dit weekend hadden we daar echt geen fut voor :D
   We zitten intussen aan seizoen 6 van The Blacklist! Even een overdosis hierna, hahaha.

   Verwijderen
 3. Is die enquête intussen al gebeurd? Wij konden wel nog naar de frituur gaan. Leveringen of te hoge leveringskosten of annuleringen van bestellingen … het liep niet echt vlekkeloos :( Gelukkig hebben we een huis met tuin en mogen we intussen toch al iets meer. Geen reden om te klagen dus. Momenteel heb ik zelfs nog geen interesse om naar de winkels te gaan. Het voelt allemaal zo vreemd aan vind ik. Bij de kapper vond ik het ook vreemd aanvoelen. Het leven ziet er zo anders uit :) Gelukkig zijn we al tevreden met zon, ijsjes, lekker eten, wandelen, fietsen, ... Het zal ooit wel eens veranderen zeker ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, intussen is de enquête gebeurd, dus daar zijn we al van af.
   Ben blij dat we nu ook weer elke week onze frietjes kunnen eten, dat is toch een genot hè!
   Ik hoop stiekem toch dat we in de zomer terug 'normaal' kunnen doen, mis de terrasjes toch wel!

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig