31 oktober 2020

Lancôme Cils Booster Lash Revitalizing Serum

Lancôme Cils Booster Lash Revitalizing Serum

Ik houd erg van mascara en hoe het een make-uplook kan afwerken en als geheel afronden. Het is ook de ideale manier voor een beetje extra impact en vavavoom effect - ik wil namelijk graag wat drama, maar dan zonder het gedoe van valse wimpers. Máár... dan heb je natuurlijk wel een stel goede wimpers van doen. Die van mij zijn van zichzelf erg frêle en fijn, dus zoek ik 'fake it 'till you make it'-gewijs al jaren mijn heil in de volumineuze mascara's. En dat helpt, want met enkele laagjes mascara kan ik mijn wimpers transformeren naar hun beste versie.

Het mag echter altijd een beetje meer zijn... en dus ging ik de test aan met het nieuwe Lancôme Cils Booster Lash Revitalizing Serum. Niet te verwarren met hun Cils Booster XL in de witte tube, die een echte mascaraprimer met microvezels is. 

Persoonlijk kies ik eerder voor een wimperserum dan voor bijvoorbeeld lash extensions - ongetwijfeld zou ik daarmee een instant en impactvol resultaat krijgen, maar volgens mij is dergelijke behandeling na verloop van tijd nefast zou zijn voor mijn nu al frêle wimpers. Het Cils Booster Revitalizing Serum daarentegen is een herstelkuur die vanuit jouw eigen wimpers vertrekt.

Lancôme haalt de mosterd bij de keratinewetenschap: onze haren, en dus ook onze wimpers, zijn opgebouwd uit keratine, dat voornamelijk uit aminozuren bestaat. Vanzelfsprekend is het dan de kunst om de juiste aminozuren te selecteren en in een formule te gieten. Het Cils Booster Revitalizing Serum bevat vier soorten aminozuren - arginine, glutaminezuur, proline en serine - die van nature uit ook in onze eigen wimpers zitten. De formule werd dan nog extra revitaliserend en voedend gemaakt door de toevoeging van madecassoside, hyaluronzuur, en stamcellen uit rozen.

Lancôme Cils Booster Lash Revitalizing Serum

Lancôme Cils Booster Lash Revitalizing Serum

Een hele boterham, waar best veel research in kroop en dat vertaalt zich visueel ook in de verpakking: die lijkt namelijk een beetje op een proefbuisje uit het labo, haha. Weliswaar een erg fancy schmancy gouden proefbuisje - het oog wil ook wat, toch? Nadeel daarvan is dat je het serum niet rechtop kan plaatsen: hij ligt nu plat in mijn skincarekastje, verstopt achter de oogcrèmes, om te vermijden dat hij wegrolt. 

De applicator is een erg fijn kwastje: het heeft wat weg van een eyelinerkwastje en laat dat nu net de manier van aanbrengen zijn, namelijk als een soort van eyeliner aan de basis van de wimpers, die meteen ook de wimpers in de formule coat. Binnen twee minuutjes is het serum opgedroogd en kan je in principe make-up dragen. Lancôme belooft resultaat na vier weken, mits je het serum twee keer per dag gebruikt. Zelf ben ik vrij snel overgeschakeld naar een keer per dag, enkel 's avonds. Niet omwille van irritatie aan de ogen (want daar is de formule dus speciaal op gestest!), maar omdat dat voor mij persoonlijk het fijnste gebruik was. Het serum droogt namelijk op, maar laat een soort van laagje achter en dat matcht toch niet altijd met mijn make-up. 

Inmiddels ben ik iets meer dan vier weken ver, en begin ik toch enig resultaat te zien - en vooral te voelen! Als ik nu mijn wimpers aanraak, lijken ze steviger en meer te bouncen. De wimperlijn lijkt ook iets meer gevuld dan voorheen én de puntjes van mijn wimpers zijn ietsje verlengd. Het verschil is visueel subtiel en moeilijk te fotograferen - het is pas zichtbaar wanneer ik met mijn gezicht vlak voor de spiegel sta, máár het is een begin! Waarschijnlijk zou het resultaat beter zijn als ik mij strikt aan de gebruiksaanwijzing zou houden, maar ach... langzaam gaat ook, toch?

Lancôme Cils Booster Lash Revitalizing Serum - 4 ml voor € 49,00

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig