3 juni 2020

InstaLoves: mei 2020


En of ik klaar ben voor juni! De eerste helft van 2020 lijkt in een sneltempo voorbij te razen, maar eerlijk... ik ben er ook wel klaar mee. Hopelijk kunnen we vanaf nu uitkijken naar betere tijden. De Hasseltse Grote Markt is er alleszins klaar voor! Nieuwe klinkers en drie bomen moeten het plein een mooiere uitstraling geven, hopelijk zitten binnenkort de terrasjes vol!Het gekende standbeeld van Hendrik en Katrien werd teruggeplaatst en ook Piet Stockmans zorgde voor een streepje blauw met een waterpad, dat voor waterafvoering zorgt. Ik zal maar niet vragen wat het gekost heeft, haha!Intussen is ook Quartier Bleu zo goed als klaar. We fietsten langs, maar het was nog uitermate rustig. Enkele winkels waren open, maar het horecagedeelte was natuurlijk nog niet in gebruik genomen. Lijkt me anders wel heerlijk om op een mooie zomerdag aan het water te zitten!

Op weg naar onze volgende stop, reden we langs de wekelijkse markt. We hadden er niet op gerekend om boodschappen te doen, maar een bakje kibbeling aan de viskraam kon er nog wel af. Met lekkere tartaar, hmmm!Daarna ging het richting de Japanse Tuin. Ik vind het erg jammer dat we de Japanse Tuin niet konden bewonderen toen de kersenbloesems in volle bloei stonden, maar dat zal hopelijk voor volgend jaar zijn. Voor nu namen we genoegen met de andere schoonheden in het park!

Op de terugweg fietsten we door het vernieuwde Kapermolenpark. Ook dat is nog een work in progress, maar het nieuwe uitkijkplateau konden we wel appreciëren. Zal deze zomer waarschijnlijk wel een gegeerde fotospot worden :-)


We mogen er nog mee lachen... Al hoop ik natuurlijk dat het níet zo wordt :D Normaal gezien horen we vandaag nieuwe updates over de maatregelen en de verwachting is dat onze bubbel mag uitbreiden met meer dan vier mensen. Dat zou betekenen dat we na maanden eindelijk onze vrienden op de koffie mogen uitnodigen, woohoo!Ik weet niet of het waar is, maar ik heb een sterk vermoeden van wel... :D


Nog een neveneffect van onze quarantaine, haha! Hoewel ik moet toegeven dat we onze grasmaaier al veel eerder een naam gaven.
Thuis zitten heeft zo zijn voor- en nadelen. Ik ben alleszins vaker in de keuken te vinden. Dat leidt niet altijd tot gunstige resultaten, haha - maar ik doe mijn best! Ik begon - cliché, cliché - met bananenbrood en ging dan over naar focaccia. Mijn eerste focaccia was trouwens de allerbeste, de tweede was mislukt (dat zie je binnenkort in een weekly vlog!) en mijn derde was oké. Ik zal dus nog een vierde poging moeten ondernemen om mijn techniek te perfectioneren :-)

En ook take-out werd hier gretig gedaan. De horeca is nog niet open, maar takeaway mag dus wel. We vierden het einde van onze grote kuis - ein-de-lijk! - met een fantastische sushischotel van Oishii. Het is de beste sushi van Hasselt, maar ook de duurste, dus dit is onze occasionele treat. Favoriet zijn de best special rolls, een soort van fusion sushi die wat specialer is dan de standaard sushi.

Natuurlijk mag ook Coffee Café niet ontbreken! We bestelden regelmatig enkele stukjes taart en/of muffins, voor een koffiemomentje in de namiddag. En sinds afgelopen zaterdag doen ze ook aan takeway koffie - beetje vreemd om met zo'n beker op straat te lopen, maar het smaakte mij erg!

De burgers bij Botanique werden geflankeerd door deze loaded sweet potato fries - oh my god, die waren superlekker! Ze zijn er trouwens ook in een vegan variant met jackfruit.

Met het warme weer zijn we al enkele keren bij Hawaiian Poké Bowl beland - superlekker en toch redelijk gezond - of dat maak ik mezelf toch wijs :-)
Nog meer domestic goddess gedrag: bloemschikken! Wel, voor zover je dit bloemschikken kan noemen, uiteraard. Ik fleurde het huis op met een aantal snijbloemen. Niet slecht, al zeg ik het zelf.
Ik maakte trouwens een gelijkaardig boeketje voor moederdag - Tigra zat erbij en zag dat het goed was. Grappig, hoe ze er altijd als de kippen bij is wanneer ik met snijbloemen thuis kom :D


De winkels die ik tijdens de quarantaine het meest heb gemist: Ikea en Action! Na ruim een maand wachten op nieuwe bakjes voor de keuken, annuleerde ik mijn online bestelling en kocht het dan maar zelf in de winkel. We moesten even aanschuiven, maar dat ging eigenlijk erg vlot en ook binnen was alles vrij duidelijk. Het was alleen even zoeken naar de verschillende bakjes: een gedeelte stond in de markthal, maar voor een ander deel moesten we terug naar de keukenafdeling op de bovenverdieping. Hashtag-omweg!


En uiteraard gingen we ook deze maand voor een portie Netflix. Na zes seizoenen The Blacklist was ik toe aan wat luchtigers. Never Have I Ever begon nogal teeny boppy, dus gericht op tieners, maar kreeg in de volgende afleveringen wat meer diepgang en tegen de laatste aflevering zat ik tranen met tuiten te bleiten. Jawel.


Ook Sweet Magnolias werd mij aangeraden. Drie vriendinnen in een klein dorpje, met de dagelijkse beslommeringen. Nu moet ik wel zeggen dat de serie ook haar vervelende kantjes kent omdat het niet altijd geloofwaardig overkomt - lees: een klein, gelovig dorpje in het midden van de VS dat graag roddelt, maar tegelijk zonder problemen open staat voor mensen die niet standaard middle white class zijn - en omdat er een zekere vorm van 'prekerigheid' in zit. Series die met het vingertje staan te zwaaien, dat doet mij denken aan de serie 7th Heaven, wie kent die nog?


This is not a drill! It's happening, y'all! De derde Legally Blonde-film komt eraan en je kan erop rekenen dat ik die zal gaan kijken, haha.Ik bestelde shampoo en conditioner bij Amazon - dat werden meteen twee giga flessen, haha. Normaal gezien vind je dit formaat enkel bij de pro's, maar het was voordeliger om dit duo te kopen. Ze zijn groter dan mijn hoofd, maar goed, dan kom ik er ook wel even mee toe. Deze K-Pak-lijn is trouwens mijn favoriete lijn van Joico!


Na maanden ongeduld, kon ik ein-de-lijk terug naar de kapster! Oh, wat heb ik ze gemist! Het was een beetje vreemd en ik kwam thuis met maskerstrepen op mijn gezicht, maar het was het allemaal waard :-)


Ook nieuw in mijn beautyroutine: de gua sha! Ik kocht een rozenquartz exemplaar bij BLOS in Hasselt. Ik kreeg op deze post heel veel vragen over de gua sha, of het helpt en of ik er tevreden van ben, dus binnenkort giet ik het in een review, maar ik wilde eerst even oefenen en de handigheid erin vinden.


Tijdens mijn supermarktbezoek spotte ik deze koekjes van Lotus - ze leken mij nieuw en dus nam ik  uit nieuwsgierigheid een rolletje mee. Intussen zijn we er helemaal aan verslingerd, en we zijn niet de enigen, zo blijkt! Héél veel reacties van jullie, de ene al enthousiaster als de andere en jawel, ik ben intussen teruggekeerd om er nog meer in te slaan. Om maar te zeggen dat ze lekker zijn :D


Ah, een tegenvaller! Gezouten caramel en chocolade, ik had hoge verwachtingen... maar het stiekeme koffiesmaakje kon mij minder bekoren. Ik ben misschien een beetje vreemd, maar ik houd dus niet van koffiesmaak in koeken of ijs. Ik kreeg wel een tip dat deze KitKat er ook is met pindakaas en dat lijkt me dan weer erg lekker! Iets voor een volgende keer.Aangezien we dit jaar terug gaan voor een zomervakantie in eigen land, bestelden we een tuinsofa - een plek om te kunnen loungen, lezen, relaxen en mogelijks zelfs een dutje doen ;-) Intussen hebben we er al heel veel van kunnen genieten - het coronaweer is ons duidelijk goed gezind!


Dus gingen we nog maar eens barbecuen bij mijn ouders! De plantjes gedijen daar duidelijk beter dan bij mij, ik heb echt geen groene vingers. Het leuke rekje is trouwens van Aveve!


Ik droeg tijdens het mooie weer ook dit topstuk van de H&M - veel drama maar perfect voor deze zomerse temperaturen! Intussen kocht ik ook een nieuw paar Birkenstocks. Jullie vonden ze ook erg mooi, want ik kreeg er best veel vragen over. De twee dunne, gekruiste bandjes zijn net wat fijner dan de standaard modellen van Birkenstock en in de kleur Metallic Electric Copper zijn ze helemaal hip!


Ze zat er netjes naast, maar toen ik dichterbij kwam, keek ze precies toch wel alsof ik haar op iets betrapte, haha. Tsja, ze houdt overduidelijk van mooie handtassen :D


Lol, zelfkennis. Het klinkt als iets dat ik zelf ook zou kunnen zeggen, maar het zou mij zeker weten een uitgevoerde doodstraf opleveren.

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

6 opmerkingen

 1. hah die foto van Nemo, hopen dat het inderdaad niet zo hoeft te worden. Die jurk staat je trouwens echt fantastisch. Het chocolade gebak.. daar smelt ik van.. dat ziet er zo goed uit. En wauw wat een prachtige sushi zeg, zelfs bloemetjes zitten erbij! Je hebt weer onwijs veel toffe dingen gedeeld (en lekkere), en hoe je bij de kapper zat.. ingepakt en wel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, wie weet! Ik hoop dat we zo niet op een terrasje hoeven te zitten, maar je weet maar nooit.

   Verwijderen
 2. Veel leuke winkels bij Quartier Bleu? Ik ben al even niet meer in Hasselt geweest. Heel wat mooie veranderingen precies ;) Hoe kan je nu YT kijken en snijden ;) Ik moet zo al opletten dat ik niet in het topje van mijn duim snij zonder iets anders te doen :) En al dat lekkers is weer zo mooi gefotografeerd! Om water in je mond ervan te krijgen ;) De tuinsofa is mooi en welke kleur is het precies. Op foto lijkt het heel licht blauw? Je had een prachtig boeket bloemen gemaakt. Die van mij mag je ook doen ;) Met je Joico producten zal je wel eventjes toekomen. Ook mijn favoriet hier. Haha Tigra. Tja, wie wil nu niet in je handtas snuffelen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een paar winkels die uit het centrum zijn verhuisd, maar vb. de Fnac is nieuw en er is ook een winkel met haarproducten (shampoo, stijltangen enzo).
   Ik ben getraind met mijn YT :DD
   Nee, de kussens van de sofa zijn lichtgrijs, maar afhankelijk van het weer kunnen ze er wat koeler uitzien. Geen warme kleur, in elk geval. We hebben ze maar even kunnen gebruiken, nu is het net wat te nat en koud!

   Verwijderen
 3. Wat een leuke foto's, blij dat we toch al weer eens ergens naartoe kunnen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Amai, jaaa! Ik ben het alleen niet meer gewend, precies, ik ben op het einde van de dag supermoe, haha!

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig