12 januari 2021

Algenist Alive Prebiotic Balancing Mask

Algenist Alive Prebiotic Balancing Mask

Dit Algenist Alive Prebiotic Balancing Mask is opnieuw een fullsize ontdekking uit mijn Cult Beauty adventskalender! Pre- en probiotica zijn via supplementen en melkdrankjes al langer ingeburgerd, maar zijn tegenwoordig ook alom aanwezig in skincare. Zo vernieuwde Lancôme vorig jaar al hun Génifique serum met een uniek complex van prebiotica- en probioticafracties, die de huid voorzien van essentiële suikers, aminozuren en lipiden, die op hun beurt het microbioom helpen in balans te zijn en blijven. Het microbioom - in het kort: een Yakult voor de huid - is een uniek en levend ecosysteem dat bestaat uit micro-organismen die deel uitmaken van ons huidoppervlak. Een microbioom dat in balans is, helpt de huid zich beter te verdedigen en herstellen.

Dat is in essentie ook het concept achter het Algenist Alive Prebiotic Balancing Mask: pre- en probiotica worden hier gecombineerd met de werking van een kleimasker, met als doel de huid te zuiveren, in evenwicht te brengen en te hydrateren. De kleisoorten zuigen de onzuiverheden naar het huidoppervlak, de pre- en probiotica herbalanceren en revitaliseren het microbioom en hun merkeigen Alguronic Acid (afkomstig van algen) geeft de huid een hydratatieboost.

Algenist Alive Prebiotic Balancing Mask

Algenist Alive Prebiotic Balancing Mask

Textuurgewijs ziet en voelt het Prebiotic Balancing Mask aan als een muntgroene mousse - kleine tip: je hebt er minder van nodig dan je denkt! Ik ging zelf iets te enthousiast aan de slag en besefte al snel dat ik het met de helft minder had kunnen doen. Van zodra je het begint aan te brengen en inmasseren, transformeert het verrassend genoeg naar een roze kleur - zo weet je wanneer het 'klaar' is om te laten inwerken. Terwijl voelt het masker een beetje warm aan, vijf minuten later mag je het afspoelen. 

In tegenstelling tot een standaard kleimasker, hardt het Prebiotic Balancing Mask niet volledig uit: het wordt wel droger, maar blijft een beetje sticky. Dat zal zeker wel met de hydraterende en balancerende ingrediënten én met de korte inwerktijd te maken hebben en daarom denk ik dat het ook geschikt is voor de meer normale of droge huid. Op mijn gemengde huid levert het masker een subtiel instant en verfijnend detoxeffect op, waarbij mijn huid glad aanvoelt. Geen dramatisch resultaat, maar voldoende om een voor- en na-effect te kunnen vaststellen; ik vind het ook handig dat ik niet per se nog een hydraterend masker nodig heb en direct mijn gewone skincare kan aanbrengen. Aangezien je het masker drie keer per week kan gebruiken, kan je de effecten ervan bij regelmatig gebruik nog meer intensifiëren en de huid mooi in balans houden.

Algenist Alive Prebiotic Balancing Mask - 50 ml voor € 43,00

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

6 opmerkingen

 1. Ideaal maskertje als het wat vlugger moet en je huid vlug een oppeppertje wil geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh klinkt fijn! Ik heb het ook graag als het niet té lang moet opdrogen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je zegt dat dit masker een mousse structuur heeft. Oeh, dat lijkt me fijn <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het is een stevige mousse maar smeert dan weer heel gemakkelijk uit. En vind het zelf wel leuk dat je dan de kleur ziet transformeren van groen naar roze :D

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig