17 augustus 2020

Getest: zonnebescherming 2020

Zonnebescherming 2020

Als er één geschikt moment was om nieuwe zonneproducten te testen, was het mijn - helaas afgelopen, boehoe! - vakantie wel! Hittegolf alom en dus dook ik mijn beautykast is om de zonnenewbies te testen.

Er zijn tal van zonneproducten beschikbaar, de ene al specifieker dan de andere, maar mijn test beperkt zich grofweg tot drie categorieën: gezicht, lichaam en aftersun. Voor het gezicht gebruik ik liefst een aangepaste zonnebescherming, omdat de texturen daar wat fijner en minder vettig zijn en vaker geschikt om onder make-up te dragen. Ik ben namelijk geen zonneklopper die uren aan een stuk op het strand ligt - daar zou ik geen make-up dragen. Mijn vakanties zijn meestal wat actiever, in de stad of op wandel, en dan speel ik toch nog graag met mijn make-up, zonder op de zonnebescherming te willen inboeten.

Zonnebescherming 2020

Ik koos voor de Clarins Mineral Sun Care Fluid met SPF 30 in een handig meeneemformaatje. Deze minerale zonnebescherming bevat antioxidanten, is water- en zweetresistent en werd specifiek ontwikkeld voor het gezicht en bij uitbreiding, gevoelige zones als oren, nek en schouders. De textuur is een melkachtige fluide en dus moet je deze goed schudden voor gebruik, om dan goed in te smeren. De Mineral Sun Care Fluid bevat een zogenaamd SunFilterComplex (een combinatie van zonnefilters voor UVA en UVB-bescherming) en een bijpassend SunPlantComplex (een blend van zes plantenextracten die bovenop de zonnebescherming ook de huid beschermen en hydrateren). Die hydraterende (gelukkig geen vettige) component is zeker te merken, maar hij laat bij mij na het insmeren wel een licht witte waas na, dus ik gebruik deze graag onder make-up: met een laagje foundation is er niets meer van te zien!

De Garnier Sensitive Expert+ Face Super UV Fluid met SPF 50 heeft een gelijkaardige fluide textuur, maar is lichter en lopender en verdwijnt daardoor sneller in de huid. Ook deze moet je goed schudden voor gebruik. De fijne formule werkt opnieuw erg fijn op het gezicht en werd verrijkt met hyaluronzuur voor een extra verzorging. Met de hoge beschermingsfactor is het zeker geschikt voor mensen met een lichte en/of gevoelige huid en doet 'ie het ook erg goed onder make-up.

Zonnebescherming 2020

De Clarins Invisible Sun Care Stick met SPF 50 is een 'specialleke'. Geen melk of spray, maar een solide jelly stick die niet kan lekken in de handtas en zeker onderweg zijn waarde bewijst. De stick werkt met dezelfde verzorgende ingrediënten als de Mineral Sun Care Fluid en is evenzeer water- en zweetresistent. Met een simpele twist onderaan de verpakking breng je de stick omhoog en omlaag en kan je hem rechtstreeks aanbrengen op de huid, zonder verder uitsmeren. Hij wordt onmiddellijk transparant op de huid en laat géén sporen na, dus het is de ideale touch-up voor on the go.

Zonnebescherming 2020

Voor mijn lichaam werd ik vorig jaar helemaal fan van het type watertjes als zonnebescherming. Mijn huid is namelijk geen fan van dikke zonnecrèmes - die blijven naar mijn gevoel 'op' mijn huid liggen, vettig en plakkerig aanvoelen en geven af op kledij en meubilair. Deze innovatie was daarom méér dan welkom!

Dit jaar testte ik daarom de Clarins Sun Care Water Mist met SPF 50. Het is op foto niet zo duidelijk, maar dit is een biphase water, dat je goed moet schudden voor gebruik en dan een beetje troebel wordt. Het is dus geen 'pure' watertextuur, maar bevat ook een oliecomponent. Die oliecomponent geeft een voelbaar verzorgend effect, is van het type dry-touch en is zeer waterbestendig. De Water Mist is een no-nonsense spray and go, die je wel kort moet insmeren, maar die op zich goed werkt voor de actieve of minder actieve zonneklopper.

Zonnebescherming 2020

De Garnier Clear Protect Refresh met SPF 30 is ook zo'n watertje in sprayvorm. Deze heeft geen oliecomponent en voelt daarom iets lichter. Deze vond ik superfijn voor onze tripjes in de stad omdat 'ie heel snel droogt en dus makkelijk te hanteren is met kledij of een handtas. Budgetgewijs is het ook een topper!

De meeste klassieke formule testte ik bij Self, met de Boost of Protection Sunscreen met SPF 30. Self gaat voor een volledig veganistisch product dat waterresistent en pH-neutraal is en dat werd ontwikkeld voor de gevoelige huid. Deze melk werkt zowel voor gezicht als lichaam en is dus een handige twee-in-een, maar voelt als zonnemelk in een pompverpakking misschien wat minder innovatief aan. Niettemin is het wel een aangename, goed uitsmerende formule die werd verrijkt met was, oliën en boters die de huid versterken en voeden. Zeker zo'n voordeel: hoewel de Boost of Protection Sunscreen zink bevat, laat het geen witte waas achter op de huid.

Zonnebescherming 2020

Zonnebescherming 2020

Ik ben sowieso een avonddoucher, maar in de zomer voel ik dat eens zo hard. 's Avonds wil ik de zonnecrème van mijn lijf, om geheel fris en proper mijn bed in te rollen. Een goede aftersun doet dan wonderen. Deze Garnier Ambre Solaire Aftersun met aloë vera werd hier vorig jaar al gesmaakt, maar wordt dit jaar ook verkocht in een travelsize. Zeker zo handig voor op reis - ooit, als we weer mogen... - maar ook fijn om het product grondig te testen, zonder je vast te leggen aan de fullsize. De fijne gelcrème smeert onmiddellijk uit en geeft de huid daarmee heel erg veel comfort.

Zeker zo fijn is de Clarins After Sun SOS Sunburn Soother Mask, een héérlijke gel die je rijkelijk mag aanbrengen op gezicht en lichaam en voor onmiddellijk voelbare verfrissing zorgt. Zonnebloemextract, aloë vera en karité-olie geven deze gel een superfijne werking én geur! Je kan het masker gebruiken als een klassieke aftersun, maar ook meer intensief als masker en het dan meermaals per dag aanbrengen.

Wat mij betreft, mag het zonnige en warme weer gerust nog even aanhouden. De hoge +30°-temperaturen zijn soms even too much, maar wat heb ik genoten van deze zomer!

Clarins Mineral Sun Care Fluid SPF 30 - 30 ml voor € 27,50 (€ 24,75 met het ledenvoordeel op de Clarins-webshop)
Garnier Sensitive Expert+ Face Super UV Fluid SPF 50 - 40 ml voor € 14,99
Clarins Invisible Sun Care Stick - 17 g voor € 27,50 (€ 24,75 met het ledenvoordeel op de Clarins-webshop)
Clarins Sun Care Water Mist SPF 50 - 150 ml voor € 31,00 (€ 27,90 met het ledenvoordeel op de Clarins-webshop)
Garnier Clear Protect Refresh SPF 30 - 200 ml voor € 16,49
Self Boost of Protection Sunscreen SPF 30 - 150 ml voor € 38,00
Clarins After Sun SOS Sunburn Soother Mask - 100 ml voor € 31,00 (€ 27,90 met het ledenvoordeel op de Clarins-webshop)

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig