16 juni 2020

Garnier Banana Hair Food

Garnier Banana Hair Food

Ik begin meteen met een belangrijke disclaimer: deze producten zijn, hoe lekker ze ook ruiken, niet geschikt voor consumptie. Geloof me, ik kwam gedurende een luttele nanoseconde in de verleiding toen het pakketje voor de deur viel - they smell thát good!

De flesjes lijken zelfs een beetje op die voor smoothies, dus ik zou de verwarring begrijpen. Maar de inhoud hoort thuis op de hoofdhuid en het haar - Garnier Banana Hair Food is immers een haargamma!

Garnier Banana Hair Food

Garnier Banana Hair Food

Garnier Hair Food gaat voor ingrediënten die voor 98% van natuurlijke oorsprong zijn, volledig veganistisch, met bio-afbreekbare formules zonder siliconen of kleurstoffen. Persoonlijk hecht ik echter nog het meeste belang aan de duidelijke ingrediëntenlijst, waarvan de oorsprong in mensentaal wordt toegelicht, en aan de recycleerbaarheid de verpakkingen. Ik ben hier in huis de fanatieke sorteerder, dus ik apprecieer het wanneer verpakkingen een tweede - of derde, vierde, ... - leven kunnen leiden. Zo zijn de flacons van de shampoo en conditioner zijn vervaardigd uit 50% gerecycleerd plastiek en zijn ze op hun beurt 100% recycleerbaar.

De Banana-lijn is specifiek gericht op droog haar, want bananenextract zit boordevol hydraterende voedingsstoffen. De shampoo bevat bijkomend kokosolie en glycerine - het is een transparante shampoo die niet alleen lekker ruikt, maar ook mijn haar proper wast zonder het te strippen. De conditioner vult dat aan met soja- en zonnebloemolie en is een crèmige conditioner die genoeg voedt, maar mijn haar niet verzwaart. Ik breng het aan op de lengtes en punten van mijn haar en kan nadien de knopen snel en pijnloos doorkammen. Het masker gooit nog extra karitéboter, avocado- en olijfolie in de mix en is ietsje romiger en dikker dan de conditioner. Net als het Aloe Vera Hair Food masker, heeft ook deze met banaan trouwens een drievoudige functie: je kan het aanbrengen als een klassieke conditioner (even laten inwerken en dan uitspoelen), als een masker (langer laten inwerken en dan uitspoelen) of als een leave-in verzorging (een beetje aanbrengen op de lengtes en punten, zonder uitspoelen).

Wat high end kappersproducten meestal voor hebben op drogisterijproducten, is de fantastische geur. Ik moet Garnier hier toch even alle lof toezwaaien, want met de Banana Hair Food-lijn leveren ze drie producten af die zodanig goed ruiken en aanvoelen, dat ze het niveau van de meer professionele producten evenaren, maar dan voor een erg fijne prijs. De verpakking is leuk gedaan, ik vind de smoothie-achtige flesjes best schattig en in het bijzonder de geur is lekker authentiek, gourmande bijna, en in essentie een schot in de roos.

Garnier Banana Hair Food
Shampoo - € 5,99
Conditioner - € 5,99
Masker - € 6,99
Verkrijgbaar in de drogisterij en supermarkt

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

6 opmerkingen

 1. Ik ben zoooo fan! Die geur alleen al!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh my god, die geur is om bij weg te dromen, elke keer weer!

   Verwijderen
 2. Deze producten lijken me zo fijn <3

  Ik zag dat jij en Timo naar de outlet in Roermond zijn geweest. Mogen we weten wat je er allemaal kocht? Ik ben zo benieuwd ;)

  Een prettige zondag gewenst voor jou en je man en je huisdier Tigra :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je gaat het niet geloven, maar Timo was de grote shopper in Roermond, haha! Ik ben wel weer gevallen voor een lederen jasje van All Saints, want ja... ik had er precies nog niet genoeg :-D

   Verwijderen
 3. Klinkt erg goed en dat alles voor een zeer betaalbare prijs. Ik ben alvast nieuwsgierig geworden ;) Ik las dat je een jasje bij All Saints hebt gekocht ;) OMG! Een ander model? Kleur? Ik ben alvast benieuwd naar je shoplog ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik ben eigenlijk héél braaf geweest, haha! Het jasje is in de kleur Pale Lavender en dat vond ik best uniek. Alleszins hing het nog niet in mijn kast, maar nu dus wel :D Voor de rest was Timo de grote shopper, dus een echte shoplog kan ik helaas niet opnemen.

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig