8 juni 2020

New in beauty haul


Yes, nog eens een ouderwetse 'new in' beauty post! De afgelopen maanden heb ik voornamelijk thuis doorgebracht, maar dat heeft mijn beautyverslaving niet afgeremd - verre van, haha. Ik kan mij de komende tijd weer amuseren met al dit moois en dat geeft heel wat inspiratie voor nieuwe blogposts.

Mijn laatste shoplog dateert van april, en dat was een combinatie van fashion, beauty en een random categorie, maar vandaag ligt de focus volledig op beauty. Een overzichtje van wat ik de komende tijd zal testen!

We hebben inmiddels volop mogen proeven van heerlijk blotebenenweer, voor mij hét startschot richting de zelfbruiner. Elke zomer test ik enkele nieuwe exemplaren, en dat is ook in 2020 het geval. Vooral mijn benen ontbreekt het doorheen het jaar aan zon en aangezien ik vaak rokken en kleedjes draag, help ik moeder natuur graag een handje.

Wat Clarins betreft, is de cirkel rond: mijn eerste high-end zelfbruiner kocht ik 10 jaar geleden en dat is meteen ook een giga throwback naar een van mijn eerste reviews. Vergeef mij dus de mindere kwaliteit van foto's en tekst in die oude review - mijn blogstijl onderging intussen een hele evolutie. De Delicious Self Tanning Cream wordt trouwens nog steeds verkocht, als zit 'ie in een recenter jasje. Ik ga dit jaar echter voor de splinternieuwe Self Tanning Milky-Lotion: een twee-in-een voor lichaam en gezicht, met een romige melkstructuur die de huid 24 uur hydrateert.

Bij de producten van Garancia mag er altijd iets 'extra' zijn, een beetje magie in namen en texturen en dat geeft het merk een heel unieke invalshoek. De Fée-Moi Dorer is een hydraterende crackling body foam mét zelfbruiner. De mousse begint dus hoorbaar te 'kraken' en verdwijnt in de huid bij het uitsmeren. Ik had een heel geleidelijke zelfbruiner verwacht, maar was aangenaam verrast om te zien dat Fée-Moi Dorer toch een vrij duidelijk resultaat gaf.


Ik schreef heel recent nog een stukje over de keratosis pilaris op mijn bovenarmen, en scrub & rub is daar absoluut het devies. Een advies dat ik trouwens ook graag toepas op mijn gezicht, kwestie van de dode huidcellen effectief te verwijderen. Ook hier test ik een duo van Clarins: de Gentle Peeling voor het gezicht en de Exfoliating Body Scrub voor het lichaam. Ik categoriseer deze twee producten als peelings of gommages, omdat ze geen echt grove scrubdeeltjes bevatten. De volle, crèmige texturen werk je al wrijvend in, tot ze nagenoeg volledig verdwenen zijn. Zo 'gom' je de peeling weg, maar neem je ook de dode huidcellen mee. Zacht, maar effectief!

Eentje waar ik met mijn gemengde huid naar uitkijk: Garania Diobolique Glaçon! Dit is een superfrisse, transparante gel die zich lijkt om te vormen naar een watertje, maar dan eentje met een megahydraterende, plumpende kracht. Zo op het eerste zicht lijkt het mij ook een fijne primer voor onder make-up, maar dat zal de test moeten uitwijzen.

De Self Boost Of Protection Sunscreen is een splinternieuw product in het assortiment van dit Belgische skincaremerk en is een minerale zonnemelk voor gezicht en lichaam, met SPF 30 en een hydraterende component. Als de zon nu nog even wil terugkeren... Het pompje werkt alvast prima, dat heb ik meteen getest!


Aangezien ik niet zonder mascara kan, sta ik ook te popelen om deze twee exemplaren te testen. De Tom Ford Badass Mascara was een impulsaankoop - ik houd van een zeker vavavoom volume en drama aan de wimpers en deze Badass Mascara wist dat allemaal te beloven. Het is bovendien een waterproof formule, dus ideaal om alle zomerse temperaturen te weerstaan. Benieuwd of mijn wimpers er een badass look van krijgen!

De Talika Lipocils Mascara is eveneens waterproof, maar legt de focus op het extra verzorgende element: het bevat namelijk Talika's gekende wimperserum. Terwijl je de mascara draagt, krijgen de wimpers dus ook een bijzondere verzorging, zodat ze op termijn dikker, langer en donkerder worden. Na twee weken zou je al de eerste resultaten zien, wat een flinke oppepper zou zijn voor mijn frêle wimpers.


Een kijkje op wat mogelijks mijn zomerlook wordt! De bronzer is een limited edition van Clarins, de Bronzing Compact in de kleur Sunset Glow. De bronzer bestaat uit drie verschillende strips en is op dat vlak een beetje 'moduleerbaar'. Maar meestal ga ik voor een all over glow met een dikke bronzerkwast en dan krijg ik een mooie mix van de drie. Niet te warm, niet te koel, maar de juiste balans voor een zomer vol zon!

Ik was al eerder vol lof over de Clarins SOS Primer, waarvan de kleur 00 Universal Light een van hun bestsellers is. Deze nieuwe variant in 08 Rosy Gold Pearls belooft zo mogelijk nog meer moois. De glans is werkelijk prachtig en fungeert zowel als een hydraterende primer onder foundation als een liquid highlighter bovenop de jukbeenderen. Limited edition, dus voor deze mag je een spurtje trekken!

Strikt gezien was dit paletje van Tom Ford een winterproduct, maar ik kocht Soleil d'Hiver pas recent en heb er nog geen moment spijt van gehad. De gebakken poederformules werken zowel droog als nat en geven dan respectievelijk een zachte of intense glans af op de oogleden. De vier tinten werken onderling harmonieus samen en zie ik mezelf moeiteloos een zomer lang dragen.


Tot slot nog twee speciale nieuwigheden! Deze Clarins Twist to Glow is een twee-in-een poedertje in een vaste stickvorm die je gebruikt als blush maar ook werkt als oogschaduw. De vorm maakt het extra handig voor onderweg, want je twist het poeder naar boven wanneer je het wilt gebruiken. Het wordt dan mondjesmaat gemalen doorheen het metalen zeefje en blijft voor de rest netjes zitten waar het hoort, zonder te verspillen.

De Clarins Lip Twist Duo is een matte lippenstift in stiftvorm, met een glanzende balsem met goudglanzende deeltjes om de look af te werken. Die matte stift zorgt ervoor dat de lipstick een lange houdbaarheid heeft, maar door de balsem wordt het geheel wat glanzender en is er ook een verzorgend aspect.

Een beauty haul om u tegen te zeggen, ik weet alweer wat mij te doen staat :-) Laat mij zeker weten van welke producten je graag eerst een review leest, dan ga ik er mee aan de slag!

Disclaimer: dit artikel is een trotse samenwerking met de Bijenkorf. De blogpost is van mijn hand, bevat persoonlijke, zelf gekochte producten en werd inhoudelijk niet beïnvloed. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

14 opmerkingen

 1. Hoi Stamatia :)

  Mag ik vragen waar je het oogschaduw palletje van Tom Ford hebt gekocht?

  Prettige week verder. Daag :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, ik vergeet nog te vragen hoe het palletje heet? Heel veel plezier met je spulletjes <3

   Verwijderen
  2. Ik had er overheen gelezen. Het heet Soleil d'Hiver ;)

   Verwijderen
  3. Het was te koop in de Estée Lauder winkel in Maasmechelen Village! Eigenlijk hadden ze een héle goede stock van Tom Ford, máár... géén testers! En je mag de doosjes niet openen dus je moet zelf online zoeken naar de kleuren.

   Verwijderen
  4. Wow, ze hadden er zoveel mooie Tom Ford beauty spulletjes aan outlet prijzen en toch heb je je goed ingehouden,want ik heb begrepen dat je enkel het Soleil d'Hiver paletje kocht. Hoe komt het dat je niet meer spulletjes kocht? Je houdt zo van Tom Ford beauty <3 Misschien door het gebrek aan testers. Vervelend, hé. Zelf kocht ik al veel spulletjes in de Cosmetics Company Store in Maasmechelen Village. Maar dat komt omdat jij me hebt aangestoken, lol :D :P

   Lieve groeten ****

   Verwijderen
  5. Ja, ik heb mij toch goed gehouden, haha! Geen testers zien, was trouwens best vervelend. Ze hadden in mijn ogen toch wel testers kunnen zetten en die afdekken zodat mensen ze niet konden aanraken.

   Verwijderen
 2. Hmm die mascara met ingebouwd (?) wimperserum spreekt tot de verbeelding! We willen allemaal toch net dat tikkeltje extra voor onze wimpers he.
  Dat oogschaduw paletje is prachtig! Waar heb je die gevonden? 😇

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Awel ja, als dat iets kan doen voor mijn wimpers, wil ik dat zeker zien gebeuren, haha.
   Het oogschaduwpaletje kocht ik in de Estée Lauder outletwinkel in Maasmechelen Village! Ze hadden echt heel veel stock van Tom Ford, ook van de Soleil-collectie. Dus de moeite!

   Verwijderen
 3. Leuke productjes! Ik ben benieuwd naar de mascara van Talika. Ook de nieuwe producten van Clarins, daar wil ik zéker meer van weten. Heb je al een look gemaakt met de Soleil d'Hiver? Jammer dat je niet kon testen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb er al een look mee gemaakt, maar moet nog online komen :-) Ja, die testers heb ik dus echt gemist. Zat ik daar als een zot alles online te zoeken om een idee te hebben van de kleuren, haha.

   Verwijderen
 4. Is het oogpalet van Soleil d'Hiver (fel) glanzend?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is zowat dezelfde glans als Nude Dip! Dus glanzende finish, maar geen grove glitter.

   Verwijderen
 5. Heerlijke spulletjes, benieuwd naar die make-upjes van Clarins.

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig