25 oktober 2020

Lancôme Idôle l'Intense eau de parfum

Lancôme Idôle L'Intense

Met Lancôme Idôle waaide er vorig jaar een nieuwe wind door het Franse parfumhuis - niet zozeer op vlak van de inspiratie, want Lancôme is altijd al geïnspireerd door vrouwen, maar eerder op vlak van de generatie die hiermee werd aangesproken. Idôle is in mijn ogen de geur voor de jonge, moderne vrouw, een nieuwe generatie Lancôme-vrouwen die apart en ook samen hun eigen weg gaan, met als gezicht actrice Zendaya. Het motto: "Together we can, together we will: I can, we will."

In het bijzonder de flacon breekt visueel met de klassieke 'normen' - Lancôme Idôle zit in een erg slanke, platte flacon die doet denken aan een smartphone. Met z'n 15 mm dikte is het de dunste parfumflacon ter wereld! Niet evident om deze rechtop te laten staan, dus ligt 'ie bij mij plat op zijn kant. Het is alleszins een mooie en vooral unieke toevoeging aan mijn collectie!

Een jaar verder keert Idôle terug in een intense versie: Lancôme Idôle l'Intense eau de parfum!

Lancôme Idôle L'Intense

Lancôme Idôle L'Intense

De originele Idôle vangt fris en clean aan maar ontwikkelt zich nadien naar een meer bloemige geur. De nieuwe Lancôme Idôle l'Intense is in vergelijking een wat krachtigere, meer gesofisticeerde chypre-bloemige geur en een meer gelaagde, verzadigde versie van de originele Idôle.

De aanzet is een frisgroene bloemengeur met roos absolute en essence van frissen rozenblaadjes. De frisheid wordt daar al een beetje verzacht en omkaderd door de bloemigheid. In het hart komt dan een fruitig-fluwelige textuur naar voren met jasmijn en fruitaccenten. De basis bevat houtachtige geurnoten (ceder en sandelhout), patchoeli en een zachter amberachtig accent van een bourbon-vanille infusie. Op mijn huid komt hierdoor een zekere poederigheid naar voren, iets dat ik niet had bij de originele Idôle.

Qua houdbaarheid is deze eau de parfum zeker niet van de minste en de poederige ontwikkeling hecht erg goed aan mijn huid, iets dat ik zelf nog kan waarnemen naar het einde van de dag toe. Ik vind Idôle l'Intense voldoende verschillen van de originele Idôle, maar wie de cleane noten daar kon appreciëren, zal die gelukkig ook nog wel herkennen bij Idôle l'Intense.

Idôle L'Intense eau de parfum - 25 / 50 / 100 ml voor € 66,00 / € 104,50 / € 121,00

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

6 opmerkingen

 1. Wat een supermooie flacon! Benieuwd naar de geur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, hij is erg mooi, zeer strak en helemaal anders dan anders.

   Verwijderen
 2. Deze ligt ook in mijn kast voor het volgend lente/zomer seizoen. De flacon is erg mooi en ruikt ook heerlijk. Hopelijk ligt hij goed in de hand, want ik kan soms een kluns zijn :-D Binnenkort weer tijd voor de pakketjes :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, het is een beetje zoals een smartphone, groot en plat :-) Dus je moet wel een beetje opletten, vind het jammer dat ik hem niet recht kan zetten.

   Verwijderen
  2. Je moest eens weten hoeveel keer die tegen de grond gaat :-) Ik had eerlijk gezegd ook liever een flacon willen zien die je recht kon zetten. Maar eh, het is eens iets anders.

   Verwijderen
  3. Hahaha, ik kan het mij voorstellen, ik ben ook zo! :-)

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig