23 oktober 2020

Clarins Gentle Peeling & Exfoliating Body Scrub

Clarins Gentle Peeling

De wekelijkse me-time is hier in huis heilig! Het doet altijd deugd: mijn huid wordt er happy van en mijn geest kan even ontspannen - zeker zo belangrijk in deze tijden. 

Mijn lichaam probeer ik een à twee keer per week extra te scrubben, bovenop de 'normale' douchehandelingen. Dat helpt enorm met het onder controle houden van de keratosis pilaris, die huidskleurige bolletjes op de achterkant van mijn armen en benen. Ik schreef er in deze blogpost al uitgebreid over, dus als je daar meer over wilt lezen, klik dan even door. 

Voor mij mag een scrub best effectief zijn, zodat ik duchtig kan masseren en door de goede doorbloeding onmiddellijk het effect voel, naast het feit dat ik op langere termijn ook het resultaat zie. Naast de klassieke zout- en suikerscrubs, gebruik ik op dit moment de Clarins Exfoliating Body Scrub For Smooth Skin. De naam zegt het zelf: dit is een product dat ervoor zorgt dat de huid er weer tiptop uitziet. De formule is een luchtige crème met kleine bolletjes, die verdwijnen naarmate je de crème langer inwerkt. Er is dus wel wat werk aan, máár het is het het meer dan waard. De crème bevat natuurlijke bamboepoeders die de dode huidcellen verwijderen en de huidtextuur verbeteren, maar evenzeer mimosa en karité voor gehydrateerde huid in balans die een boost krijgt.

Clarins Gentle Peeling

Clarins Gentle Peeling

De Clarins Gentle Peeling is een beetje hetzelfde principe, maar dan voor het gezicht. Deze peeling is superzacht en bevat géén microkorrels. Het lijkt wel een groenig kleimasker, maar deze droogt dus niet op: je verwarmt de crème in de handen, brengt het aan over je gezicht en wacht dan even af. Nadien begint het intensieve gedeelte, want dan werk je de peeling in (en ook weg) door luchtige strijkbewegingen te maken van binnen naar buiten. Het zorgt ervoor dat de peeling van je gezicht wordt gewreven en tegelijk de dode huidcellen worden meegenomen. Visueel ziet er een beetje uit alsof je met een gom over je gezicht gaat en je die gomresten van je huid haalt - dit zorgt opnieuw voor een intense massage en goede doorbloeding van de huid. 

Ik heb de twee even samen op de foto gezet (Gentle Peeling voor het gezicht links, Exfoliating Body Scrub rechts), zodat je kan zien hoe de texturen veranderen naarmate je ze langer inwerkt. De Gentle Peeling voelt na een tijdje stroever en stroever aan en verandert dan naar de "gomrestjes" die je van je gezicht kan wrijven, de Exfoliating Body Scrub verdwijnt langzaamaan in de huid en kan je nadien afspoelen. Het loont dus wel om enkele minuutjes tijd te investeren, want beide producten geven een instant en langere termijnresultaat zonder al te veel schurende elementen - iets dat gevoelige huidjes zeker wel zullen appreciëren! 

Clarins Exfoliating Body Scrub For Smooth Skin - 200 ml voor € 42,50 (€ 38,25 met het ledenvoordeel op de Clarins webshop)
Clarins Gentle Peeling Smooth Away Cream - 50 ml voor € 35,75 (€ 32,18 met het ledenvoordeel op de Clarins webshop)

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

2 opmerkingen

  1. De bodyscrub heb ik nog nooit gekocht, maar de gentle peeling voor het gezicht daarentegen al meermaals. Ik vind die erg goed werken voor die prijs. Ik ben fan!

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig