27 oktober 2020

Clarins Milky Boost

Clarins Milky Boost

Pfoe, het is al even geleden dat ik deze Clarins Milky Boost voor het eerst in een vlog gebruikte. Maar de review hadden jullie nog tegoed, dus voilà!

Voor Clarins is deze Milky Boost een lait bonne minne, een healthy glow milk of nog een foundationmelk. Dat verklapt al een beetje dat we het hier niet hebben over een full coverage, stevige foundation, maar eerder over een lichte, egaliserende emulsie die ik waarschijnlijk nog het beste kan vergelijken met een BB cream. 

Clarins Milky Boost

Clarins Milky Boost

De Milky Boost heeft zijn naam niet gestolen: de lopende textuur lijkt warempel op een romige melk, ongeacht welke kleur je koopt. Het is pas bij contact met de huid dat de formule van kleur verandert, want dan geven de ingekapselde micropareltjes de pigmenten en dus hun ware aard vrij. Het kleurengamma is niet geheel inclusief: er zijn slechts vijf kleuren beschikbaar, maar door de formule en de lichte dekking kan je onderling switchen en zit een beetje rek op de kleuren. Ik koos zelf voor 02 Milky Nude, een kleur die heel goed matcht met mijn teint. 

Met Milky Boost belooft Clarins een egale, stralende, frisse teint, die de vermoeidheid laat vervagen en je huid er gladder laat uitzien. Die intentie is wel duidelijk door de gemakkelijke verpakking, de fijne formule, de frisheid die je voelt en het fruitige parfum (met kiwi-extract en perzikmelk) dat je ruikt van het moment dat je deze op de huid aanbrengt. De dekking is echter vrij licht en werkt waarschijnlijk het beste voor wie van zichzelf al een mooie huid heeft, maar een kleine pick me up nodig heeft. Je kan de dekking nog een klein beetje opbouwen en met wat poeder, bronzer en blush krijg ik zeker wel een mooie resultaat, maar het vergt wel enige inspanning. Het zit niet helemaal perfect, noch geplamuurd en dat kan een pro of een con zijn, afhankelijk van wat je zoekt in een foundation. 

Verpakkingsgewijs is de Milky Boost erg schattig en clean: een witte knijpflacon (volledig recycleerbaar!) met kleine schenktuit die perfect is afgestemd op de lichte, lopende formule. Een design zonder al te veel franjes dat mogelijks eerder gericht naar het doelpubliek, een jonge generatie met een huid die weinig dekking behoeft en die van de touch and go zijn - want de Milky Boost laat zich prima aanbrengen met de vingers, net als een crème, dus je hebt niet per se een kwast nodig. Een beautyblender lijkt me helemaal overbodig, want zo'n spons slorpt de vloeibare formule helemaal op. Je krijgt hier beduidend méér inhoud dat met een standaard foundation - 50 ml in plaats van de klassieke 30 ml - maar dat heb je wel nodig als je elke keer meerdere laagjes gaat leggen.

Clarins Milky Boost

Clarins Milky Boost

Ik kan de innovatieve formule zeker wel appreciëren en het frisse, lichte gevoel van de Milky Boost maakt het een plezier om te gebruiken. Ik mis echter wel een egalere, homogene dekking: door z'n carefree formule lijkt het alsof ik her en der (in het bijzonder rond de neusvleugels en de kin) een beetje slordig ben geweest in de applicatie van mijn full face make-up, terwijl ik denk dat de Milky Boost gewoonweg beter past bij de liefhebber van een 'no makeup makeup look'.

Clarins Milky Boost - 50 ml voor € 38,00 (€ 34,20 met het ledenvoordeel op de Clarins webshop)

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

2 opmerkingen

  1. Ik kende deze nog niet. Voor een no make-up make-up look vind ik het een heel mooi resultaat. Je krijgt ook best veel voor dat prijsje. Mooie look! Ook je foto's zijn weer prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, ze zijn best genereus, het is ook wel een hele liquide formule! Merci!

      Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig