13 augustus 2019

Garnier Fructis Hair Food Aloe Vera

Garnier Fructis Hair Food Aloe Vera

Ik heb een vrij vaste haarroutine - niet zozeer wat producten betreft, want daar durf ik wel eens mee spelen, maar eerder op vlak van het stappenplan, dat ik intussen heb geperfectioneerd voor mijn fijn haar.

Zo is de kerngedachte dat ik al te verzwarende producten of een opeenvolging van superverzorgende producten vermijd, want dat resulteert heel snel in slap en vettig lijkend haar. Anderzijds heeft mijn haar wel nood aan verzorging en hydratatie en krijg ik snel knopen in nat haar dus heb ik iets nodig om mijn haar vlotjes te kunnen doorkammen. Een eeuwige strijd, lol.

Met de Garnier Fructis Hair Food Aloe Vera testte ik nog eens een betaalbaare 3-in-1 haarverzorging. De Hair Food-lijn werd eigenlijk vorig jaar al gelanceerd, met een focus op ingrediënten van natuurlijke oorsprong en telkens één centraal foodie ingrediënt, zoals banaan, macadamia of papaya. Voor de uitbreiding van de collectie werden vier nieuwe Hair Food-maskers voorgesteld en werd de beslissende stem aan het publiek overgelaten - maar liefst 210.000 consumenten brachten hun stem uit.

Garnier Fructis Hair Food Aloe Vera

Garnier Fructis Hair Food Aloe Vera

Aloe Vera bleek de grote overwinnaar en mocht daarom het Hair Food-gamma vervoegen. De plant staat al langer gekend als cosmetisch wondermiddeltje: het sap en de gelachtige kern worden in velerlei vormen gebruikt en is in essentie verzachtend en helend. De toegevoegde blend kokos-, soja- en zonnebloemolie geven het haar daarenboven een extra voeding.

Bijgevolg is de Garnier Fructis Hair Food Aloe Vera gericht op normaal tot droog haar, in eerste instantie als dorstlesser. Als multifunctioneel product kan je het aanbrengen als een klassieke conditioner (even laten inwerken en dan uitspoelen), als een masker (langer laten inwerken en dan uitspoelen) of als een leave-in verzorging (een beetje aanbrengen op de lengtes en punten, zonder uitspoelen). De formule is hier uiterst geschikt voor want het is een lichte gelcrème met een fris-neutrale geur. Zelfs wanneer ik het wat langer laat trekken, blijft het effect op mijn haar licht en luchtig, maar dan met een hydraterende, goed doorkambare plus. Voor mijn fijn haar lijkt deze Hair Food met aloe vera dus wel een schot in de roos, vooral ook omdat het niet interfereert met andere haarproducten, zoals mijn shampoo tegen kleurvervaging of mijn styling crème voor volume. Als je dikker haar hebt, zal je het vaker als masker of leave-in verzorging kunnen gebruiken, voor mijn fijn haar gebruik ik het uitsluitend als een klassieke conditioner.

Garnier Fructis Hair Food Aloe Vera - 390 ml voor € 6,99

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

10 opmerkingen

 1. Klinkt erg goed en dat voor die prijs?! Dankzij jou ben ik met Joico begonnen en vanaf mijn 1ste wasbeurt en conditioner was ik al onmiddellijk verkocht. Wat een goed product. Ik ben helemaal fan. Dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja, Joico is grote favoriet hier :D Fijn dat jij er ook zo tevreden van bent!

   Verwijderen
 2. Ik ben benieuwd naar je haarroutine en producten die je gebruikt voor fijn haar. Heb zelf ook fijn haar en tips voor meer volume zijn altijd welkom!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, ik vind deze ook zo fijn! Voor mijn dik haar kan ik hem gerust ook eens een heel klein beetje aanbrengen op droog haar voor mijn puntjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb deze ook gekocht! Ben benieuwd wat ik ervan vind, want ik heb ook fijn haar.

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig