6 december 2020

InstaLoves: november 2020

Het is zover, we zitten in de eindmeet van 2020! Een jaar dat beloftevol begon, maar dan vooral tegen heel wat schenen schopte. Normaal is december 'mijn' maand, en sluit ik het jaar af met mijn verjaardag, al zal het dit jaar een beetje anders verlopen.


Met onze nieuwe lockdown gingen we - net als de rest van Limburg - in het weekend op wandel! Connecterra is en blijkt een grote aanrader en op dit moment is het gratis toegankelijk. Je moet er wel iets voor over hebben, maar eenmaal op het uitkijkpunt, kan je genieten van al het moois! En dan zette ik mijn wandelmaatjes aan het werk - all for the 'Gram! :D

Korter bij huis is er het Kapermolenpark, dat in het voorjaar werd aangelegd en nu al iets meer begroeid is. Ik kijk er wel naar uit om hier op een zonnige lentedag door te wandelen en dan kan je meteen verder naar de Japanse Tuin.

Ik weet dat er regels zijn omtrent het opzetten van de kerstboom en kerstversiering, maar in deze uitzonderlijke tijden hoeven we ons daar nu eens niets van aan te trekken. Die van ons is bovendien érg snel opgezet, haha! We ruilden ons groot exemplaar enkele jaren geleden in voor dit glazen miniboompje, dat ik heel gemakkelijk kan verplaatsen. Dit jaar staat hij op de keukentafel!

In Hasselt gingen ze wel voor een echte kerstboom, in het midden van de Grote Markt. Een mooi exemplaar, waar je nu leuke foto's van kan trekken. Hopelijk brengen de lichtjes wat kerstsfeer!

In november had ik een weekje verlof, Tigra gaf het goede voorbeeld! 


Om het verlof goed in te zetten, bestelde ik een weekendbrunch bij Brunch à Lotte, via Instagram. Zó lekker! Veel te veel, uiteraard, dus aten we enkele uren later gewoon nog eens brunch, haha.

De lockdownavonden werden langer en dus proberen we heel wat series en films op Netflix uit. Het nieuwe seizoen van The Crown werd hier in snelvaart uitgekeken en nu is het weer wachten op seizoen vijf. Ik ben trouwens benieuwd of de Britse koninklijke familie zélf ook naar The Crown kijken? Ze zeggen van niet, maar in hun plaats zou ik mijn nieuwsgierigheid niet kunnen bedwingen, hèhè.

Natuurlijk zijn er heel wat kerstfilms maar dit jaar ook een miniserie in kerstsfeer, Dash & Lily. Niet de typische kerstromance van de drukke zakenvrouw die afzakt naar haar hometown, maar oldschool daten tussen twee jonge mensen - de ene een kerstliefhebber, de andere een kersthater - met een notitieboek dat heen en weer gaat.

Geen après-ski, maar après-persconferentie hier. Samen met vele andere burgers was ik toch wel teleurgesteld om te vernemen dat ons eindejaar in mineur zal eindigen. Het lijkt zo wel the neverending story, waarbij om inspanningen worden gevraagd, de brave seutekes (lees: ik) zich aan de regels houden, om dan die inspanningen niet beloond te zien. Even volhouden in het voorjaar? Check. Niet op reis in de zomer? Check. Geen volk in uw huis uitnodigen? Check. Volhouden in de hoop Kerstmis te kunnen vieren? Check, maar pech. En dan moet de derde golf (want een pandemie gaat blijkbaar altijd gepaard met drie golven) nog komen. Sorry mannekes, ik ben het even beu.

Het goede nieuws is: ik eet hier vers ijs van het Keysel Creymke, want die hebben sinds kort een webshop en leveren aan huis. Het zal jullie niet verbazen dat ik onmiddellijk een bestelling plaatste van mijn winnende combo: aardbeien en Keysel Krokant. Aanrader!

Als uw vrienden het ook beu zijn en weten dat ze u kunnen plezier met goede humor, krijg je een kaartje in de bus!

Het gevaar van thuiswerken: de ganse week in uw pyjama blijven rondlopen. Ik wéét het, het is echt wel beter om je aan te kleden in het normale ritme, maar soms zit die pyjama toch echt wat té comfortabel. Gelukkig krijgen we nu geen bezoek :D

Dus zijn random uitstapjes als het containerpark of de wekelijkse boodschappen hét moment om mij even op te kleden en make-up te dragen! Ik kreeg verschillende berichtjes binnen op Instagram en ik ben duidelijk niet alleen! Ik moest er toch even om lachen - misschien kunnen we over enkele weken boodschappen doen in onze eindejaarstenue en elkaar zo een gelukkig kerstfeest wensen :D

Ik ging in november de Ottolenghi-toer op met zijn boek Simpel. Dit gerecht met aubergines, tomaten en pasta viel in de smaak - en dan gooide ik er naar eigen gelieven nog een hoop pecorino over, haha!


Ik heb het al vaker in vlogs vermeld, maar we zijn al even op zoek naar een nieuwe salontafel. Correctie: we hebben die nieuwe salontafel al even gevonden, we weten dus wat we willen, maar hadden hem tot nu toe niet besteld. Daar kwam in november verandering in en samen met een extra knus leeshoekje hopen we zo onze woonkamer helemaal af te maken! Om onze bestelling te vervolledigen, moesten we wel nog even de (stof)stalen in het echt goedkeuren, dus zakten we af naar Antwerpen. De online foto's van stalen zijn qua kleur namelijk niet altijd even accuraat én ik vond het wel belangrijk om de textuur van de materialen ook even letterlijk aan den lijve te ondervinden. Over een dikke twee maanden mogen we (hopelijk!) de levering verwachten!

Foodgewijs zijn we nog altijd afhankelijk van takeaway, dus kozen we voor Five Guys en aten we buiten op een bankje. Op de terugweg naar de auto kon er nog een bosje roosjes af én kochten we ook deze superlekkere pastels de nata op de markt!


Bankjes en takeaway, het is een weerkerend gegeven in deze InstaLoves, haha! Een cappuccino van Coffee Café gaat er altijd in en om de hoek, aan de bibliotheek, was er nog een bankje vrij. Gelukkig scheen de zon!

Onze eerste uitstap naar Stonemanor was meteen een succes - als in: we liepen er buiten met een zak vol goodies, oeps. De Waitrose scones zijn absoluut goedgekeurd en ik plan een tweede bezoekje in de kerstvakantie voor een at home high tea.


De zure jelly beans waren echter niet zó zuur dus dat was een beetje een bummer. De Caramel Nibbles vielen beter in de smaak en mogen ook nog wel eens mee naar huis komen!


DIY tijd! Het spiegelproject hing al even in de lucht: de grote spiegel in onze dressing had een zwart frame en dat was niet helemaal naar mijn goesting. Dus kreeg ik het in mijn kop om hem een upgrade te geven naar champagnegoud.


De verfwinkel in onze buurt wist precies wat ik nodig had, dus gingen we aan de slag. Tigra vertrouwde het niet helemaal, hèhè. Twee dagen en twee lagen goudverf later, heb ik een prachtig gouden exemplaar in huis!

Beauty events zijn tegenwoordig ook digitaal - ik test op dit moment enkele reinigers van Clarins, samen met enkele van hun nieuwe make-upjes. Reviews volgen uiteraard snel!

Ik plaatste ook een bestelling bij Ici Paris XL, met een fijne -21% actie. Ik mis mijn Viktor & Rolf Flowerbomb Extreme nog steeds, dus nam ik genoegen met the next best thing, de 'normale' Flowerbomb in een eau de parfum. Ik ben supercontent van mijn Sephora eyelinerpennetje, maar kon het niet laten om deze van Queen Tarzi te bestellen. Qua verpakking alvast een dikke tien!

Soms zijn memes op mijn lijf geschreven, haha. Ik heb van nature uit een stevige tred, wat door veel mensen als 'snel' wordt omschreven. Ik kan er niets aan doen, voor mij is het normaal! Maar dat betekent dat ik wel eens achter een meute hang :D

Mijn Kruidvat Black Friday haul! Ik ging voor 'nuttige' dingen als vaatwastabletten, vitamines en een jaarvoorraad kattensnoepjes voor Tigra. Niet heel spannend, maar wel bruikbaar.


Verse bloemen in huis, I love it! En Tigra loves it too, blijkbaar. Ze was niet in het minst onder de indruk van mijn strenge 'nee', en at achter mijn rug lekker verder. Zucht.

Al is ze niet altijd zo stoer, hoor. Van zodra de ramenwasser in de buurt komt, verstopt zij zich achter het strijkijzer in de berging. En ze blijft daar zitten tot hij effectief weg is, haha!

Ik eindig deze InstaLoves met een powerpost! Het zijn niet onze verkiezingen, maar we kunnen niet ontkennen dat de Amerikaanse verkiezingsuitslag wereldwijd invloed heeft en daarom ook overal werd gevolgd. Drie keer hoera voor het feit dat er ein-de-lijk eens een vrouw een van de hoogste posten krijgt, het werd tijd! Dat heeft 2020 dan toch goed gedaan.

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

8 opmerkingen

 1. Wauw....
  De spiegel is zo mooi geworden...
  Wat een leuk uitje in het zuiden....
  Fijn dat jullie het verlof goed begonnen met een brunch...

  Xoxo
  Prachtige foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, zelf ook erg content met het resultaat van de spiegel!

   Verwijderen
 2. Zoveel leuke foto's alweer!! Deze zomer ook eens naar Connecterra geweest, vond het er echt heel mooi! Lijkt me geweldig om ook deze tijd van het jaar eens te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci, Petra! Ja, het was daar nu natuurlijk een herfstig uitzicht, jammer genoeg wel een grijze dag.

   Verwijderen
 3. Alvast veel leuke en mooie foto's! Ook die brunch zag er geweldig uit. Ik vind het niet erg om ieder jaar een kerstboom te zetten. Is gezelliger! De kattensnoepjes hebben die toch zo een lange houdbaarheid? Tigra kan blijkbaar ook een beetje stout zijn :) Erg jammer dat de Flowerbomb extreme niet meer te verkrijgen is. Geen voorraadje meer liggen? Ik ben corona ook echt beu. Ik houd me ook aan de regels in de hoop om terug vlug een normaler leven te kunnen leven. Ik ben benieuwd wanneer we terug naar de kapper mogen. Ik heb er nood aan om nog eens onder handen genomen te worden ;) 2020 is alvast het vreemdste jaar en hopelijk wordt 2021 een beter jaar in veel opzichten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, die snoepjes gaan wel lang mee, dus ze zullen wel op geraken :D
   Haha, ze is vooral een snoeperd, echt stout is ze gelukkig niet.
   Nee, ik heb toen nog ergens twee flesjes op de kop kunnen tikken maar daar ben ik nu wel door.
   Normaal zou ik nu ergens terug naar de kapper gaan, helaas zal het nog niet voor direct zijn... misschien moet ik mij maar op de wachtlijst laten zetten, haha!

   Verwijderen
 4. ohhhh super leuk overzicht, looking good! Tof met die spiegelwand...en die spiegel is ook onwijs mooi geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ook heel blij met het resultaat van de spiegel!

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig